×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-21  

Tre inrop för Tony Carey efter lyckad spelning på Grand Hotel.

Tre inrop för Tony Carey efter lyckad spelning på Grand Hotel.

Under fredagskvällen spelade Tony Carey på Grand Hotel i Örebro och trots semestertider så var det stor publik.
Tony Carey var i Örebro för andra gången och den här gången hade han med sig ett helt nytt band.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
25 Klickbara bilder.

Under fredagskvällen spelade Tony Carey på Grand Hotel i Örebro och trots semestertider så var det stor publik.
Tony Carey var i Örebro för andra gången och den här gången hade han med sig ett helt nytt band.

Gammalt och nytt.

Tony Carey slog igenom med Blessings, därefter gick han vidare till Rainbow och vidare till Planet P Project, men framför allt är Tony Carey, ja Tony Carey.
Tony Carey har hållit på med musik i snart 30 år och för många av oss som växte upp under 70-talet och hade vår tonårstid under första halvan av 80-talet tillhör han en av de riktigt stora multiinstrumentalisterna och sångarna vi kan få glädjen att höra på och framför allt kommer Tony Carey väl till sin rätt som artist på en sådan här lite mindre intimare spelning som den under gårdagskvällen.
Det är alltid roligt när musiker som har en så stor låtsamling som han har blandar i det de spelar.
Det blev låtar från hans första soloplatta och framåt och även om publiken önskade låtar så blev det inte så många önskningar uppfyllda, men Tony Carey sa att bandet har inte hunnit öva in alla låtar än, men det kommer så småningom.

Helt nytt band.

Förra gången som Tony Carey var i Örebro så var det ett sologig och han trivdes så bra i Örebro att han lovade ta med sig sitt band och komma tillbaka för en spelning till.
Nu var det dags för en spelning med bandet och det här bandet är så nytt att det här var deras första spelning inför publik.
Tony Carey som startade sin bana som musiker med mycket improvisationer på scen, vill med det här bandet fortsätta den vägen.

Lekfulla solon.

Det var mycket lek och långa solon den här kvällen, roligt att se musiker som får leka med musiken och Tony Carey hade många dueller med gitarristen.
En stor fördel med den typen av spelningar är att alla musiker får en chans att ha solon, den här kvällen blev det ett rätt långt bassolo och det är inte något som jag är alltför vana vid att få höra.
Normalt är basen bara i bakgrunden och jag kan ha lätt att glömma hur mångsidig basen egentligen är.

Inte bara egna låtar.

En fördel med ett band som leker musikaliskt är att en låt kan övergå i en annan utan att publiken tänker på det innan texten ändras.
Det var ett par låtar som jag inte hade räknat med att få höra den här kvällen och Kansas City var en riktig överraskning.
Tony Carey rör sig obehindrat mellan olika musikstilar och en del av hans egna låtar har tydliga blues rötter men att höra honom sjunga den gamla bluesklassikern Kansas City var en rolig överraskning. Dels gillar jag den låten och har hört den med flera olika band, men Tony Carey har det där lilla extra någonting när han sjunger och det här var riktigt kul.

Publiken ville inte släppa Tony Carey.

Det är inte så ofta som publiken inte nöjer sig med ett extra nummer, men Tony Carey fick komma tillbaka upp på scenen tre gånger.
Det här var en konsert som skulle ha kunnat hålla på hur länge som helst, publiken ville bara ha mer och Tony Carey såg inte direkt missnöjd ut när han fick komma tillbaka till scenen en tredje gång.
Tony Carey passade på att tala om att han spelar i Stockholm snart och då är det ett sologig så att han kan spela fler önskade låtar än vad han kunde den här kvällen, frågan är väl bara hur många som kommer att ta sig till Stockholm nu.
Efter spelningen så signerade Tony Carey skivor och kön ringlade lång vid bordet där han satt. Det var många som ville ha en chans att byta några ord med honom och passa på att föreviga mötet med ett kort.


Tillbaka

Kommentarer:

2012-07-23 12:55:40   Av: kjell görlitz

-snygga bilder!
konserten var kanon, & en mycket underhållande artikel!
tackar!

2012-07-23 15:15:51   Av:

Kan bara instämma. Bra konsert och finfina bilder. Lite avundsjuk på kvailiteten då vår kamera pajade...
Men vi fick iallafall träffa Tony in real life!

Bra artikel föresten! Peter, www.hårdrock.com

Lämna en kommentar