×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-05-20  

Eilen Jewell på Grand Hotel, andra spelningen för i år.

Eilen Jewell på Grand Hotel, andra spelningen för i år.

För bara en dryg vecka sedan spelade Eilen Jewell i Örebro och på fredagskvällen var hon och hennes band tillbaka för en spelning till.
Med tanke på att Eilen var här den 10 maj så lockade hon en rätt stor publik även den här spelningen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
9 Klickbara bilder.

För bara en dryg vecka sedan spelade Eilen Jewell i Örebro och på fredagskvällen var hon och hennes band tillbaka för en spelning till.
Med tanke på att Eilen var här den 10 maj så lockade hon en rätt stor publik även den här spelningen.

Eilen Jewell har en publik i Örebro.

Det här var inte direkt första gången Eilen och hennes band var i Örebro.
Eilen Jewell har varit här flera gånger tidigare och det märks eftersom hon har skaffat sig en egen publik. Större delen av publiken som kom till Grand var där för att dansa och dansgolvet blev snabbt fullt.
Eilen Jewell gjorde själv entre dansande med Anders Damberg och det var en rolig och lite annorlunda start på konserten. Eilen behövde inte anstränga sig för att få publiken att inta dansgolvet, redan till låt nummer två blev det trångt eftersom många var uppe och dansade och det fortsatte hela tiden som Eilen och hennes band spelade.

Honkey Tonk kväll.

Eilen Jewell har hållit på länge med musik och i våras släppte hon sin sjunde skiva, det gör att hon har mycket material att välja mellan och det var roligt att hon inte enbart körde nytt material, utan hon blandade friskt från alla sina skivor.
Eilen har en stor bredd och en av hennes egna favoritartister är Loretta Lynn så det blev en hel del Loretta Lynn låtar under kvällen.
Eilen sa själv att det tråkigaste med Lorettas låtar är att de är så korta men de innehåller rots det oftast någon visdom i texten.
Eilens egen skrina musik håller sig till stor del inom samma område som Loretta Lynn, nämligen Honkey Tonk musiken, men samtidigt så har Eilen Jewell gospel och lite rockinfluerade låtar.

Jerry Miller visade vilken skicklig gitarrist han är.

Eilen Jewell och hennes band är riktigt samspelta och musikerna Jason Beek, trummor, Jerry Miller, gitarr och Johnny Sciascai stå bas kompletterar Eilen väldigt bra.
Gitarristen Jerry Miller är redan ett välkänt namn och i en av de sista låtarna fick vi verkligen höra varför han redan har gjort sig ett namn som gitarrist.
Det är inte många gitarrsolon som jag har hört som fastnat i minnet men det som Jerry Miller spelade den här kvällen kommer ta tid att glömma.
En skicklig gitarrist är en verklig konstnär och att få alla de dansande paren att glömma bor att dansa för att bara stå och lyssna är en verklig prestation.
Att blanda in flera andra låtar under solot är en rolig ide och det gör att solot sticker ut och blir en verklig höjdpunkt på kvällen.

Ett år till nästa gång.

Eilen Jewell brukar spela i Örebro en gång om året och den här spelningen var bara lite extra eftersom det var nummer två för i år, nu får vi vänta länge på att höra henne igen.
Vi hoppas att hon får ett trevligt år och att vi ses och hörs nästa år igen för Eilen är värd att vänta på.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar