×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-21  

Sommarscen på Stortorget.

Sommarscen på Stortorget.

Nu var det torsdag igen och Sommarscen lockade den här dagen många till Stortorget, speciellt barnallsången lockade många familjer till torget.
Det var roligt att se att barn vågade sig upp på scenen och sjunga den här veckan, det gör att det verkligen känns att allsången är till för dem.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
18 Klickbara bilder.

Nu var det torsdag igen och Sommarscen lockade den här dagen många till Stortorget, speciellt barnallsången lockade många familjer till torget.
Det var roligt att se att barn vågade sig upp på scenen och sjunga den här veckan, det gör att det verkligen känns att allsången är till för dem.

Barnvänligt torg.

City Örebro har gjort sitt bästa för att få barn att trivas under allsången. Matta på plattorna, kuddar, en liten rutschkana och ett bord med papper och kritor på som alla som vill får använda, det visar att det inte behövs så mycket för att få barn att känna att det här är deras plats också, stan är inte bara till för affärer och tråkigheter.

Visor i massor.

Temat den här veckan var visa och vi fick höra flera riktigt bra vissångare.
Visor är ett brett begrepp och inte helt lätt att bestämma vad det är, speciellt som alla säkert tycker en aning olika.
Det är inte så ofta som det spelas visor en hel eftermiddag/kväll i Örebro men den här gången gick Sommarscenen i vemodets tecken. De flesta vissångare har vemod som huvudtema när de sjunger och det kan ibland bli lite för mycket, men Sommarscen hade hittat en bra balans genom att blanda upp med lite annat också.

Johnny Cashs musik lever och frodas.

Först ut var Södra Vattentornet eller rättare sagt Max Wallbom som berättade från scenen att han egentligen är servitör men hade fått rycka in den här spelningen när orkestern fått förhinder.
Max bjöd på några Johnny Cash låtar och en Depeche Mode låt. Personal Jesus ä en av Depeche Modes största hits och Johnny Cash gjorde faktiskt en cover av den.
Max var riktigt duktig och han brukar också vara med på scenen på Södra Vattentornet, jag kan ju fundera på om han inte passar bättre på scen än vid borden för med den rösten vill jag höra mer.

Standup av Albin Julin.

Albin Julin har vi sett och hört tidigare men då som musiker i gruppen Smil och Sim, den här gången var han med som Standup artist.
Albin gjorde bra ifrån sig och med tanke på att det här bara var hans andra framträdande med Standup så var det riktigt bra gjort.
Albin Julin är van vid att spexa och det har han gjort rätt länge med duon Smil och Sim, Standup började han med precis och i våras kom han tvåa i tävlingen Standup för Örebro och ett av priserna då var ett framträdande på Sommarscenen.
Albin själv var nöjd även om det var en helt annan publik den här gången och Standup är något han vill fortsätta med, frågan är väl bara om han kommer att få tid till det nu nr han ska iväg till Stockholm och plugga journalistik.

Visor kan låta väldigt olika.

Jonathan Sandblom hade hjälp av två vänner på scenen och det innebar att George Said fick sjunga en egen låt han med.
Jonathan Sandblom har personliga texter och han sjunger på engelska, roligt att höra en sångare som har lite alla möjliga texter och jag kan inte kalla hans musik för vemodig.
Här har vi en sångare som jag gärna hör igen och tillsammans med George Said blev det väldigt bra, deras röster passar bra ihop och tillför det där lite extra som behövs när det är livemusik.

Meadows Ever Bleeding.

Meadows Ever Bleeding har vi hört flera gånger tidigare, men nu var det nästan precis ett år sedan. Christoffer Wadensten som han egentligen heter spelar en väldigt lågmäld musik och den är avslappnande att lyssna på.
Den här spelningen var det bara Christoffer och Gustav Ledstam på scenen men hur många musiker Christoffer har med sig kan variera ordentligt.
Jag gillar det här lite mer avskalade ljudet, eftersom det är enklare att höra texterna då.
Christoffer har fullt upp med spelningar och till hösten finns det planer på att spela in en ny skiva. Den första skivan har varit slutsåld i omgångar och det är många som börjar efterfråga nya låtar och en ny skiva.
Förra skivan spelades in på tre månader och den här gången vill Christoffer att det ska få ta lite längre tid så att han har möjlighet att få skivan precis som han vill.
Just nu så tänker han spela in under hösten/vintern för att sedan släppa skivan under våren 2013.

Björn Afzelius skrev många visor.

Fredik Bernhardtz och Tommy Bender underhöll med Fredriks musik och när jag hör honom så går tankarna till Björn Afzelius.
Det här är en bra duo och att se Tommy Bender spela och det kanske inte är så konstigt att Fredrik kallar Tommy för sin orkester.
Den här duon låter lite annorlunda mot många andra, dels så är instrumenten gitarr och ibland mandolin vilket ger en annan ljudbild och det bryter av mot resterande musik.

Huvudakten var Stiko Per Larsson.

I år så finns det en huvudakt på varje Sommarscen och den här kvällen var det Stiko Per Larsson som fick avsluta.
Stiko Per Larsson kommer från Leksand i Dalarna och nu efter några besök i Örebro så verkar det som att Örebroarna har fått upp öronen för honom.
Det var rätt många som kom till Stortorget för att lyssna och Stiko Per Larsson hade bett att de i publiken skulle önska låtar via hans Facebook innan spelningen och det var det flera som hade gjort.
Stiko Per Larsson hör till de musiker som skriver mycket om vemod och han gör det bra, han är duktig på scen och på att få med sig publiken.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar