×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-10-02  

Seniorveckan inledd.

Seniorveckan inledd.

Den första oktober invigdes årets Seniorvecka i Örebro.
Seniorveckan är en vecka fylld av aktiviteter för seniorer och i år är det ett stort program med väldigt varierade punkter, men först så var det stor invigning med tal och musik på Stortorget.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
9 Klickbara bilder.

Den första oktober invigdes årets Seniorvecka i Örebro.
Seniorveckan är en vecka fylld av aktiviteter för seniorer och i år är det ett stort program med väldigt varierade punkter, men först så var det stor invigning med tal och musik på Stortorget.

Musikkåren Lyran startade invigningen.

Först på plats på Stortorget var Musikkåren Lyran och eftersom de är tidigt ute så körde de igång tidigare än tänkt när Stortorget började fyllas av seniorer.
Det var också Lyran som fick spela den inledande fanfaren när invigningen väl var igång.

Rasmus Persson höll invigningstalet.

Rasmus Persson inledde sitt tal med att säga att efter tre gånger så har det blivit en tradition och eftersom det är tredje året det hålls en Seniorvecka så är det nu en tradition i Örebro.
- Det är en fantastisk tradition som vi har skapat tillsammans tycker jag, sa Rasmus Persson.

Vuxna utan åldersgräns.

Rasmus Persson hade inför det här talet försökt ta reda på vad en senior är och han sökte på internet och hittade den här definitionen.
Senior är en människa som är äldre, i sport är senior en åldersklass för vuxna utan åldersgräns till skillnad från en junior som har en maxålder.
- Jag längtar till att jag själv får bli senior en dag och faktiskt vara vuxen utan åldersgräns.

Inte enbart äldreomsorg.

Rasmus Persson fortsatte sitt tal med att säga att kommunens arbete är inte bara äldreomsorg utan mycket mer.
Kommunen ska skapa mötesplatser och ett bra föreningsliv och kulturutbud.
De som behöver extra hjälp ska kunna få det på sina egna villkor, den dag man känner att man behöver extra hjälp ska man kunna förvänta sig ett professionellt bemötande.
Rasmus Persson sa i sitt tal att han träffar många som känner oro över att bli äldre och behöva hjälp för att kunna bo kvar hemma i lägenheten eller villan och Rasmus Persson sa också att just det är samhällets och politikerns främsta utmaning att se till att man kan känna sig trygg i att bli gammal.

Sveriges bästa äldreomsorg.

Rasmus Persson avslutade sitt tal med att berätta att Örebro kommun under nästa år ska dra igång ett stort arbetet och de ska bli bäst i landet på äldreomsorg.
Vi måste sätta ribban högt att ligga som nummer två i listan eller någonstans i mitten är inget att sträva efter enligt Rasmus men för att kunna bli bäst krävs det att alla hjälps åt.
Vi ska först sätta målen och sedan är det dags för konkret handling för att skapa den bästa äldreomsorgen i landet och Rasmus hoppas att många vill vara delaktiga i arbetet.
- Vi ska ha ett arbete där ni faktiskt definierar det här är vad vi kallar Sveriges bästa äldreomsorg.

En musikalisk invigning.

Efter invigningstalet så var det afrikanska toner som gällde eftersom scenen intogs av trumslagare. Afrikanska rytmer är medryckande och de lyckades faktiskt få med dig en rätt stor del av publiken när de ville att publiken skulle dansa.
Efter de afrikanska rytmerna var det dags för Zumba och den utfördes till latinmusik.
Den som inte bara ville stå still och titta på det som hände på scenen kunde besöka tältet som var uppslaget på torget där det fanns lite olika organisationer representerade.

Röda Korset har seniorverksamhet.

En av de organisationer som var nya för i år var Röda Korset.
Tidigare år så har en av deras Örebrokretsar varit med på den stora mässan som avslutar Seniorveckan men i år så är de med från regionen och de har fler aktiviteter under veckan.
Röda Korset har både aktiva seniorer och seniorverksamhet så de behöver fler aktiva i organisationen som kan hjälpa till med de aktiviteter de arrangerar.
Röda korset har varierat utbud för äldre, dels finns det mötesplatser och grupper med stickning eller att sy om gamla kläder.

Språkträning och besökande verksamhet.

Röda korset har också besöksverksamhet för den del av seniorer som sitter hemma ensamma, en annan del är språkträning som riktar sig mot äldre, berättade Marcia Gerhardsson, regionråd Värmland och Örebro län.
När man är äldre är det inte så enkelt att lära sig ett nytt språk och det enda sättet att lära sig det är att prata och det kan aldrig bli för mycket.
I språkträningen får de också information om Svenska traditioner och samhällsträning.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar