×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-09-11  

Mycket att välja på under Live at heart.

Mycket att välja på under Live at heart.

Live at Heart eller LaH som de förkortar det erbjuder mycket i musikväg och alla borde kunna hitta något de gillar.
Vi som lyssnar på mycket olika musik har däremot lite svårt att välja för det fanns så mycket som verkar bra.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
122 Klickbara bilder.

Live at Heart eller LaH som de förkortar det erbjuder mycket i musikväg och alla borde kunna hitta något de gillar.
Vi som lyssnar på mycket olika musik har däremot lite svårt att välja för det fanns så mycket som verkar bra.

Irländsk musik när den är som bäst.

Ett av mina måsten den här versionen av Live at heart var The Mighty Stef för att se om de fortfarande var lika bra som förra året och ja det var de.
Clarion är kanske inte det mest optimala stället för irländsk musik även om den är lite åt singer/songwriter hållet.
Det svåra med Clarion Hotel är att man inte kan komma så nära artisten men The Mighty Stef lyckades få några i publiken att komma ända fram till scenkanten ändå.

Texter som berättar en historia.

Det jag gillar med The Mighty Stef det är just sångaren Stefan Murphys texter, han förmedlar små historier i varje låt och jag hade kunnat lyssna på honom mycket längre än de 40 minuter de hade på sig att spela.
The Mighty Stef lockade många till Clarion för spelningen de hade på fredagen och det är skönt att höra att det inte bara var vi som hade lite svårt med vilken dag det var Stefan Murphy sa att det var lördag men blev snabbt rättad av keyboardisten.
Första gången vi hörde The Mighty Stef var under förra årets Live at Heart och då hade de inte någon jättestor publik men i år så hade publiken växt rejält och det var trångt inne på Clarion jag hoppas att de andra spelningarna de hade också lockade stor publik.

Rockabilly.

Sixgun Republic är en trio som låter som att det är dubbelt så många musiker på scenen.
Musikaliskt är det en stadig rockabilly grund men de gör små utflykter till andra typer av musik som blues och rock.
Det här är ett energiskt band och just den här spelningen på K1 var kanske inte deras absolut bästa, de kändes lite avslagna, men det kan vara en nackdel när banden får spela mycket flera dagar på raken.

Rockabilly med rötter i Texas USA är medryckande och Sixgun Republic gör verkligen heder åt musiken, den är medryckande och hade bandet spelat på topp hade risken för kaos inne på K1 varit stor.
K1 eller Kungsgatan 1 som de egentligen heter är ingen stor restaurang och det är tur att Sixgun Republic är en trio så de hade rätt gott om plats på scenen.
Det här bandet hör jag gärna fler gånger och eftersom det här inte var deras första besök i Örebro räknar jag med att få en chans att höra dem igen.

Fredagens höjdpunkt.

Seventribe från Västerås spelade i Garaget på Grand Hotel och det är en passande inramning för en spelning med det här bandet.
Vi har sett dem förut ett par gånger och visste vad vi kunde vänta oss och vi blev inte besvikna. Trots att det inte var många i publiken så körde bandet för fullt ända från start och jag vet inget annat band just nu som ger en sådan helhetsupplevelse som Seventribe.
Energin är hög redan från start och deras inledande hopp från scenen visar hur resten av spelningen kommer att bli.
Det här bandet vill ha publikkontakt och om publiken inte kommer fram till scenen då går bandet ut till publiken.

Full fart hela tiden.

Musiken är rå och passar in utmärkt i garagets gråa betong, det är gott om plats att röra sig på och vi som har tagit oss till garaget får en riktigt bra stund både musikmässigt och upplevelsemässigt.
Seventribe är ett stort band och det var trångt på scenen när alla ska få plats och att de har flera olika sångare ger också det där lite extra åt deras musik.
Normalt på en Seventribe spelning brukar det vara en mosh pit längst fram, det var det inte den här gången men det enda som fattades var faktiskt publik, vilket är synd eftersom det här bandet verkligen ger allt från scenen eller var de nu är när de spelar, för uppe på scenen är de inte speciellt mycket.

Lite Örebroband också.

Fast det finns så mycket att välja på under de här tre dagarna var det några Örebroband vi inte kunde låta bli och ett av dem var Jack the Lad.
Bandet består av fyra unga musiker som nu har hittat sitt eget inom musiken.
Blues är en stark grund för det här bandet trots sina unga år och Bob Dylan verkar vara en av de stor favoritartisterna.

Musikaliskt starka.

Jack the Lad har funnits några år nu, men med Karl Bergdahl på gitarr sedan ett år tillbaka har ljudbilden blivit komplett.
Det här bandet behöver inte bry sig om vad som är inne just nu de har ett eget sound och de kan säkert tilltala en bred publik.
De blandar egenskrivet material med covers och efter att ha hört dem flera gånger tidigare är det roligt att se utvecklingen.
Det här bandet är på väg fram och för varje gång jag har hört dem nu så känns de säkrare på scenen och det ger även utslag i publiken.
Deras spelning under LaH lockade en hel del publik till K1 och de passar utmärkt in på den lilla restaurangen.

Positiv överraskning.

Ibland så chansar man och går på något som man inte har en aning om vad det är och det gjorde vi med bandet Bottlecap och blev positivt överraskade.
Det här Göteborgsbandet är riktigt bra, i oktober kommer deras första skiva och det här var deras första spelning i Örebro.
Musiken är rockig och med mycket energi, killarna i bandet har också mycket energi vilket smittar och gör dem till ett riktigt bra liveband.
En nackdel med att göra sin första spelning i staden under LaH är att publiken inte kom i någon större utsträckning men om de kommer tillbaka så hoppas jag att publiken har vuxit till sig i antal.

Sister Chain and Brother John.

Det var flera band som var på Live at heart förra året som var tillbaka i år och ett av dem var duon Sister Chain and Brother John.
Deras musik särskiljer sig från det mesta annat som gick att höra den här helgen och jag var nyfiken på om jag fortfarande skulle tycka att de var lika bra som jag tyckte förra året och ja det var de. Deras musik med sång ackompanjerad av enbart bas, bas och trumma eller gitarr och trumma ger en annorlunda ljudupplevelse och sedan blir det inte sämre av att båda två klär sig som om de var kvar i den Viktorianska eran.
Musikaliskt är de annorlunda och det var många som kom för att höra dem när de spelade på Grand Hotel under lördagen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar