×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-09-09  

52:an i Baronbackarna har slagit upp dörrarna.

52:an i Baronbackarna har slagit upp dörrarna.

Nu har biblioteket äntligen kommit tillbaka till Baronbackarna och även om det är i samma lokaler som tidigare så finns det stora skillnader jämfört mot tidigare innan biblioteket temporärt fick stängas.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
9 Klickbara bilder.

Nu har biblioteket äntligen kommit tillbaka till Baronbackarna och även om det är i samma lokaler som tidigare så finns det stora skillnader jämfört mot tidigare innan biblioteket temporärt fick stängas.

Skådespelet heter nu 52:an.

Det var en stor och festlig invigning på 52:an som det nya allaktivitetshuset i Baronbackarnas centrum nu heter, tidigare hette det Skådespelet men när Baronbackarnas ekonomiska förening gick under och lokalerna nu har en annan inriktning så passade de på att byta namn.
Lokalerna har blivit helrenoverade och det är nu ljusa och fina lokaler som innehåller förutom bibliotek också Fritiden, cafe och en musikstudio plus lite annat.
52:an har inte bara kommunala verksamheter i huset utan Verdandi och Hällefors folkhögskola finns också där.

Stor invigning med tal och mingel.

Under invigningen så började Fredrik Wallin med att underhålla publiken medan de väntade på att invigningen skulle starta.
Det var tre tal under invigningen och de hölls av Susanne Grundström, Hällefors folkhögskola, Behcet Barsom,kd, ordförande Kultur och medborgarnämnden Örebro kommun och David Lagercrantz.

Bibliotek är viktiga.

Behcet Barsom talade om att biblioteket i Varberga betytt mycket för honom när han växte upp och att bibliotek är viktiga i demokratiska samhällen.
Vi fick en kort intervju med Behcet Barsom efter hans invigningstal och det här är det första biblioteket som öppnas i nya lokaler och som utvidgas mot tidigare verksamhet.
Behcet Barsom var och tjuvtittade på 52:ans lokaler och han var mycket imponerad hur de hade gjort i ordning lokalerna och att det är stor skillnad mot tidigare.
Behcet Barsom tror också att 52:an kommer att vara viktigt för Baronbackarna som område. Konceptet med fritidsgård, fritidsverksamhet, bibliotek och att representanter från det civila samhället också finns i huset.
Behcet Barsom sa att han tror att det kommer att bli en viktig mötesplats för boende i området som kan gå in till biblioteket eller ta en fika i de fina lokalerna.

Författare var hedersgäst.

Hedersgästen under invigningen av 52:an var författaren David Lagercrantz som förutom att hålla ett kort tal senare under pratade om boken Jag är Zlatan.
David Lagercrantz berättade bland annat i sitt tal om hur det gick till när han träffade Zlatan Ibrahimović första gången.

Mycket böcker.

Efter invigningen pratade vi lite med David Lagercrantz och han var uppvuxen i ett hem där det fanns mycket böcker så han hade inte behov av att gå till biblioteket, men de gånger han ändå besökte ett bibliotek så blev han väl omhändertagen.
David Lagercrantzs föräldrar var måna om att han skulle läsa och han har därför fått böcker skickade till sig, en fara med att föräldrar försöker för mycket är att barnet inte vill läsa och en sådan period hade David Lagercrantz också.

En liten flicka på axeln.

Något som David Lagercrantz använder sig av när han skriver är att han tänker sig en liten gubbe, gumma eller liten flicka som sitter på ena axeln och hans jobb är att figuren på axeln inte ska somna av det han skriver.
Nu vill David Lagercrantz skriva en roman men om Tiger Woods knackar på dörren och frågar om en biografi så säger han inte nej.

Ett hus med möjligheter.

Katarina Möller som arbetat med biblioteket i Baronbackarna sa att det var jättekul att få vara med och inviga bibliotek och det är speciellt roligt för att 52:an är lite unik.
Det som gör 52:an unik är att det mitt i biblioteksverksamheten finns fritidsgårdsverksamhet och att det pågår en teaterutbildning i lokalerna också.
I källarvåningen finns det en träningslokal och det kommer att bli mer verksamheter allt eftersom. Biblioteket smygöppnade lite en vecka innan invigningen och det var några skolklasser och dagis som passade på att titta hur det ser ut, sen var det några vuxna också som kom in för att de var nyfikna och de flesta var väldigt glada för att biblioteket kom tillbaka.

Många deltog i invigningen.

Invigningen av 52:an lockade många till Baronbackarnas centrum och den största delen av åhörarna kom från Mikaelskolan.
Det var inte så många vuxna från området som kom till invigningen men förhoppningsvis så kom de och tittade lite senare på eftermiddagen i stället när det förhoppningsvis inte var riktigt lika trångt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar