×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-11  

Kulturskolan ute på stan.

Kulturskolan ute på stan.

Under tre veckor har 36 ungdomar haft feriepraktik på Kulturskolan och de sista två veckorna har de varit på olika platser i Örebro och spelat musik och teater.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
6 Klickbara bilder.

Under tre veckor har 36 ungdomar haft feriepraktik på Kulturskolan och de sista två veckorna har de varit på olika platser i Örebro och spelat musik och teater.

Mingelmusik på Stadsbiblioteket.

När vi träffade praktikanterna på Musikskolan skulle de precis börja spela mingelmusik vid entren inne på Stadsbiblioteket.
En här gruppen bestod av fem ungdomar och de spelade flera olika låtar, bland annat Sverige av Kent och Ted och Kenneth Gärdestads Himlen är oskyldigt blå.
Det var rätt många som stannade till på vägen in eller ut från biblioteket för att lyssna på musiken. De hade valt en bra repertoar med tanke på att den lockar flera olika åldrar.

Kreativa ungdomar.

Jenny Andersson är en av de som har lett ungdomarna de här veckorna och det som var roligast var att träffa så många duktiga kreativa ungdomar.
Jenny Andersson berättade också att hon som handledare också lär sig mycket av att arbeta med ungdomar i tre veckor.
Jenny Andersson berättade att de fick en vecka att öva på för att sedan vara ute och spela i de andra två.
Åtta timmar om dagen har de övat den första veckan och de hade varit väldigt effektiva och duktiga så en vecka räckte för att få det mesta att sitta inför alla spelningar.

Många olika spelställen.

Ungdomarna har under två veckor spelat på många olika ställen som Svampen, Wadköping, Stadsparken med fler och så naturligtvis på Stadsbiblioteket.
Det är inte bara musik utan teater också, teatern har varit på Stora Holmen och ute i Karlslunds barnträdgård.
På Stora Holmen har de bland annat rånat tåget och det tycker jag låter som en rolig ide som borde bli uppskattad av besökarna.

Viktor fastnade för basen.

Viktor Erbro var en av de ungdomar som spelade på Stadsbiblioteket.
Viktor spelar bas och det har han gjort sedan han fick en prova på när skolan hade en prova på vecka, i 3:an eller 4:an.
Viktor sa att det varit jättekul att få ha feriepraktik på Kulturskolan och att han fått spela så mycket.
Sommarjobbet lockade med att få betalt för något som är roligt att göra och under de här tre veckorna har han fått spela bas mycket.
Viktor och de andra har fått bestämma mycket låtar själva och Viktor Erbro berättade att han lyssnar på mycket olika musik själv och på frågan om favoritartist så blir det TOTO men samtidigt så lyssnar han på spå mycket olika att han inte har någon direkt favorit.

Avslutning på Stortorget.

Den här sista veckan avslutas med en konsert på Kulturskolan och sedan är alla ungdomar med på Stortorget när det är Sommarscen på torsdagen.
Konserten på Kulturskolan under onsdagen är egentligen den stora finalen, men sedan är de ändå med på Sommarscen tillsammans med flera andra artister.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar