×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-30  

Årets allsång på Strömpis inledd.

Årets allsång på Strömpis inledd.

Allsång med Magnus Sjögren är något av en tradition när det är sommar i Örebro.
Nu för tiden äger allsången rum inne på Strömpis bakgård och det tog inte lång tid innan det var fullt med människor och förväntan var stark inför det som skulle komma.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
18 Klickbara bilder.

Allsång med Magnus Sjögren är något av en tradition när det är sommar i Örebro.
Nu för tiden äger allsången rum inne på Strömpis bakgård och det tog inte lång tid innan det var fullt med människor och förväntan var stark inför det som skulle komma.

Många gamla bekanta i sånghäftet.

Allsång betyder sånger man känner igen och det var det den här kvällen.
När jag bläddrade igenom det ovanligt tjocka häftet med sånger så var det bara gamla bekanta. Gamla sånger betyder inte att det behöver vara Evert Taube och den typen av musik utan det fanns Gyllene Tider, Ted Gärdestad och Tomas Ledin.
Den första sången är skriven av Magnus Sjögren själv och den hälsar publiken välkommen, det är lätt att höra när det är Magnus som har skrivit sånger eftersom han har en förmåga att hitta refränger som fastnar.

Magnus Sjögren spelade tre egna låtar.

Den som inte är lika gammal som mig känner nog bara till Magnus Sjögren som konferencier eller som allsångsledare, men han har hållit på med musik länge och under den timme som allsången höll på spelade han både En sommardag i stan och Jag ska förföra en ängel.
En sommardag i stan är en hyllning till Örebro och det är en perfekt sommarlåt, den spelades faktiskt på publikens begäran.
Jag ska förföra en ängel är fortfarande lika bra som när ag hörde den första gången och jag har fortfarande lika svårt att få den ur huvudet nu.

Nya allsångsfavoriter.

Ibland är det lätt att glömma bort hur gamla vissa låtar har blivit.
Tomas Ledins Sommaren är kort är nu för tiden självklar när det är allsång.
Den här kvällen blev Sommaren är kort rätt lång också eftersom Magnus Sjögren gillar att leka med musik.
Sommaren är kort är tacksam eftersom den är så lätt att starta om igen så refrängen sjöngs ett flertal gånger extra under kvällen.
Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne har också blivit en allsångslåt, den kan de flesta oavsett ålder även om den inte är lika vanlig som Tomas Ledins.
Det var inte bara nya poplåtar under kvällen utan Sånt är livet och Flickan i Havanna spelades också och det är kanske det som gör allsång så populärt, det går aldrig att säga i förväg vilka sånger det blir eftersom det hänger så mycket på vilken publik det är.

Allsång är uppskattat.

Magnus Sjögren är som bäst när han märker att publiken har kul och inne på Strömpis den här kvällen gick det inte att missa att publiken trivdes.
Det är tur att det är robusta möbler ute på gården eftersom många dansade både på bänkarna och borden.
Allsången steg högt mot himlen och det var en väldigt skön stämning hela tiden.
Enda nackdelen med kvällen var att den tog slut för snabbt, en timme är inte lång tid när publiken är så inne på att sjunga med.

Stor publik.

Allsång med Magnus Sjögren är uppskattat och kön ringlade lång utanför Strömpis innan dörrarna öppnades.
Det var också blandade åldrar den här kvällen på Strömpis och de som kom tidigt kom för att få sjunga och ha trevligt.
Efter allsången så var det nattklubb och med en sådan start på kvällen borde Strömpis ha fortsatt att gunga resten av kvällen också även om det antagligen blev till annan typ av musik.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar