×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-06  

Nästan fullsatt Blues och BBQ i Wadköping.

Nästan fullsatt Blues och BBQ i Wadköping.

Blues och BBQ på Spelgården i Wadköping blir bara mer populärt för varje år, den här kvällen var Spelgården såg näst intill fullsatt och det var knappt 300 besökare på plats.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
36 Klickbara bilder.

Blues och BBQ på Spelgården i Wadköping blir bara mer populärt för varje år, den här kvällen var Spelgården såg näst intill fullsatt och det var knappt 300 besökare på plats.

Varierande musikaliskt program.

Det var som vanligt ett varierat program den här kvällen i Wadköping, men det som kännetecknar Blues och BBQ är att det är hög kvalitet på musiken oavsett om det är rock eller blues som spelas.
Den här kvällen gick i bluesens tecken och även om alla tre banden spelar blues kan blues låta väldigt annorlunda beroende på vem som spelar, det är det som är tjusningen till viss del att alla kan göra sina personliga tolkningar.

Peter Gyoni som kompades av The Lazy Rhythm Section.

De som nu kände igen musikerna som spelar i The Lazy Rhythm section kan ta det lugnt eftersom de inte är några direkta nykomlingar i bluessammanhang här.
Det var nästan hela Frankie King and the Blue Spots som spelade med Peter Gyoni, det som skillde var att det var en annan basist med och den här kvällen när de nästan bara kompade Peter Gyoni kllade de sig för The Lazy Rythm Section.
Frankie King fick faktiskt sjunga den allra första låten den här kvällen innan Peter Gyoni tog över mikrofonen.

Egenskriven Blues.

Peter Gyoni spelar egenskriven blues och vi fick höra båd gamla och nya låtar.
Den nyaste låten var bara ett par veckor gammal och den tillägnade han sin fru sedan trettio år tillbaka.
Det är alltid roligt när musiker skriver både text och musik själva och Peter Gyoni är riktigt bra, roligt att han kommer till Wadköping och spelar.
De andra gångerna vi har hört honom har ha varit i Wadköping med sitt band, men den här kvällen var också riktigt bra fast han spelade med andra musiker än vanligt.
Frankie King fungerar utmärkt som musiker och även om det kändes lite ovant så var det här en kombination som var riktigt bra.

Blues Juice och Growling Bear.

Den här kombinationen av munspel och gitarr tilltalar mig och även om vi har hört Blues Juice och Growling Bear för inte så länge sedan så tyckte jag att deras tid på scenen gärna fått vara längre.
Timo Blues Juice Tilli och Growling Bear verkade vara lite mer avslappnade på scenen och samarbetet fungerar utmärkt, den här gången kunde de leka lite mer och det är bara bra eftersom det blir roligare att lyssna då.
Blues kan låta på många olika sätt men den här kombinationen med gitarr och munspel den fungerar väldigt bra och det är lätt för min det all förstå hur mycket av bluesen lät i början när det ofta bara var gitarr eller munspel om var instrumenten.

Små berättelser väver ihop spelningen.

Growling Bear har en röst om passar utmärkt och hans sätt att presentera låtarna är underhållande.
Growlin Bear är duktig på att väva ihop låtarna med sina små berättelser och att det igår blev en fräckis berättad också passar bra in på Spelgården, även om det var en ovanligt ung publik inne på spelgården den här kvällen.

Confusion Blues.

Confusion blues spelar en fusion av jazz och blues.
De är ett band som inte har hållit på jättelänge men ändå har etablerat sig en plats bland Örebromusikerna med sin egen version av blues.
Det här var ett lugnt avslut på kvällen och i den här typen av musik ingår det långa solon vilket vi också fick flera stycken.

Jazz och blues blandning.

Confusion blues spelar en mix av jazz och blues och det är inget som jag är van vid att höra.
Normalt är det blues eller så är det jazz, att mixa de två musikstilarna är inte så vanligt men det är det som är det roliga med sådana här kvällar, man får höra musik som man inte är helt van vid och man kan upptäcka nyheter som är riktigt bra.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar