×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-01  

Sommarjobbare arrangerar jobbsökarmässa.

Sommarjobbare arrangerar jobbsökarmässa.

Under sommaren har sex ungdomar, Milan Karim, Fredrik Sinkkonen, Haben Eyob-Isac, Björn Kung, Louise Gustafsson och Samar Kadra, i åldrarna 17 - 24 år sommarjobb på Arbetsförmedlingen.
Under sommarjobbet har de arrangerat två olika mässor, den första var inriktad på det man behöver veta som jobbsökande, hur man skriver ett CV och liknande. Nästa mässan, den 2 augusti, är mer inriktad till ett första möte med arbetsgivare.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
2 Klickbara bilder.

Sex ungdomar som sommarjobbat hos Arbetsförmedlingen, Milan Karim, Fredrik Sinkkonen, Haben Eyob-Isac, Björn Kung, Louise Gustafsson och Samar Kadra.

Under sommaren har 6 ungdomar, Milan Karim, Fredrik Sinkkonen, Haben Eyob-Isac, Björn Kung, Louise Gustafsson och Samar Kadra, i åldrarna 17 - 24 år sommarjobb på Arbetsförmedlingen.
Under sommarjobbet har de arrangerat två olika mässor, den första var inriktad på det man behöver veta som jobbsökande, hur man skriver ett CV och liknande. Nästa mässan, den 2 augusti, är mer inriktad till ett första möte med arbetsgivare.

Mycket nytt att lära sig.

Alla sex sommarjobbare var överens om att de har lärt sig mycket nytt och att det har varit nyttigt att få en inblick i hur det fungerar på Arbetsförmedlingen.
Ungdomarna har fått lära sig mycket om hur det fungerar, det är lätt att tro mycket om Arbetsförmedlingen men det är inte säkert att allt man tror är rätt.
Nu när de har fått vara med på olika aktiviteter som Arbetsförmedlingen arrangerar så har de sett hur mycket hjälp man faktiskt kan få och den kunskap som de har fått genom att sommarjobba kan de nu sprida vidare till vänner och bekanta.

En mässa avklarad och en kvar.

I början av sommaren så arrangerade de en mässa som var inriktad mot vad man behöver veta som arbetssökande.
Mässan som är nu 2 augusti är mer inriktad på kontakt med företag och vad det är viktigt att tänka på när man söker arbete eller kontaktar företag.
Den här mässan försöker ta upp frågor som sommarjobbarna själva önskar att de hade vetat när de var unga och nya på arbetsmarknaden.
De viktigaste aspekterna är att sälja sig själv och att det är viktigt att våga kontakta företag, till exempel att ringa upp företag och fråga om de har tittat på CV:n som man har skickat in.

Många företag intresserade.

Intresset för att delta på mässan har varit stort hos de företag som ungdomarna har kontaktat.
Enda problemet är tidpunkten, början av augusti är fortfarande semestertider och att försöka fixa en mässa där många nyckelpersoner hos företag är på semester är inte lätt.
Företag har varit intresserade och sagt att det är en jättebra ide även om de inte behöver rekrytera ny personal just nu, företagen får på det här sättet möjlighet att träffa unga arbetssökanden och hjälpa dem med vad som är viktigt när de söker arbete.

En föreläsning varje halvtimme.

Det kommer också att bli seminarier under dagen och det startar en ny föreläsning varje halvtimme.
En av de viktigaste enligt sommarjobbarna är den som ska ge motivation och få de arbetssökande att inte tappa tron.
Det är inte så enkelt att söka arbete om man hela tiden får ett nej, men motivationen är viktig för att lyckas med att få ett jobb så på det här sättet vill de hjälpa till att bevara motivationen hos de som kommer till mässan.
Ett annat seminarium kommer att handla om anställningsintervju, det är inte så enkelt som man kan tro att gå på en anställningsintervju och även om man tror att man vet vad man kan vänta sig kan det vara skönt att få en liten förhandstips på vad som är viktigt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar