×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-11  

Millencolin firade sin 20-årsdag med tvådagarsfestival.

Millencolin 20år.

Hur många band firar sin 20de födelsedag med en helt egen festival i hemstaden förutom Millencolin?
I två dagar var det Millencolin-festival i Brunnsparken med allt från många bra band till skateboard-tävling, öl och mat, allt en bra festival behöver helt enkelt, inte ens det näst intill obligatoriska regnet klarade av att hålla sig borta från en så storslagen fest.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
200 Klickbara bilder.

Hur många band firar sin 20de födelsedag med en helt egen festival i hemstaden förutom Millencolin?
I två dagar var det Millencolinfestival i Brunnsparken med allt från många bra band till skateboard-tävling, öl och mat, allt en bra festival behöver helt enkelt, inte ens det näst intill obligatoriska regnet klarade av att hålla sig borta från en så storslagen fest.

Två dagar fulla av musik.

För att fira födelsedagen för bandet så var det två dagar fulla av musik.
Det kom att bli två dagar med musik från stora internationella band till lite mer lokala.
Först ut var APE som de flesta säkert känner igen under det lite längre namnet Ape Rape Escape. APE börjar få bollen i rullning ordentligt nu med spelningar över hela landet och de är ett riktigt bra liveband.
Det är på scen som de verkligen lever upp och jag kan bli trött bara av att titta på dem, energi har de så att det borde räcka till ett band till, men det som gör att de skiljer sig från mängden är deras mosh-monkey som är med och röjer på scenen när de spelar.
APE har alltid varit ett riktigt bra liveband, men nu har de på något sätt mognat och är mer självsäkra på scenen så de är ännu bättre.
Johan Olowssons sång har också blivit bättre mest för att han känns säkrare, den vana de nu börjar få visar att de är här för att stanna och utvecklingen har gått snabbt.
Jag gillade de nya låtarna de spelade den här kvällen och det var kul att höra sångaren Johan Olowsson berätta att han som uppväxt i Adolfsberg har åkt mycket skateboard på scenen i Brunnsparken, speciellt som skateboard åkarna var i full fart just på scenen.

Mycket hardcore på två dagar.

Den som gillar hardcore fick sitt lystmäte under Millencolin 20 år.
Hardcore kan låta på många olika sätt och den här helgen fick vi höra flera bra grupper. Anchor och Nine spelade under fredagen och båda banden är bra.
Musikaliskt så är båda banden hardcore och även om de hör till samma kategori så kan jag inte säga att de låter likadant.
Energin är hög hos båda men musikaliskt så finns det skillnader, jag kan inte heller säga att ena är bättre än andra när båda är riktigt bra.

Inte bara musik, det var skateboards också.

Millencolin räknas som världens största skateband och därför så var det också en skateboard-tävling under de två dagarna i Brunnsparken.
Åkarna använde verkligen rampen som fanns vid scenen och det var full fart hela tiden. Under andra dagen när det regnade och rampen var avstängd åkte de på den fasta scenen i Brunnsparken, den har tak så där var det torrt nog att åka.
Tack vare regnet under dag två blev det bara en tävling men de fick ändå chans att visa upp sina trick under trix for cash.
Trix for cash är precis som det låter, den åkare som klarar av ett snyggt trick i rampen fick pengar i handen direkt av domaren och när det var tävlingsdags så var det verkligen full fart i rampen.

The Hives rockar.

The Hives det är det något ödmjuka band som kallar sig för universums bästa liveband, helt klart lockade de som väntat en stor publik till Brunnsparken.
The Hives är bäst live på scen och deras scenkläder säger egentligen allt, vilket annat rockband än The Hives kommer in på scen i frack och hög hatt?
Från att de kommer in till konserten är slut så har de publiken i sin hand och avsett vad sångaren Pelle Almqvist ber publiken om så gör de som han vill, det visar hur bra de är.
Det här blev en riktig höjdarkonsert enligt mig.
En publik som var med hela vägen och ett band som verkligen rockar och har kul på scen.
The Hives har precis släppt en ny skiva och de spelade flera låtar från den.
Det som imponerar med The Hives och då speciellt sångaren Pelle Almqvist är att hans enorma ego stör mig inte utan jag står med ett leende och bara trivs när han kallar The Hives för universums bästa band, men samtidigt The Hives har sin nisch och de är bra, riktigt bra speciellt live, det är en stor show de bjuder på precis som det ska vara under ett kalas.

Nöjd arrangör.

Vi fick en liten pratstund med Kimmo Kirvesmäki som är en av arrangörerna till Millencolin 20år och han var nöjd med hur helgen hade varit och Brunnsparken fick också bra betyg som festivalplats.
Brunnsparken funkar utmärkt och det är lätt att hägna in och hålla koll på vad som händer.
Besöksmässigt så hade de sålt ca 3000 biljetter per dag och det var vad de hade räknat med sa Kimmo Kirvesmäki, det var lite fler en dags biljetter sålda till lördagen än vad det var på fredagen, men det hade de räknat med.

Arrangör på scen.

Det är inte så vanligt att en av arrangörerna till en festival har tid att ställa sig på scen och spela med sitt band, men det gjorde Kimmo Kirvesmäki.
Voice Of A Generation spelar punk uppblandad med en stor dos hårdrock. Det här bandet var riktigt bra och sångaren hade svårt att hålla sig kvar på scen.
Sista gången han gick ner till publiken så höll a på att försvinna eftersom han klättrade över staketet.
En sångare som låter publiken ta micken och sjunga han vill verkligen ha publikkontakt och det gör att publiken får något extra.
Musikaliskt så är de här riktigt bra och jag hade gärna hört mer, en nackdel med festivaler är att det inte blir några extranummer från banden, förståeligt men tråkigt.
Det här var en av dem band som jag kommer att komma ihåg från Millencolin 20 års firande.

Danko Jones hyllade Millencolin.

Danko Jones spelade före Millencolin på dag två och han tillägnade hela sin spelning till killarna i Millencolin, oavsett att hans texter normalt handlar om tjejer.
Danko Jones och hans band verkade vara på bra humör och det gick inte att märka att han spelat dagen innan också.
Det här är också en artist som lockade stor publik och hans musik tilltalar säkert många som gillar rock.
Texterna handlar oftast om tjejer och relationer och det är ju ett rätt säkert ämne, den här spelningen gav mersmak och även om han hade rätt lång tid på scen så tog det slut för snabbt, jag hade gärna hört mer och det verkade det som att många fler i publiken också ville, ropen på mer kallade när Danko tackade för sig.

Millencolin 20 år unga.

Höjdpunkterna på de två dagarnas festival var ju naturligtvis Millencolins två spelningar.
Bandet avslutade varje dag med en spelning och det var två helt olika spelningar de genomförde. En fördel med att fira 20 år som band är att det finns många låtar att välja mellan och att genomföra två helt olika spelningar på två dagar det är inte så vanligt för något band.
Det här bandet är proffsigt ut i fingerspetsarna och de vet hur de ska göra på scen, jag saknade lite ljus på själva bandet, under stor del, speciellt under dag två när de visade sina videos i bakgrunden var bandet bara svarta siluetter när de spelade, nå iden att ha en stor bildskärm bakom på scen är bra, men på något vis ger det en liten extra dimension till en konsert om det går att, tja typ se dem som spelar.
Millencolin lockade naturligtvis stor publik och det var riktigt trångt framför scenen, precis som det ska vara när Örebros största band spelar.
Det var inte bara Örebroare eller svenskar på den här spelningen, det fanns flera i publiken som kom mycket längre ifrån och det här är nog ett minne de kommer att bevara länge.
Millencolin var det enda bandet som lockade skateboardåkarna från rampen, under de andra banden så var det full fart i rampen men när Millencolin gick upp på scen så blev rampen tom och det är ett bra betyg som också var väl förtjänt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar