×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-05-02  

Vårmönstringen satte rekord.

Vårmönstringen satte rekord.

Första maj har Örebromotorcyklisterna vårmönstring och i år med strålande sol och värme satte de nytt rekord i både antal och insamlade pengar till Stjärnfonden.
Pia Flodin en av arrangörerna var jättenöjd med dagen, insamlingen till Stjärnfonden var i år ca: 18 600 kronor.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
42 Klickbara bilder.

Första maj har Örebromotorcyklisterna vårmönstring och i år med strålande sol och värme satte de nytt rekord i både antal och insamlade pengar till Stjärnfonden.
Pia Flodin en av arrangörerna var jättenöjd med dagen, insamlingen till Stjärnfonden var i år ca: 18 600 kronor.

Vårmönstring en tradition.

Vårmönstringen på 1 maj är en tradition i Örebro och i år var det åttonde året som Garaget och några till anordnade den.
Vårmönstringen startar ute på Holmens industriområde där Garaget ligger och i år så märktes det snabbt att det skulle bli många deltagare.
Osmondgatan vid garaget är inte så lång och den här dagen var den fylld till bredden med motorcyklar och de som sålde biljetter hade fullt upp och kön var lång.
Dagen startas utanför Garaget och där får de intresserade köpa varsin biljett ut till Big Twins där den riktiga träffen är.
Efter mötet så samlas de som vill vid södra kyrkogården för att köra i kortege uppför Drottninggatan till Stortorget där det blev en kort rast.

Motorcyklarna lockade många till Stortorget.

Att köra Rudbecksgatan fram innan kortegen lockade många att stanna till och när det var dags för motorcyklarna att köra på Drottninggatan så var det en rätt stor publik efter vägen, många passade på att beundra motorcyklarna när de stod på Stortorget och naturligtvis att prata med deras ägare.
Det är inte så lång tid de står på Stortorget men de flesta får fullt upp med att prata med åskådare.

Friheten och kamratskap.

Något som återkommer när jag pratade med deltagare under vårmönstringen var friheten som en motorcykel innebär. Det blir en helt annan upplevelse att åka än vad det blir i en bil.
Sammanhållningen mellan motorcyklister är en helt annan, om du träffar på en annan svenskregistrerad ute i Europa så händer det ofta att man campar ihop och det är det som är en del av nöjet, träffa nya människor.

Åkare från hela länet, och lite till.

En hel del av de som var med den här dagen var inte från Örebro utan från Karlskoga och andra orter runt omkring.
Anledningen till att de var med var att det är trevligt att träffa andra motorcyklister och sen att de samlar in pengar till ett bra ändamål.
Eftersom flera åkare inte hittar helt i Örebro stod åkare från Garaget i strategiska korsningar och visa hur de andra skulle köra för att hitta rätt inne i centrala Örebro och ett tag innan kortegen startade kändes det som att det var motorcyklar lite överallt i centrala Örebro.

Nöjda deltagare.

Gert Andersson och Marita Larsson var riktigt nöjda med dagen, samlingen ute på Holmen och sedan mötet ute hos Big Twins, allt hade rullat på bra. Gert och Marita har varit ute på många långresor på motorcykeln och de har åkt över 19 000 mil, både i Sverige och ute i Europa.

Regn är inget kul.

Gert Andersson och Marita Larsson var två av alla som var med till Stortorget.
Båda två är örebroare och har varit med i vårmönstringen tidigare.
Marita som har lätt för att frysa har inte varit med lika många gånger som Gert men efter att ha införskaffat en elektriskt uppvärmd jacka så klarar hon av kylan bättre.
Marita berättade att hon gillar att åka med, men är inte intresserad av att köra själv och de har gjort flera långresor med motorcykeln och det värsta som finns är regn.


Tillbaka

Kommentarer:

2012-05-03 21:20:29   Av:

Tack för många fina kort. :-)

Lämna en kommentar