×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-19  

EFTERLYSNING : SAKNAD ARRANGÖR.

EFTERLYSNING : SAKNAD ARRANGÖR.

På lördagen skulle det vara ett arrangemang på Järntorget med både dans och musik.
När vi kom upp till Järntorget höll Musikkåren Lyran på att sätta upp sina saker för att spela, men till vår förvåning var fontänen inte iordningställd för dansarna som skulle komma senare.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
5 Klickbara bilder.

På lördagen skulle det vara ett arrangemang på Järntorget med både dans och musik.
När vi kom upp till Järntorget höll Musikkåren Lyran på att sätta upp sina saker för att spela, men till vår förvåning var fontänen inte iordningställd för dansarna som skulle komma senare.

Lyran lockar publik.

Musikkåren Lyran har vi hört fler gånger än vanligt i år och nu på Järntorget var de precis lika bra som de andra gångerna.
Den här gången så fanns det ingen ljudanläggning på plats så Cay Lennart kunde inte presentera de olika stycken de spelade, så som han gjorde när de spelade på Våghustorget tidigare under sommaren.
Lyran spelar en blandning av musik men det som är deras främsta är marschmusiken och de får många att stanna till på vägen förbi.
Den här gången blev det en blandad spellista och Lyran visade att de kan spela en varierad repertoar som lockar publik.

Lyran klarar sig själva.

Lyran skulle ha haft en ljudanläggning och stolar på Järntorget en när inget av det fanns på plats så fixade de saken själva.
Sittplatser är inget problem när det är gott om bänkar runt den avstängda fontänen och ljudanläggning är inte helt nödvändigt för en blåsorkester, de hörs ändå.
Efter sin konsert så plockade de i ordning all efter sig och vi passade på att få en kort intervju med Kjell-Erik Andre.

Spelat med Lyran i 40 år.

Kjell-Erik Andre har spelat med Lyran i 40 år nu och han spelar basklarinett.
Kjell-Erik Andre är antagligen den i Lyran som de flesta känner igen eftersom han är tamburmajor när Lyran marscherar under bland annat första maj och under Svenska flaggans dag.
Att Kjell-Erik Andre spelar basklarinett var en naturlig följd av att ha spelat blockflöjt och sedan var klarinett en naturlig fortsättning.
Kjell-Erik Andre skulle gärna se mer paradmusik i Örebro, det syns på publiken att det är lite speciellt och han sa att det här är en rolig hobby, alla som spelar är välkomna till Lyran och vara med och spela.

Lyran är ute och spelar mycket.

Kjell-Erik Andre och Lyran är ute och spelar mycket per år, ca ett tjugotal arrangemang per år.
Det är mest paradmusik som de spelar men sen blir det lite annat också och det brukar vara många kyrkokonserter runt nyår.
Lyran har några fasta tillfällen som de jämt spelar och det är bland annat första maj när de leder Socialdemokraternas första maj tåg och på Svenska flaggans dag när de marscherar från Stortorget ner till Stadsparkens scen.

Splash Crew väntade.

Efter Lyran skulle Splash Crew ha visat upp sina dansfärdigheter och fyra av killarna kom till Järntorget i god tid innan det skulle ha varit deras tur att uppträda, men fontänen var fortfarande osopad och det fanns inga dansmattor på plats heller.
Efter en bra stund av telefonsamtal, SMS och väntande fick de rada på att en i gruppen fått ett sms på morgonen att dagen var inställd på grund av regn.
Det var fyra besvikna killar som satt på Järntorget efter att de fått reda på att det var inställt.

Med viss risk för att verka lite petiga!

Nu finns det väl kanske en viss risk att vi verkar lite petiga och allt sådant där, men vi måste nog påpeka att det kan vara lämpligt om den som står för ett arrangemang säkerställer att åtminstone de som ska uppträda får kännedom om att arrangemanget är inställt, att som idag lämna dem utan att de fått en förklaring känns ganska nonchalant, hur det var med de sista som skulle uppträda, Blonde Horse, det vet vi inte för vi valde att lämna platsen strax efter att killarna i Splash Crew, 20 minuter efter att de skulle ha börjat dansa, fick ett SMS om att det var inställt.
Kom de senare?
Hade de fått reda på att det var inställt?
Som sagt det vet inte vi men det var illa nog agerat som det var av arrangören.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar