×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-21  

Anders F Rönnblom Band och Generalerna i Stadsträdgården.

Anders F Rönnblom Band och Generalerna i Stadsträdgården.

På söndagskvällen var det dags för den sista utomhuskonserten i Stadsträdgården och Anders F Rönnblom Band var en passande avslutning både på Stadsträdgårdens utomhusarrangemang och på den väldigt varma söndagen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
30 Klickbara bilder.

På söndagskvällen var det dags för den sista utomhuskonserten i Stadsträdgården och Anders F Rönnblom Band var en passande avslutning både på Stadsträdgårdens utomhusarrangemang och på den väldigt varma söndagen.

Generalerna var förband.

Örebrobandet Generalerna med Björn Wallgren i spetsen var förband år Anders F Rönnblom Band. Generalerna spelade akustiskt och det är då jag tycker att de är som bäst och även om det inte var fullt band den här kvällen så lyckas de ändå att få det och låta som det.
Saxofonisten och trummisen saknades men med en bastrumma klarade de sig utmärkt ändå. Generalerna kändes som ett lite konstigt val som förband till Anders F Rönnblom men det fungerade utmärkt, både Björn Wallgren och Anders F berättar historier sina texter, sen är Björn Wallgren lite mer poppig och gladare i sin musikstil men det blev en bra kontrast.

Nytt material.

Den här kvällen spelade Generalerna nya låtar och det är alltid roligt att höra, speciellt med ett band som vi hör relativt ofta.
Björn Wallgrens texter är personliga och han har flera låtar om Sala som är hans hemstad, en av de nya låtarna var hur han blev nostalgisk när han var på besök i Sala och cyklade runt till alla gamla bekanta platser.
Vi fick också höra en låt om hans morfar och en om farfar och det låter som att de har varit viktiga personer i Björns uppväxt.

Ett blickfång.

Något som fångade blickar och fick rätt mycket uppmärksamhet under kvällen var en trike som stod precis vid scenen.
Det är inte så vanligt att se en stor snygg trike och den här kunde man till och med hyra om man hade vanligt B-Körkort.
Det var flera stycken framme och tittade och jag tror inte att jag var ensam om känslan VILL HA.

Ramlösa kvarn.

Anders F Rönnblom överraskade med att ha hela första delen av konserten med albumet Ramlösa kvarn.
Hela albumet spelades i samma ordning som låtarna är på skivan och jag gillade att han talade om när det var dags att vända på vinylen och då blev det också dags för titellåten Ramlösa kvarn.
Ramlösa Kvarn är ett av Anders F Rönnbloms mest uppskattade album och i år firar det 40-års jubileum och naturligtvis gick de att köpa skivan efter konserten, men den fanns bara som cd inte vinyl.

Produktiv artist.

Anders F Rönnblom har hållit på länge med musiken och Ramlösa kvarn var inte hans första album utan det var Din barndom ska aldrig dö som kom ut året innan.
Sedan har det blivit knappt 25 skivor förutom samlingsskivor och boxar.
Just nu så håller de på att spela in en dokumentär om Anders F Rönnblom och det är en bok på väg också, så han är fortfarande produktiv.
Med alla skivor i bagaget så har han mycket att välja mellan när han ska ut och spela och i andra setet blev det lite mer blandat.

Anders F Rönnblom Band.

Trots att Anders F Rönnblom har hållit på med musik så länge så har han inte ändrat sin musikaliska stil jättemycket, visst har han utvecklats som musiker men det går fortfarande att höra vem det är som skriver låtarna.
Bandet han har med sig har också hängt ihop länge och det märks på hur samspelta de är på scern.
Allt eftersom kvällen gick så verkade det som att bandet och Anders F blev mer livliga på scenen och det kändes inte som att allt de spelade var helt förutbestämt, de passade på att leka mer vid solon också och det är något jag gillar, när det märks att musikerna har kul och att det känns lite mer spontant.
Björn Rothstein, Björn Aggemyr, Peter R. Ericsson och Jesper Lindberg ger tillsammans med Anders F ett samspelt intryck och när alla är på samma plan kan det inte bli annat än bra.

En lyckad kväll.

Avslutningen på sommaren i Stadsträdgården blev väldigt lyckad, det var kanske inte så stor publik på plats men de som var där verkade uppskatta musiken.
Trots den fina soliga inledningen på kvällen kom det en liten kort regnskur och då är det bra att vara i en trädgård med gamla fruktträd.
Äppelträdet närmast scen fungerade som regnskydd åt en del av publiken medan andra skyddade sig mot regnet med kuddarna som fanns i fåtöljerna och det var inte många som gick därifrån.
Anders F Rönnblom själv var nöjd med kvällens spelning och efteråt var det rätt många som kam fram och pratade med honom en stund, han berättade bland annat att han jämt har trivts i Örebro och även om han inte var här så mycket på 90-talet så har flera i publiken kommit tillbaka nu när han spelat här flera gånger.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar