×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-18  

Länsteatern presenterade sitt kommande program.

Länsteatern presenterade sitt kommande program.

Under fredagen presenterade Måns Lagerlöf, vd länsteatern Örebro, hösten och vårens program för Länsteatern.
Programmet innehåller mycket teater och då fram för allt musikteater.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

Under fredagen presenterade Måns Lagerlöf, vd länsteatern Örebro, hösten och vårens program för Länsteatern.
Programmet innehåller mycket teater och då fram för allt musikteater.

Utsedd till årets föreställning.

Amadeus blev utsedd till årets föreställning av tidningen Nummer.
Amadeus som gick under hösten 2011 och nu kommer den tillbaka och ensemblen är komplett från förra gången.
En av anledning till att Amadeus kommer tillbaka var att det var många som ville ha biljetter men som inte fick och för att fler nu ska kunna se den kommer den tillbaka.

Vredens druvor i teaterform.

Efter den stora framgången med Amadeus blir nästa stor musikteater på Örebro Teater den klassiska Vredens Druvor.
Teatern är baserad på boken med samma namn och den utspelar sig under depressionen i USA på 1930-talet.
Det här är en riktig klassiker och även om den utspelas i depressionen och beskriver en familjs resa mot det lovande Kalifornien så är det egentligen en berättelse om hopp.
Regissör är Alexander Öberg som tidigare har regisserat framgångsrik teater i Örebro, så det här lovar att bli en intressant föreställning.
Vredens Druvor är en musikteater och det betyder att den innehåller mycket musik, Örebro Teaters ensemble är väldigt musikalisk och till den här föreställningen spelar flera olika instrument.

Nya China får fint besök.

För att bredda utbudet i Örebros teatervärld kommer det även att vara gästteater på Nya China, Länsteatern andra scen i Örebro. Måns Lagerlöf berättade att Örebro Länsteater är rätt små och för att breda utbudet har de den här säsongen bjudit in olika föreställningar som bara kommer att gästspela på Nya China.
Bland annat kommer Örebroarna få möjlighet att så SCUM-Manifestet som blev omtalat när den sattes upp i Stockholm förra året.

Oväntad och modig satsning med Den unge Werthers lidanden.

Barn och ungdomar får också teater, för högstadiet blir det Den unge Werthers lidanden.
Den unge Werther spelas av Hans Christian Thulin och han kommer att ha scenen helt för sig själv eftersom det här är en monolog.
Hans Christian Thulin har själv en egen relation till boken Den unge Werthers lidanden, eftersom han fick den boken av en tjej han var förälskad i på högstadiet och trots att boken är skriven 1774 så fastande Hans Christian för den.
I slutet på 9:an valde han att göra ett eget projekt om boken och redovisningen blev ett fiasko, så nu vill han ha revansch.
Pjäsen kommer att spelas i klassrum och både Hans Christian Thulin och regissören Erik Holmström är nyfikna på vilka reaktioner det kommer att bli för en så pass gammal historia och hur deras unga publik kommer att ta emot ett mer uppstyltat språk och en berättelse som inte är flyttad till modern tid.
- Det är utmanande, fram för allt med den här åldersgruppen vi ska ge oss i kast med. Jag tycker att vi är väldigt modiga som har valt det här materialet till den här åldersgruppen, sa Hans Christian Thulin.

Många besökare förra året.

Örebro Teater var inte någon lysande stjärna när Måns Lagerlöf tog jobbet som teaterdirektör men under förra året så var alla föreställningar utsålda.
Årets uppsättningar är kanske lite tyngre än vad det var förra året men många vill säkert se Hamlet som inte har spelats på Örebro teater tidigare och alla som arbetar på teatern får ett bättre självförtroende av att det är utsålt så att de vet att de har publiken med sig.
- Nu är inte salongen så hemskt stor men jag tycker att den ska vara full, men med tanke på att det var ganska knepigt ett par år för teatern så är det klart att det ger alla som jobbar på teatern ett väldigt självförtroende, berättade Måns Lagerlöf.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar