×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-23  

Extraspelning för Tony Carey.

Extra spelning för Tony Carey.

I fredags spelade Tony Carey på Scandic Grand Hotell och efter att spelningen han skulle ha haft på lördagen blev inställd så blev det en extra spelning i Örebro.
Jag kan ju säga att jag var nyfiken på om han skulle kunna upprepa den spelning som han gjorde på fredagen och hur han skulle vara på ett mycket mindre ställe som Kungsgatan 1.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
10 Klickbara bilder.

I fredags spelade Tony Carey på Scandic Grand Hotell och efter att spelningen han skulle ha haft på lördagen blev inställd så blev det en extra spelning i Örebro.
Jag kan ju säga att jag var nyfiken på om han skulle kunna upprepa den spelning som han gjorde på fredagen och hur han skulle vara på ett mycket mindre ställe som Kungsgatan 1.

En snabbt arrangerad spelning.

Den här kvällen var improviserad och det märktes tydligt, en blixtinkallad trummis, Tony Careys keyboard stod på drickabackar och det var en minimal scen.
Trots att det märktes att det var improvisatorisk så lyckades Tony Carey göra en helt fantastisk spelning, för andra dagen på raken.
Bristen på ljus gjorde att vi fick ge upp det där med video, resultatet blev inte publicerbart, men vad gör väl det en så fantastisk spelning, med ett oväntat bra ljud och fullsatt utanför Kungsgatan 1 kan vi inte vara annat än nöjda med att bara ha varit där.
Jan Holbergs bas-solo, ah jag bara älskar det där speciella ljudet från Ex Factor-basen och Jostein Svarstads gitarrspel som följde Tony Carey precist och det där trumsolot som, nå nu ska jag inte fastna allt för mycket i detaljerna men missade du spelningen i fredags och igår kan jag helt klart rekommendera att du bokar upp Tony Careys spelning under kommande Live at Heart.

Mer blues än under fredagen.

Den här spelningen med Tony Carey var inte likadan som den under fredagen, här var det mer bluesbetonat och passade därför mig som hand i handske.
Kungsgatan 1 blev snabbt fylld av lyssnare och det var många som lockades in på gården av Tony Careys musik.
Hur många artister skulle egentligen ställa upp med en spelning bara för att de annars var lediga den kvällen.
Tony Carey sa från scen att han hade att välja på den här konserten eller att titta på Spiderman, han valde spelningen direkt, vilket vi är glada för.
Det var lite annan publik den här gången mot fredagen men det kan ju vara för att spelningen kom ut så pass sent under dagen, å andra sidan så var det nog flera som upptäckte Tony Carey igen genom att bli inlockade av musiken.

Tony Carey leker med musiken.

Tony Carey lekte lika mycket den här kvällen med sin musik och hans sätt att blanda in kända låtar i sina egna är roligt.
Den inkallade trummisen fick också arbeta den här kvällen, men han fick också spela ett eget solo och det är fördelen med musiker som Tony Carey alla på scenen får en möjlighet att visa vad de kan.

Tony Carey kommer tillbaka i höst.

Det blev allsång ett par gånger under kvällen och atmosfären var glad och trevlig hela tiden, lite kyligt när solen gick ner men inte värre än att man stod ut.
Som vi skrev lite högre upp kommer Tony Carey kommer tillbaka till Örebro och det redan i september och med risk för att verka tjatig, missade du helgens två spelningar får du chansen under Live at Heart, det rekommenderar jag helt klart, hade vi haft en tio i topp lista skulle Tony Careys spelning under fredagen helt klart hamnat på den, och den utanför Kungsgatan 1 strax utanför och det vill nog inte säga så lite eftersom vi efter sju år med sidan hunnit med en och annan konsert.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar