×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-06  

Rocktema på Sommarscen.

Rocktema på Sommarscen.

Sommarscen på Stortorget är i år lite annorlunda mot vad det vart tidigare år.
En nyhet är att det är ett tema varje gång och den här andra torsdagen var det rockmusiken som dominerade.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
60 Klickbara bilder.

Sommarscen på Stortorget är i år lite annorlunda mot vad det vart tidigare år.
En nyhet är att det är ett tema varje gång och den här andra torsdagen var det rockmusiken som dominerade.

Barnallsången lockar publik.

Barnallsången som inleder Sommarscen i år spelades av Therese och John Bark och förutom nya musiker så var de på scenen istället för på torget nära sin unga publik.
Barnallsången lockade många besökare i det annars rätt öde Örebro, men att ha musikerna på scenen gjorde att barnen inte fick den närhet som behövs för att det ska bli allsång.
Låtvalet var annars bra, det var Blinka Lilla Stjärna och Imse Vimse Spindel som de festa kan. Therese och Johan Bark la även in lite andra låtar och de flesta kommer säkert ihåg Sudda Ut Din Sura Min och även om den kanske var ny för den yngre publiken så är den lätt att följa med i.

Kulturskolans feriearbetare i full fart.

Kulturskolans feriearbetare är just nu i full fart med att spela musik och spela teater runt om i Örebro.
Under Sommarscen fick vi i publiken lite smakprov på en del av allt som feriearbetarna kommer att visa upp för Örebroarna.
Det var sång 9-5 Dolly Partons gamla hit fast Kulturskolans feriearbetare sjöng den svenska versionen.
De spelar teater både i Wadköping och i Karlslund och vi fick små smakprov ur båda pjäserna.

Konserter i Nikolaikyrkan.

Under hela sommaren kommer det att vara konserter i Nikolaikyrkan.
Nikolai församling har under sommaren 8 sommarjobbare och det är de ungdomarna som har konserter varje dag i både kyrkan och i församlingshemmet.
Vi fick en jazzig försmak på vad konserterna kommer att innehålla och det ska vara en blandning av, jazz, pop, visor och klassiskt.
De fyra tjejerna som sjöng gjorde det riktigt bra och det skulle inte förvåna mig om de lockar många till Nikolaikyrkan under sommaren.

Talangen var på Stortorget.

En annan nyhet för i år är att vinnaren av deltävlingen i Talangen som är dagen före Sommarscen får uppträda på Stortorget och den här dagen var det både ettan och tvåan som spelade.
På Sommarscen med rock som tema passade den första inte riktigt in eftersom det var mer åt pop, men Gustav Karlsen och hans kvartett är riktigt bra och med tanke på att bidragen i Talangen ska vara skrivna av artisterna så kan vi säkert räkna med att höra Gustav fler gånger och det ser jag fram emot.
De som vann Talangens deltävling var gruppen Clore som spelade en låt de skrivit till offren på Utöja förra året.
Det här bandet var rock och sångerskan och musikerna var riktigt duktiga och det visar att Örebro har en bra tillväxt på musiker och att det kommer nya unga band på våra scener.

Snabbinkallade Looks Like Alice.

Efter att ett band hade lämnat återbud sent blev det möjligt för Looks Like Alice att spela på Stortorget och det gjorde de riktigt bra.
Det här är rockmusik jag gillar och det märktes inte att de fått spelningen sent utan de verkade helt förberedda på att spela.
De blandade eget material och covers och musikaliskt var de rock med inslag av rock n roll i musiken.

In Michigan.

In Michigan är ett band som är på väg fram och deras musik är rock uppblandat med en liten del pop, men det här är ett rockband och det är alltid roligt att se ett band som kör för fullt trots att publiken inte är stor.
In Michigan blandade nya och gamla låtar och det är också något jag uppskattar, det är alltid roligt att höra ett bands utveckling när det gäller musiken.

Satan tog ingen ledighet.

Sist den här kvällen var Satan Takes A Holiday Och de lockade i alla fall några till Stortorget. Senare på kvällen skulle de spela på den stora scenen på Putte I Parken och där fick de förhoppningsvis större publik.
Det här bandet är på väg upp och det kan jag förstå nu när jag både sett och hört dem live. De är bra även när man inte ser dem men de har det där lilla extra när man ser dem på scen.
Sångaren gjorde sitt bästa för att få med sig publiken och han var nöjd efter spelningen, sådana här spelningar får man räkna med när man är ute på turne i Sverige och så länge de som lyssnar ser ut att gilla det de hör så är han nöjd.
Deras rockmusik har starka rötter i rockabillymusiken och det hörs tydligt, det är kul att höra ett band som har tagit rockabillyn till sig men ändå lyckats hitta sitt eget sound som gör att de skiljer sig från mängden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar