×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-04-20  

Deadman och Dead Man.

Deadman och Dead Man uppträdde på Grand hotel.

Under torsdagskvällen var det en lite annorlunda spelning på Scandic Grand Hotel i Örebro.
Ovanlig på så sätt att det var två band som spelade och båda banden heter i det närmast identiskt, Dead Man respektive Deadman.
Skillnaden är ett det ena bandet kommer från Örebro och spelar psykedelisk rock och det andra kommer från Austin Texas USA och har sina rötter i country.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

Under torsdagskvällen var det en lite annorlunda spelning på Scandic Grand Hotel i Örebro.
Ovanlig på så sätt att det var två band som spelade och båda banden heter i det närmast identiskt, Dead Man respektive Deadman.
Skillnaden är ett det ena bandet kommer från Örebro och spelar psykedelisk rock och det andra kommer från Austin Texas USA och har sina rötter i countrymusiken.

Dead Man Örebro.

Det Örebro baserade Dead Man är välkänt i hårdrockskretsar och de brukar locka publik när de spelar här hemma, annars så har de sin största publik i Tyskland.
Den här kvällen var det fullt i lokalen när bandet började spela och efter ett rätt långt uppehåll efter deras senaste turne kändes det som att Dead Man verkligen ville spela.
Bara det att de inledde kvällen med att jamma lite medan de väntade på att dra igång säger en del.

Mycket nytt material.

Dead Man som släppte sin skiva under hösten 2011 har tydligen ägnat ledigheten till att skriva nytt material för det var flera nya låtar som spelades den här kvällen.
De här nya låtarna hade mer inslag av blues än de tidigare. Speciellt Dead Man Blues blev en av mina favoriter av de nya låtarna och det är arbetsnamnet på första låten de spelade, om namnet sitter kvar vet de inte än men låten var riktigt bra och tillförde en ny dimension av Dead Man även om det tydligt hördes att det var en Dead Man låt.

Fullsatt under båda banden.

En spelning med två så olika band kan bli lite konstig men den här kvällen flöt allt på bra, det tog inte lång tid att rigga om scenen mellan banden och det är alltid en fördel.
Lokalen var liten och Anders damberg som var arrangör berättade att han sålt 150 biljetter till kvällen och sedan så kom det många och köpte i dörren den här kvällen.
Båda de här banden har en egen publik, Dead Man Örebro lockade sin publik och många stannade kvar och hörde bandet från Texas också. Deadman från Texas var här för tredje gången och de har också lyckats bygga upp en egen publik så lokalen var full till sista plats och trångt och varmt blev det men det är så det ska vara när det är bra musik som spelas.
Enda nackdelen var alla stolar som var utställda och gjorde att det var svårt att ta sig fram.

Deadman från Texas.

Deadman från Texas spelar Country blandat med amerikansk folkmusik, jazz, blues och rock så det blev en omväxlade musikalisk upplevelse.
Deras rötter ligger däremot i countryn och ni som brukar lyssna på country från Texas vet att den är lite långsammare.
Det var trångt på scenen för Deadman och de hade inte någon direkt möjlighet att röra på sig. Musiken är medryckande och jag gillar deras blandning av stilar.

Eget material blandades med covers.

Deadman spelar inte bara eget material utan de gör också covers, kul att höra ett amerikanskt band spela covers eftersom de inte spelar de coverlåtar vi år vana vid.
De blandar in andras musik i sin egen och de gör det bra. Att få höra lite Bob Dylan eller Johnny Cash i en låt som hyllar andra musiker var helt rätt.
Musiken är varierad även om countryn är basen, att spela amerikansk folkmusik är inte något vi hör så ofta, americana ja men inte gamla låtar men det spelade Deadman den här kvällen och även om de mest spelade låtar från sin nyaste skiva så blandade de in lite gammalt också.
Deras senaste skiva handlar om att läka både fysiskt och psykiskt på olika sätt och de har flera bra låtar som jag gärna hör igen.

Deadman har redan en grund att stå på i Örebro.

Det här bandet kommer vi säkert att se på någon annan scen i Örebro igen, förhoppningsvis i en lite större lokal också.
Steven Collins sångaren i bandet berättade från scenen att bandet känner sig hemma här redan och om publiken fortsätter likadant som de gjorde i Örebro förstår jag honom helt.
Publiken ville inte släppa dem av scenen och det blev extranummer den här kvällen. När extranumret var slut så fick de en stående ovation plus att en del i publiken fortsatte sjunga på låten som de avslutade med.
Efter spelningen fick de fullt upp vid bordet med skivor och annat så jag kan tänka mig att det tog en bra stund innan det lugnade ner sig.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar