×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-27  

Hiphop på torsdagens Sommarscen.

Hiphop på torsdagens Sommarscen.

Den här torsdagen var temat Hiphop och vi fick bland annat höra lokala akter.
Barnallsången var också lite annorlunda eftersom det var gruppen Brev Till Kalle som höll i den.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
35 Klickbara bilder.

Den här torsdagen var temat Hiphop och vi fick bland annat höra lokala akter.
Barnallsången var också lite annorlunda eftersom det var gruppen Brev Till Kalle som höll i den.

Inte riktigt lika välbesökt barnallsång.

Den här veckans barnallsång var inte riktigt lika välbesökt som förra veckans, men det betyder inte att det var lite barn på plats.
De som höll i barnallsången den här torsdagen var Gruppen Brev Till Kalle och de gjorde ett riktigt bra jobb.
Låtvalet hade de utgått från svensk texter och att barnen skulle känna igen dem, så Sean Banans bidrag i Melodifestivalen var med och Electric Banana bands Min Piraja Maja för att nu nämna två. Tanken att barnen skulle känna igen sångerna verkade fungera och Min Piraja Maja fick de spela flera gånger, efter en stund så gick hela bandet ner från scenen och hamnade närmre sin publik och då blev det Björnen sover, Bä bä vita lamm och Lilla snigel också.
Hela bandet spexade och lekte och det var flera av barnen som fick provblåsa i trombonen vilket såg ut att vara uppskattat.

Brev till Kalle bildades för tävlingen Musik Direkt.

Martin Lissel en av medlemmarna i Brev till Kalle berättade att bandet bildades för att medlemmarna ville vara med i musiktävlingen Musik Direkt och reglerna säger att det inte får vara banmedlemmar över 20 år.
I banden som de här spelade i innan fanns det medlemmar som var över 20, därför bildade de en ny grupp och namnet kommer sig av att Kalle som är med i gruppen fick ett roligt brev.
När det gäller barnallsången så tänkte de att det ska vara låtar barnen känner igen och de tog därför låtar från Melodifestivalen och sedan lyssnade de på senaste Hitz for kidz skivan.
Martin Lissel berättade också att han själv börjar känna att barnasinnet börjar försvinna nu när han har blivit 20 år, men det är bara att spexa och ha roligt så borde det det funka, barn är något helt annat att spela för eftersom deras respons är så direkt.

Standup av Lars Liljerås.

Innan det blev hiphop för hela slanten så var det standup av Lars Liljerås.
Lars Liljerås skulle antagligen ha behövt en lite annan publik för att bli uppskattad, hans skämt var bra men publiken var inte riktigt med på noterna den här gången och att ha standup en torsdagseftermiddag på Stortorget är antagligen inte det enklaste.
Lars Liljerås är örebroare och jag uppskattar att se lokala talanger och här har vi någon som säkert kan utvecklas framöver.

Kiihjano från Norrköping.

Kiihjano är en rapartist från Norrköping som kom till Örebro för att spela hiphop under kvällen och det var en hel del som lyssnade på dem.
Publiken var kanske inte så mycket med, men Kiihjano gjorde sitt bästa för att publiken skulle vakna till lite mer.

Huvudartist var Örebroaren Kodie.

Kodie räknas fortfarande som Örebroare även om han numera bor i Stockholm och han är en omtyckt artist och brukar locka stor publik.
Den här spelningen som kom lite snabbt (dagen före) lockade inte riktigt så många som han brukar men det var ändå en hel del som tog sig till Stortorget för att lyssna och för chansen att prata med Kodie en stund.
Kodies musik har ändrat karaktär, från hiphop till mer klubb, musiken är snabbare och texterna inte lika djupa men han är fortfarande bra.

Hårdast arbetande under Sommarscen.

Den som fick arbeta mest under Sommarscen den här gången det var DJ Jim.
Förutom att han höll ordning på musiken åt hiphop artisterna så hade han två solo spelningar under dagen också.
DJ Jim är Örebroarna och ni som brukar vara ute på klubbarna i staden har haft goda möjligheter att höra honom tidigare.
Musiken han spelar är klubb och lätt att dansa till.

Björn Wallgren bokade alla artister.

Vi fick också en kort intervju med Björn Wallgren från City Örebro.
Det är Björn som har bokat alla artister till Sommarscen det här året och eftersom de tidigt bestämde att ha teman varje vecka så var det enkelt att boka.
Björn Wallgren har varit med under ett par år i City Örebro men nu ska han starta eget och kommer därför inte arbeta på City Örebro, men han stänger inte dörren helt utan kommer att finnas kvar i Örebro så behöver de hjälp med något har han lovat att ställa upp.
Tanken Björn också har är att hinna med fler spelningar själv, det går inte när man har ett vanligt arbete också, men nu kommer han kunna ta spelningar med kort varsel och hans förhoppning är att det ska bli många fler spelningar.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar