×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-29  

V.OX-festival 2012.

V.OX-festival 2012.

V.OX festivalen är nu inne på sitt sjunde år och den har traditionsenligt startat med en filmkväll på fredagen, lördagen och söndagen ägnas åt musik av olika slag.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
65 Klickbara bilder.

V.OX festivalen är nu inne på sitt sjunde år och den har traditionsenligt startat med en filmkväll på fredagen, lördagen och söndagen ägnas åt musik av olika slag.

Två dagar fulla av musik.

Lördagen ägnas ut ungdomarna och musikmässigt var det rock och hiphop.
Det roliga med en festival är att man får chansen att höra ny musik och det fick vi den här dagen.
Flera av de som spelade har vi inte hört tidigare och det roliga den här V.OX var att det spelade flera band som har blivit signade och ska släppa skivor under antagligen 2013.

My Endless Wishes.

Det här bandet har nu skivkontrakt och anledningen till att vi inte hört dem tidigare beror antagligen på att de kommer från Lindesberg, musikaliskt är det melodiös hårdrock.
Det känns som att det inte är så vanligt med kvinnliga sångerskor inom de här typen av musik men My endless wishes har Frida Viberg på sång och hon klarar av det jobbet alldeles utmärkt.
Bandet har spelat ihop ett bra tag nu och när nu skiva nummer två är på väg räknar jag med att vi kommer att få höra dem igen även i Örebro.
Ni som gillar melodiös hårdrock borde kolla in det här bandet för jag tror att de kan tilltala många för de är riktigt bra och det är ett band jag inte kommer att glömma direkt.

Hiphops kväll.

De tre sista artisterna på lördagen var hiphop artister och det största namnet var Lazee från Malmö. Lazee lockade en hel del ungdomar till Varbergaparken och han gjorde ett riktigt bra framträdande. På Varbergaparkens riktiga scen passade några yngre förmågor på att breakdansa till Lazees musik och det gjorde att de stal uppmärksamheten en del.
Colin och hans kompisar dansade under nästan hela tiden som Lazee var på stora scenen och att se någon så ung dansa så bra är alltid roligt.
Tyvärr han jag inte med att få namnen på de andra som var med och dansade eftersom de försvann snabbt när musiken tog slut.

Mer musik under söndagen.

Söndag och V.OX festival betyder att musiken fortsätter och det var ett blandad program precis som det brukar vara.
Söndagen på V.OX är mer inriktad på familjer och årets stora artist var Molly Sanden som lockade rätt stor publik trots det osäkra vädret.
Innan Molly Sanden så var det bland annat Roshambo, Milk Illusions och The Gordons.
The Gordons hade lite tur eftersom de fick sol och lite mer publik än Milk Illusions som spelade när det regnade.
Milk Illusions har en sångare från Malmö och det var kul att se den unga publikens reaktion när han började prata och de fick höra en dialekt som vi i Örebro inte hör så ofta.

Smash into pieces är snart en tradition på V.OX.

Smash into pieces börjar bli en tradition innan den större artisten kommer upp på scenen och i år så var det ett laddat band på scenen, de har fått ett skivkontrakt och deras publik har växt en del sedan de första gången var med på V.OX för tre år sedan.
Den här spelningen blandade de nytt material med gammalt och jag uppskattade de nya låtarna.
Det här bandet börjar bli mer kända och det var länge de fick stå och skriva autografer efter spelningen och väldigt många som ville bli fotograferade med dem, roligt att se att ett lokalt band kan locka så stor publik i ösregn utan att många ger upp och går därifrån.

Molly Sanden lockade många.

Molly Sanden lockade rätt många till Varbergaparken och en stor del av publiken kunde texterna till hennes sånger.
Molly gick ut på scenen och visade att hon redan är en van scenartist trots sin ungdom.
Hon hade inte så mycket prat mellan låtarna utan bara körde på vilket gick hem hos publiken. Ett av hennes tydligaste budskap under konserten var att alla duger som de är, ingen behöver ändra på sig för att duga och det är ett viktigt budskap till hennes unga publik.
Molly passade också på att tala om att hon är SINGEL och har inte träffat någon ny kille vilket en del tidningar har skrivit.
På hennes fråga om det fanns fler som var singlar i publiken så var det många kill-händer som flög upp i luften.
Efter spelningen var det dags för den obligatoriska signeringen och kön ringlade lång redan innan konserten var helt slut så Molly Sanden fick tillbringa lång tid i Varbergaparken.

Inte bara musik.

En festival innehåller inte bara musik utan det fanns tält med olika föreningar som vill visa upp att de finns.
Många av de som var i tälten riktade sig till tonåringar och publiken var lite för ung.
Örebro Pride var på plats för att tala om vad som händer helgen augusti/september när de har sitt arrangemang för första gången.
Ett annat deltagande projekt var Colour of love som drivs av bland annat RFSU och de var på V.OX för att prata sex med ungdomarna, de hade fått några givande samtal under dagarna men inte så många tack vare den låga medelåldern på besökarna.

Trivsam duo.

Konferencierer under V.OX festivalen var Beston Kalefa och Siavash Vatanijalal och de tillförde en hel del humor mellan all musik.
De här två passade utmärkt med sina upptåg och att en av dem nästan hela tiden var ute i publiken för att prata med besökarna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar