×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-07  

Svenska flaggans dag firades i Stadsparken.

Svenska flaggans dag firades i Stadsparken.

6 juni är Svenska flaggans dag och den firades traditionsenligt i Stadsparken i Örebro.
Firandet innehöll både tal, musik och en prisutdelning till årets förening, men firandet i Stadsparken var inte det enda firandet under dagen.
De riktigt morgonpigga kunde lyssna till tal av Landshövding Rose-Marie Frebran utan för slottet och senare under dagen var det flera olika aktiviteter i Stadsparken.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
50 Klickbara bilder.

6 juni är Svenska flaggans dag och den firades traditionsenligt i Stadsparken i Örebro.
Firandet innehöll både tal, musik och en prisutdelning till årets förening, men firandet i Stadsparken var inte det enda firandet under dagen.
De riktigt morgonpigga kunde lyssna till tal av Landshövding Rose-Marie Frebran utan för slottet och senare under dagen var det flera olika aktiviteter i Stadsparken.

Folkdans på Stortorget.

Vår dag började på Stortorget där Kultisgänget hade uppvisning i folkdans. Det är roligt att se gamla folkdräkter och att de dansar runt Engelbrekts staty.
Musiken de dansar till är välkänd eller vem har inte hört Alfreds sång ur Emil I Lönneberga och det gör att jag tycker att det är lite roligare, naturligtvis dansades Örebrohambon som första dans och sedan blev det några till innan de promenerade bort mot Stadsparken och en uppvisning till.

Bra inledning på firandet.

Firandet i Stadsparken inleds när Kultisgänget kommer gående till musik av Lyran. Den här gången inleddes också firandet med att Georg Said sjöng Sveriges nationalsång och han fick god hjälp av publiken att sjunga.
George Said framförde fler låtar under firandet och här har vi en kommande sångare som har stora möjligheter framöver.
Konferencier i år var Peter Kjellström och han klarade av det jobbet galant. Firandet lockade stor publik, större delen av gräsmattan framför scenen i Stadsparken var fullsatt och de flesta var där i god tid.

Många blivande violinister.

Firandet i Stadsparken arrangeras av Örebro Kommun och Kulturskolan. Kulturskolan har många olika inriktningar på sin verksamhet och jag blir lika imponerad av ungdomarna varje gång jag hör dem.
Husbandet i år var Big Art Blues Band som kommer från Kulturskolan och även om jag har hört dem förut så är det roligt att höra dem igen.
Det blev också en uppvisning med många elever som spelar fiol och då var det inte enbart Kulturskolans elever utan även Örebro Violinatelje Som var med.
Det blir mäktigt med så många stråkinstrument och även om fiolerna övervägde i antal så gick det att höra cello också.

Sång av hög klass.

George Said och Tobias Bradford sjöng flera sånger under dagen och båda två är riktigt bra, George said har stort självförtroende också eftersom han ger sig på Anthem som ursprungligen sjöngs av Tommy Körberg när han var med i Chess.
Anthem är inte någon enkel sak att klara och det visar hans potential ordentligt.
Det blev ett ABBA potpurri också som framfördes av en solist och en kör. ABBA är tacksamma att sjunga inför en stor publik eftersom de flesta kan deras låtar.

ÖSK Ungdom blev årets förening.

Föreningsrådet i Örebro hade i år utsett ÖSK Ungdom som årets förening för deras satsning på tjejer. Motiveringen löd, ÖSK Ungdom är en förening som växer hela tiden, med hjälp av föräldrar och ledare. ÖSK Ungdom har gjort en framgångsrik satsning på flickverksamheten och det är nu en stor del flickor som är med i klubben.
ÖSK Ungdom har tydliga mål, god idrottsutbildning, personlig utveckling, meningsfylld fritid och ungdomarna i centrum är något som genomsyrar hela klubbens verksamhet. Priset delades ut av Ulf Eriksson kassör Örebro Föreningsråd.

Två akter på firandet.

Första delen av firandet i Stadsparken står Kulturskolan för och när deras program tog slut tog Sensus och SceniT över med lite annan typ av musik.
Den andra delen riktar sig lite mer till ungdomar även om bandet som spelade först har en lite äldre publik. Först står Fredrik Wallin på scenen och underhåller med lite sång och musik.
Fredrik Wallin arbetar på Sensus och är lite av en konferencier den här sista delen på dagen.

Boogie Woogie fick Stadsparken att svänga.

Nu när folkbildningen är inne på sitt tredje år med firande av svenska flaggans dag så börjar det kännas som tradition att ha Boogie Woogies som första band.
Det här är en lite ny uppsättning för Boogie Woogies eftersom de har en helt ny trummis med i bandet, han hade bara varit med i två veckor inför den här spelningen så de flesta låtar de spelade har vi hört tidigare, men det är helt förståeligt att en ny medlem i bandet inte hinner lära in hur mycket som helst på två veckor.
Som vanligt så fick de stadsparken att svänga och en hel del av publiken var kvar framför scenen när de spelade.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar