×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-18  

Årspremiär för Blues & BBQ på Spelgården.

Årspremiär för Blues & BBQ på Spelgården.

Innan vi åkte upp mot Wadköping för att skriva om årets första Blues & BBQ var vi i ärlighetens namn lite tveksamma till hur det skulle gå, termometern visade på 16,2 grader och regnet öste utanför fönstren.
Strax efter att vi påbörjat färden slutade det regna och när vi väl kom fram hade himlen spruckit upp och en riktigt gassande het sol tittade fram över Spelgården.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
50 Klickbara bilder.

Innan vi åkte upp mot Wadköping för att skriva om årets första Blues & BBQ var vi i ärlighetens namn lite tveksamma till hur det skulle gå, termometern visade på 16,2 grader och regnet öste utanför fönstren.
Strax efter att vi påbörjat färden slutade det regna och när vi väl kom fram hade himlen spruckit upp och en riktigt gassande het sol tittade fram över Spelgården.

Något ostadigt väder innan solen kom fram helt.

Med undantag för några få droppar var solen framme hela tiden som musik spelades på Spelgården.
När vädret är så instabilt så vet man inte hur det blir med publik på en utomhusteater, men publiken kom till Spelgården och till slut så var det drygt 185 personer i publiken och många hade med sig regnkläder eller paraply om vädret skulle bli sämre.

En kväll med just rock och blues.

Örebro Rock och Blues är en förening för just lokala rock- och bluesmusiker och den här kvällen blev det lite av båda.
Delta Blues som var först ut spelar blues av det traditionella slaget och fast det är en duo låter de som att de är ett helt band.
Delta Blues är ett återkommande band hos Örebro Rock och Blues och det har jag full förståelse för, den här duon är riktigt bra och ni som gillar delta blues när den är som bäst borde gå och höra på det här bandet.

Tailgate Blues Band med lite rockigare framtoning.

Det här blusbandet har sina rötter i bluesen och det hörs tydligt, men deras blues går åt det lite rockigare hållet, den som gillar att dansa uppskattar säkert det här bandet.
Musikaliskt är de riktigt bra och normalt har de en kvinnlig sångerska men hon var inte med den här kvällen, men det fungerade riktigt bra ändå.
Jag uppskattade att höra Walking the dog som skrevs av Rufus Thomas och sedan har många band gjort egna covers på den, bland annat Roling Stones, Green Day och Aerosmith.

Blues Solution spelar blues från 50 - 70-tal.

Blues Solution spelar Chicago blues och två av deras favoritlåtskrivare är Muddy Waters och Sven Zetterberg. Muddy Waters och Sven Zetterberg kan låta som en konstig kombination men det fungerar utmärkt, trots att det är rätt många år mellan de två så har de samma rötter musikaliskt och det blir en bra kombination.
Nu spelar de inte bara musik av Muddy Waters och Sven Zetterberg utan de har också egenskriven musik och den här kvällen fanns det också en skiva att köpa vilket en del i publiken passade på att göra.
Sångare i Blues Solution är Bernt R Haglund och förutom att sjunga så är ha keybordisten i bandet. Bernt är riktigt bra sångare och han lever sig in i texterna han sjunger på ett bra sätt, det här är ett av de band som står ut bland de bluesband som finns i vårt område.

Boogie Woogies avslutade som traditionen är.

Boogie Woogies hörde vi senast på Svenska flaggans dag och då blev vi lovade att om vi kom till Blues och BBQ så skulle vi få höra nya låtar och den här kvällen var det nästan bara nya låtar, ja extranumret som var en gammal låt räknas visst.
Boogie Woogies som nu har en ny trummis klarade av alla nya låtar bra och även om det blev lite tvekan ibland så gjorde det inget.
Det är alltid trevligt med band som förnyar låtlistan och Boogie Woogies hade förnyat sig ordentligt den här kvällen.
De har fortfarande tre sångare och alla tre är duktiga även om de sjunger lite olika typer av musik, de blandar blues, rock n roll och lite allt möjligt när de spelar och de var det enda bandet som fick upp publik på scenen för att dansa.

Ett lyckat första arrangemang på Spelgården.

Med 186 personer i publiken och 35 ny medlemmar i föreningen så var arrangörerna nöjda med kvällen.
Det är jämt ett vågspel att arrangera saker utomhus men just Blues och BBQ brukar ha tur med vädret och det visade den här kvällen också.
Nästa Blues och BBQ är 4 augusti och då spelar Growling Bear ant the Blues Juice, Peter Gyonis Blues Co. och Confusion Blues så det verkar också bli en kväll med riktigt hög klass på musiken.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar