×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-04-06  

Eva Eastwood turnéstartade i Örebro.

Eva Eastwood turnestartade i Örebro.

Eva Eastwood släpper snart sin nya skiva, Åh viken skiva, och åker ut på en turné som hon valde att starta på Prisma Classic under skärtorsdagen.
Den 18 april är releasedatumet för skivan men hon tjuvstartade försäljningen lite redan på turnéstarten.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
9 Klickbara bilder.

Eva Eastwood släpper snart sin nya skiva, Åh viken skiva, och åker ut på en turné som hon valde att starta på Prisma Classic under skärtorsdagen.
Den 18 april är releasedatumet för skivan men hon tjuvstartade försäljningen lite redan på turnéstarten.

Eva har bred publik.

Det var inte helt fullt på Prisma den här kvällen men det kan vara bra också, för nu kunde de som ville dansa framför scenen och även om det var lite trångt så förhöjer det känslan.
Publiken den här kvällen var blandad, allt från runt 20 upp mot 60-åringar trängdes framför scenen. En så blandad publik är roligt att se och det förstärker känslan av att Eva Eastwood tilltalar de flesta.

Åh vilken skiva, och hoppas vi turné.

Det som slog mig när Eva Eastwood började spela de nya låtarna var att, ja hon har gjort det igen, bytt stil jämfört med förra skivan, lite mindre rockabilly och mer influenser åt 60-talets balladsångerskor som Brenda Lee, Marcie Blane och Damita Jo. Det är det här som gör Eva Eastwood till en så pass spännande och rolig artist att se och lyssna på, du vet aldrig vad som kommer här näst, bara att det blir någonting och någonting bra.
Evas Eastwoods texter är som vanligt lätta att hänga med i och hon har en förmåga att uttrycka sig som jag tror att många avundas henne.

Premiärkvällen blandade gammal och ny musik och det uppskattades, att höra gamla låtar som man kan och kan sjunga med i.
På scenen så var de nya låtarna lite snabbare än vad de är på skivan och det var helt rätt för är det något Evas publik vill ha så är det full fart.

Spelsugen Eva Eastwood.

Vi fick en kort intervju med Eva Eastwood innan spelningen och hon sa bland annat att det är skönt att skivan är klar och att hon vill ut och spela nu.
När det är dags att spela in en ny skiva så lever hon ett annat liv men nu när det var spelning så kommer pirret tillbaka i kroppen och hon kommer ihåg varför hon gillar att spela vet precis varför hon håller på, det är roligt.
Nu när hon spelar med sitt gamla band så känns det ännu bättre.
Nu väntar en lång turné, Eva berättade att hon ska vara ute och spela till september. Peace and Love och England. Turnén går bland annat till Peace and Love festivalen och hon ska spela i England också.
Åh vilken skiva kommer att släppas i en engelsk version i maj så det är den versionen som ska till England.
Jag frågade vilken spelning hon såg mest fram mot och Eva svarade att det egentligen inte var någon speciell men Peace and Love ska bli kul eftersom det är en stor festival.
Eva berättade också att hon ser också fram emot spelningen i England för att få höra vad den publiken tycker om hennes musik. En sak som hon gillar med den här skivan, berättade hon, är gästartisterna som är med och en av överraskningarna är en engelsk kör, The Roomates.
När den låten skulle göras blev det en hel del skickande fram och tillbaka av musiken men det funkade. Eva berättade att hon gillar också när hon fortfarande kan överraska och att skivan inte låter precis som den förra.

Eva Eastwood på hemmaplan.

När Eva Eastwood spelar i Örebro så får hon fullt upp även innan spelningen eftersom många kommer fram och vill prata en stund.
Det blir en lite annorlunda intervju miljö men det är roligt att se en artist som trivs med att prata med publiken, det är en av tjusningen med just rockabilly publiken sa Eva att det blir en gemenskap.
- Man känner ju inte alla personligen men man vet vad de heter och om de har barn och sånt där.

Första mötet med rockabilly var i Brunnsparken.

Eva Eastwoods första möte med rockabilly musiken och publiken var 1989 när hon körade bakom Jack Scott en av legenderna från 50-talet.
Eva berättade att hon blev helt såld när hon fick öva in hans låtar och mötet med publiken var också något helt annorlunda.
Publiken som var där för musiken blev en upplevelse och Eva har älskat den här publiken ända sedan dess.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar