×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-09-26  

Majoriteten satsar två miljoner på Fritidsgårdar.

I ett pressmeddelande berättar den styrande majoriteten i Örebro kommun att de under 2013 kommer satsa två miljoner kronor i budgeten på Fritidsgårdar.

Centrala Örebro och Glanshammar, Tyssling och Östernärke är de som kommer att få del av de extra pengarna till Fritidsgårdar.
Pengarna ska gå till ökade öppettider och kvalitetsförbättringar.

- Nu tar vi ännu ett steg och förstärker gårdarna för de ungdomar som är 13-16 år. Det känns väldigt bra eftersom vi vet att fritidsgårdsverksamheten är viktig ur ett förebyggande perspektiv när det gäller att motverka kriminalitet och drogmissbruk. Många av de ungdomar som går till gårdarna kanske inte heller är med i någon annan förening, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd.

- Våra fritidsgårdar på landsbygden har också behov av att förstärka sin verksamhet. Det kan gälla ökade öppettider eller andra aktiviteter som ungdomar och personal tillsammans kan planera.
Fritidsgårdsverksamheten är betydelsefull oavsett om man bor i staden eller på landsbygden, avslutar Rasmus Persson (C), kommunalråd.

Det här är andra året som Örebro kommun satsar på Fritidsgårdar, under 2012 har det startats två nya fritidsverksamheter för 10 - 12åringar i Örebro, en i Brickebacken och en i Oxhagen.

- Vi vet att våra barn och ungdomar gillar sina fritidsgårdar väldigt mycket och har kul där.
De efterfrågar fler aktiviteter och vill ha längre öppethållanden och därför är jag väldigt glad att vi kan göra den här prioriteringen. Satsningen är också en del av kommunens arbete med att bekämpa barnfattigdomen. Barn som lever i en miljö där föräldrarna kanske är arbetslösa och därmed har det ekonomiskt bekymmersamt ser ofta fritidsgården som en plats där man kan ta del av olika aktiviteter som inte kostar så mycket, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar