×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-05-03  

Soligt första majfirande i Örebro.

Soligt första majfirande i Örebro.

Första maj betyder vänsterpolitik och både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna höll sina traditionella firanden.
Vänsterpartiet var först ut med sitt första maj möte på Våghustorget och lite senare var det dags för Socialdemokraternas möte på Olof Palmes torg.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

Första maj betyder vänsterpolitik och både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna höll sina traditionella firanden.
Vänsterpartiet var först ut med sitt första maj möte på Våghustorget och lite senare var det dags för Socialdemokraternas möte på Olof Palmes torg.

Murad Artin till angrepp på Socialdemokraterna.

Murad Artin, oppositionsråd Vänsterpartiet, gick i sitt tal till angrepp på Socialdemokratin i Örebro. Murad Artin sa bland annat att Socialdemokraterna valde bort ett rött Örebro när de valde att samarbeta med Kristdemokraterna och Centerpartiet i stället för Vänsterpartiet.
När Socialdemokraterna gjorde sitt val så sa de ja till vårdnadsbidraget, fler utförsäljningar och ökade klyftor i staden.

Vänsterpartiet vill satsa på unga och vården.

Murad Artin tog upp en del av det som Vänsterpartiet i Örebro vill satsa på och bostäder som unga har råd med är en sak, en annan är fler händer fötter och hjärtan i vården.
Det enda sättet att stärka vården det är genom mer personal och det är det enda som ger riktig kvalitet speciellt för de äldre.
Vänsterpartiet vill se minskade barngrupper i förskolan och att det ska finnas ett nattis till, familjer ska kunna välja barnomsorg på sina villkor inte på kommunens.

Många åhörare under Vänsterpartiets första maj tal.

Den här första maj var Vänsterpartiets förstamajtåg långt och det var ännu fler som kom till Våghustorget för att lyssna förutom Murad Artin så talade bland annat Ida Gabrielsson ordförande Vänsterpartiets kvinnonätverk och Markus Allard ordförande Ung Vänster Örebro Län.

Socialdemokraterna inledde med att prata om vad de har gjort.

Det har blivit fler dagisplatser och Lena Baastad sa att hon räknar med att det kommer att bli fler än 1000 nya platser innan året är slut.
Jonas Karlsson talade om satsningen på att få länets sjukhus att arbeta som ett sjukhus och inte tre.
Något som Örebro läns landsting är framgångsrika med är arbetet för ekologisk kost och det arbetet fortsätter naturligtvis.
Utmaningar som Jonas Karlsson ser framöver är fortsätta att få sjukhusen att arbeta som ett och att det måste göras något med tandvården så att fler får råd att gå till tandläkaren.

Veronica Palm höll huvudtalet 2012.

Veronica Palms förstamajtal var fullt av tillförsikt och styrka.
Veronica Palm var tydlig med vilket samhälle hon vill de och vad Socialdemokratin vill förändra om de vinner valet.
Talet var koncentrerat till Socialdemokraternas värderingar och vilka områden som de vill satsa på i framtiden. Veronica Palms tal var kraftfullt och det verkar som att Socialdemokratin har hittat självförtroendet igen, efter ett tag när de har pratat mer om vad Allianspartierna har gjort än om vad de själva vill göra.
Det var inga raka besked i Veronica Palms tal heller men hon visade att Socialdemokratin fortfarande har sina värderingar kvar och att jobbfrågan är viktig även för Socialdemokrater.

Innovationspolitik är viktigt.

Socialdemokraterna vill se en satsning på kompetensutveckling om Sverige ska bli konkurrenskraftigt mot andra länder så behöver vi kompetenta personer som kan hitta nya tjänster att sälja och som kan möta efterfrågan.
Veronica Palm sa att om vi ska bli konkurrenskraftiga mot övriga världen så måste vi bli anställningsbara och det blir vi bara genom vidareutbildning.
- En stark närings och innovationspolitik tvingar bort arbetslösheten. För den gör att det skapas en efterfrågan på arbetskraft och så kommer fler människor i arbete.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar