×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-05-14  

Veteranbilar och marknad i Wadköping.

Veteranbilar och marknad i Wadköping.

På söndagen var det återigen dags för den årliga antikt och kuriosamarknaden i Wadköping och för den som inte var så intresserad av marknaden ställde en hel del medlemmar i Nerikes fordons historiska ut sina bilar.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
15 Klickbara bilder.

På söndagen var det återigen dags för den årliga antikt och kuriosamarknaden i Wadköping och för den som inte var så intresserad av marknaden ställde en hel del medlemmar i Nerikes fordons historiska ut sina bilar.

13:de året med marknad.

Första Antikt och Kuriosa Marknaden i Wadköping var 1999 och marknaden har växt sedan de första åren, nu är den välbesökt och lockar försäljare från hela mellansverige.
Britt Arvidsson var en av de som sålde saker under marknaden.
Britt hade lite blandat på sina bord, smycken och prydnadsfigurer var det som sålde bäst. Men det var en hel del som var intresserade av att köpa växter också. Det här året så var det inte så många tidiga besökare som det har varit tidigare år enligt Britt Arvidsson men efter 11:00 så blev det en strid ström av besökare.

Gillar själv att gå på loppis.

Per-Arne Nilsson var på marknaden för att sälja allehanda varor och själv gillar Per-Arne att gå på loppisar och en del av det han handlar på loppis säljer han sen vidare genom att vara med på marknader.
Per-Arne har varit med på Wadköpings Antikt och kuriosamarknad flera gånger tidigare och det som gör att han kommer tillbaka är omgivningen. Wadköping passar utmärkt till en sådan här marknad, sen gillar Per-Arne att vara på marknader eftersom han träffar många trevliga människor under tiden.

Gamla bilar fick uppmärksamhet.

Samtidigt som det var antik och kuriosamarknad så visade en del från Nerikes fordons historiker upp sina bilar på Cajsa Wargs torg i Wadköping.
En av de första bilar jag såg när jag kom fram till torget var en gammal T-Ford och även om man ser dem ibland så är det alltid lika roligt att se en riktigt gammal bil.
Det var många bilar som fick extra uppmärksamhet och att ha flera gamla bilar samlade på ett ställe gör att det är roligt att gå runt och jämföra bilarna och se de gamla bilarna som är så olika de moderna.

T-Ford som snart blir 85 år.

Göran Persson ägaren till T-Forden fick sitt bilintresse tidigt eftersom hans pappa var bilintresserad och tog med Göran för att leta gamla bilar.
T-Forden som Göran visade upp i Wadköping var en av de sista t-Fordarna som lämnade fabriken, Göran hade kollat historiken så mycket han kunnat och då upptäckte han att den lämnade fabriken 26 maj 1927, så om två veckor fyller bilen 85 år. 26 maj 1927 var den sista dagen som de tillverkade T-Ford, Göran berättade att det var roligt att ha en av de sista som lämnade fabriken. Göran Persson har en T-Ford till hemma som hör till de första som tillverkades. Göran Persson sa att det är stor skillnad mellan en tidig T-Ford och en nyare, det ha hända en hel del under tiden som bilarna tillverkades.
Göran Persson som har ett genuint intresse har försökt att följa bilarnas historia också, det ger lite extra. Den bilen som var med i Wadköping visste han inte så mycket om men sin gamla har han kunnat spåra i Sverige och den hade tillhört prins Eugen en gång i tiden.

Bilintresset gör att man möter trevliga människor.

Nils-Gunnar och Anita Harrysson var i Wadköping med sin amerikanare och den drog också till sig blickar.
Amerikanare är lite större och rymligare och rätt sköna att åka i, dom är ju inte som en modern bil men det funkar ändå.
Nils-Gunnar brukar få mycket reaktioner när han är ute och kör i sin Dodge och Nerikes fordons historiker gör att de får träffa mycket trevliga människor som har samma bilintresse som de har.
Nerikes fordons historiker har möten en gång i veckan under sommartid och en gång i månaden vintertid och Nils-Gunnar och Anita brukar vara med på de flesta möten.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar