×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-22  

Moa Gagnert vann länsfinalen av Svensktoppen Nästa.

Moa Gagnert vann länsfinalen av Svensktoppen Nästa.

Under gårdagen var det länsfinal för Svensktoppen Nästa, Radio P4 stora musiktävling, på Stortorget i Örebro.
Vann den direktsända länsfinalen gjorde Moa Gagnert trots hård konkurrens från fyra andra deltagande band.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
18 Klickbara bilder.

Under gårdagen var det länsfinal för Svensktoppen Nästa, Radio P4 stora musiktävling, på Stortorget i Örebro.
Vann den direktsända länsfinalen gjorde Moa Gagnert trots hård konkurrens från fyra andra deltagande band.

Solsken och musik.

Så här, dagen före midsommar, visade Stortorget upp sig med strålande sol och många åhörare som kom för att lyssna till de olika bidragen som tävlade om möjligheten att få vara med på Svensktoppen.
Scenen på Stortorget lockade till sig en publik men den större delen av publiken kom lagom till tävlingen.
Svensktoppen Nästa som nu arrangerades i Örebro för femte året är en av Sveriges största musiktävlingar.
Reglerna är ovanligt enkla i den här tävlingen, bidraget ska vara nyskrivet och de som framför bidraget måste ha fyllt 16 år, annars så är det inte så mycket regler och det är skönt med en musiktävling som riktar sig till alla som håller på med musik.

Blandade bidrag.

En fördel och en nackdel med en musiktävling som riktar sig till både proffs och amatörer som håller på med musik är att det blir väldigt varierade bidrag.
Det här året var det stor bredd på bidragen även om pop var det mest representerade.
Själva tävlingen startade med att Akosia förra årets vinnare av länsfinalen framförde sitt bidrag Burning Up igen och sångerskan Emma Ahlbeck blev sugen på att tävla igen nu när hon stod på scenen.

Pure Devine var gästartister.

Örebrobaserade dansbandet Pure Devine var med som gästartister under 2012 års Svensktoppen Nästa. Det är en tradition att ha något lokalt band eller artist med som underhåller publiken medan rösterna räknas ihop.
Pure Devine hade fått ett uppdrag från morgonradion dagen innan tävlingen och det var att tolka någon av de låtar som legat etta på Svensktoppen och låten de valde var Lars Winnerbäcks om du lämnar mig nu.
De fick också sjunga en av sina egna låtar och den var det lite mer fart i.

Tre lite poppigare bidrag.

Ett av de lite poppigare bidragen inledde tävlingen och det var Generalerna, deras poppiga glada musik passar in på de flesta ställen men jag är inte så säker på att Svensktoppen är ett av dem.
De gjorde en bra spelning med låten Tommy som baseras på en kontaktannons som sångaren Björn Wallgren såg i Salas tidning.

Pop med inslag av Beatles.

Dubbelman består av Joacim och Maria Dubbelman, låten de framförde heter Wouldnt it be nice och är skriven av Joacim Dubbelman och Sam McCarty.
Joacim Dubbelman är lite av en doldis i Örebro, men han arbetar professionellt med musik och skriver låtar åt artister, men han själv är inte så välkänd.
Wouldnt It Be Nice är en poppig låt och jag hörde en del 60-talsinfluenser i både text och musik, den här fastnar i minnet och jag hoppas att vi kan få se och höra Joacim och Maria Dubbelman fler gånger.

Jet Airliners enda bandet som inte var från Örebro.

Jet Airliner kommer från Karlskoga och hade också en poppig låt med Here She Comes. Den här låten gillade jag den är glad och fick mig på bra humör.
Sångaren i Jet Airliners Åke Noren har faktiskt vunnit länsfinalen i Svensktoppen Nästa en gång tidigare men då med bandet De Nada, som också kom tvåa i den stora finalen, tyvärr gick de inte till final den här gången.

Jag och mitt band.

Ett av de lite ovanligare bandnamnen var Jag och Mitt Band, bandet består av Jozef Nemeth och hans kompisar, vilka han spelar med är lite olika eftersom det beror på vilka som kan.
Jozef är den som skriver musiken och Save My Day var lite åt singer/songwriter med text på engelska.

Moa Gangnert en tjej vi får höra mer av i framtiden

Det var bara en tjej med och sjöng i år och det var Moa Gagnert som de flesta kanske kommer ihåg från O Helga Natt för två år sedan. Moa Gagnert framförde den stillsamma låten Vad Som Än Sker och hon blev speciellt utvald att sjunga den av låtskrivarna Petter Lobell och Martin Hägglund.
Petter Lobell ringde upp Moa och frågade om hon ville sjunga Vad Som Än Sker i tävlingen Svensktoppen Nästa och Moa tackade som tur vad ja, trots att hon inte visste vad tävlingen var för något.
Moa Gagnert har en utmärkt röst och speciellt i just den här typen av sånger som är finstämda och varliga.
Moa Gagnert tilltalar en bred publik och hon vann den här länsfinalen, nu ska vi hoppas att hon kommer med till den stora finalen i Göteborg och sen att hon vinner den när den är på Lisseberg.
Vägen till finalen består i att en jury väljer ut åtta bidrag av de tjugofem som kommer fram i länsfinalerna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar