×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-29  

Blues och Poesi på Järntorget.

Blues och Poesi på Järntorget.

Örebro Kommun och Kulturkontakten arrangerade under lördagen underhållning på Järntorget.
Den här gången var det blues och poesi som gällde och det startades och avslutades med musik, i mitten var det en poesiutmaning att skapa den bästa dikten om Järntorget.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
15 Klickbara bilder.

Örebro Kommun och Kulturkontakten arrangerade under lördagen underhållning på Järntorget.
Den här gången var det blues och poesi som gällde och det startades och avslutades med musik, i mitten var det en poesiutmaning att skapa den bästa dikten om Järntorget.

Growling Bear och Blues Juice.

Inledde gjorde Growling Bear utan sina diamanter, men med Timo Tilli.
Gitarr och munspel är en väldigt passande kombination av instrument när det gäller blues och när det är två så här bra musiker så kan det inte bli bättre.
Normalt har vi hört Growling Bear med bandet the Diamonds men de var inte med på Järntorget utan det var bara Growling Bear på gitarr och sedan Timo Tilli på munspel.
Musikaliskt så är det blues från USA som gäller och det var många som stannade till på vägen förbi Järntorget men också en del som kom dit bara för musiken.

Spelat munspel i 30 år.

Vi fick en kort intervju med Timo Tilli efter spelningen och han berättade då att han har spelat munspel länge och att han spelar gitarr också.
Gitarrister finns det många av men munspel är inte lika vanligt vilket gör att Timo får chansen att spela mycket.
Normalt spelar han ihop med Bluestompers Men han hoppar även in i andra band vid behov, som idag.

Poesi och livemålning.

Den som hade mest otur med vädret var Michael Horvath, när poesitimmen började så kom regnet och det var en rejäl skur som kom precis när Mikael skulle börja med den ultimata dikten om Järntorget.
Det var inte bara Michael Horvath som läste dikter den här dagen, han hade tagit med sig en gästpoet, Kristina Brandel som läste en helt nyskriven dikt om torget.
Alex Creutz var också med på scenen och gjorde en livemålning inspirerad av det som diktarna sa.

En ultimata dikten om Järntorget.

Michael Horvath uppmanade alla på torget att ge honom saker som behöver vara med i den ultimata dikten om Järntorget.
Dikten blev rätt lång och jag kan förstå att Michael Horvath blev Svensk mästare i improviserad dikt under Poetry Slam 2012.
Michael fick två förlag och det var gatsten och vatten, båda de sakerna fick han också med i dikten. Tyvärr så regnade det som mest just under hans dikt om Järntorget så det var inte så många som stannade kvar och lyssnade, men Michael gjorde sitt bästa ändå.

Solen kom med Frankie King And The Blue Spots.

När det var dags för Frankie King And The Blue Spots så slutade det att regna och efter en stund kom till ock med solen fram igen, det gjorde att publiken växte och många som passerade förbi stannade och lyssnade.
Frankie King And The Blue Spots spelar också blues, men här är det inte covers utan det är Frankie King själv som står för text och musik.
Frankies texter är på svenska och handlar om lite allt möjligt men ett genomgående tema är kärleksrelationer oavsett om de är bra eller dåliga.

Lång erfarenhet av låtskrivande.

Vi fick en kort intervju med Frankie King efter spelningen och han berättade då att han har hållit på och skrivit låtar sedan han var tonåring.
Han berättade att han startade sin musikaliska bana lite mer ordentligt när han var 17.
En del av låtarna han körde den här dagen var med engelsk text från början men sedan har Frankie ändrat till svenska.
Frankie King And The Blue Spots har spelat ihop sedan tidigt 90-tal, men med den här sättningen av musiker är det ungefär 10 år de har spelat ihop.
Frankie King har själv gett ut en skiva som heter Järnhimmel och de flesta låtar han spelade under kvällen år med på den, skivförsäljningen har gått bra, nu finns det bara 100 skivor kvar och de säljs efter spelningar.
Tiden när man kunde köpa skivor i butik är över nu enligt Frankie King, de flesta säljer nu för tiden skivor i samband med spelningar.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar