×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-08  

En Marknadsafton med musik och rörelse.

En Marknadsafton med musik och rörelse.

Så har det återigen varit Marknadsafton i Örebro. Marknadsafton är den dag under sommaren när staden fylls av knallar och extrapriser i butikerna och det brukar finnas mycket att göra och titta på.
Det spelas musik på Stortorget och på Kungsgatan visade gymnaster upp sina färdigheter.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
29 Klickbara bilder.

Så har det återigen varit Marknadsafton i Örebro. Marknadsafton är den dag under sommaren när staden fylls av knallar och extrapriser i butikerna och det brukar finnas mycket att göra och titta på.
Det spelas musik på Stortorget och på Kungsgatan visade gymnaster upp sina färdigheter.

Inget Motlut under dagen.

Scenen på Stortorget sköttes av Rockfabriken i år och Björn Wallgren sprang runt och fixade alla sådana där sista minuten grejer som jämt inträffar. Musikaliskt var det blandat som det ska vara på Stortorget.
Motlut är ett Örebroband som spelar covers och deras första låt fick många att se lite förvirrade ut eftersom det var en svensk version av Rolling Stones Start me up, att höra den på Svenska var nytt och en aning konstigt men det funkade.
Motlut lockade publik till scenen och de hade helt klart nerförsbacke i stället för Motlut den här dagen, deras blandning av covers gjorde att jag hela tiden satt och var nyfiken på vad de skulle spela som nästa låt.
De spelade inte de vanliga covers som det gärna blir allsång till utan sådant som man inte hör så ofta.

Smash Into Pieces lockade publik.

Jag uppskattade att det var två nya låtar med den här gången vi hörde dem och att de lockade en stor publik till Stortorget.
Även om början med en strulande mic inte blev så lyckad så avslutningen med Fading blev magisk, de har hittat tillbaka till den där känslan för musiken igen och de såg ut att trivas på scen.
Smash Into Pieces fick Stortorget att gunga och det är faktiskt inte så vanligt.
Efter spelningen fick bandet fullt upp vid bordet med att sälja tröjor och skriva autografer.

Rasmus en stor Smash Into Pieces-fan.

Rasmus Andersson var på Stortorget med sin storasyster Sofia och Rasmus är en stor beundrare av Smash Into Pieces och då speciellt Isak som spelar trummor.
Storasyster Sofia stod och hade Rasmus på axlarna nästan hela tiden som SIP spelade och Rasmus såg överlycklig ut hela tiden.
Den här kvällen på Stortorget blev lite speciell eftersom Isak ropade på Rasmus från scenen och tillägnade honom trumsolot. Rasmus hade hört Smash tidigare men de var fotfarande lika bra och att få ett trumsolo av Isak det kommer han säkert att komma ihåg länge.

David Urwitz bytte tempo på musiken.

Efter SIP och deras energiflödande musik blev det lite lugnare när David Urwitz och hans band äntrade scenen.
David som kommer från Göteborg gjorde sin andra spelning i Örebro och musikstilen är singer/songwriter.
Många har säkert hört Davids låt Lycklig på radion och han lockade ner en del publik till scenen. David Urwitz är en begåvad singer/songwriter och han har genomarbetade texter som ofta berättar en historia.

Texterna är viktiga för David Urwitz.

Vi fick en kort intervju med David när han spelat klart och musik är viktigt i hans liv. Skrivit låtar och hållit på med musik det har han jämt gjort fast det är de senaste 15 åren som musiken har varit den större delen av hans liv.
Texterna som David Urwitz skriver är viktiga och han arbetar mycket med dem, han berättade att han är inte en sådan där textskrivare som skriver en hel låt på ett par minuter utan det kan ta allt från en vecka till något år innan sången är helt klar.
Trots att David Urwitz har hållit på så länge med musik var det här bara andra spelningen i Örebro och den första var under Rosa Galan 2011.
David hade inte så stor koll på Örebro utan visste mest om ÖSK, men nu kommer han gärna tillbaka och Stortorget igår visade upp sitt bästa ansikte och även om det inte var så stor publik så var det en del Örebroare som stannade till och lyssnade på honom.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar