×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-04-04  

Arsenite ett band på väg framåt.

Arsenite ett band på väg framåt.

Arsenite från Kumla kommer att släppa sin EP under våren, ja EP släpptes egentligen förra året av bandet själva men nu med ett skivbolag i ryggen släpps den igen och senare i år blir det också ett album.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
75% Arsenit.
På bilden syns tre av de fyra medlemarna i Arsenite, Martin Giaever, Simon Hagberg och Henrik Persson.

Arsenite från Kumla kommer att släppa sin EP under våren, ja EP släpptes egentligen förra året av bandet själva men nu med ett skivbolag i ryggen släpps den igen och senare i år blir det också ett album.

Album på väg.

bandet har nyligen signats upp av amerikanska Sliptrick Records och bandet ska nu in i studion för att spela in ett album som de räknar med att släppa under 2012.
Det finns ännu ingen tidsplanering för albumet men tanken är att det ska komma under slutet av 2012.

Byte av trummis.

Eftersom de precis har bytt trummis så har de inte planerat in spelningar heller just nu.
De hade möjlighet att spela på efterfesten för Hammerfall i Motala men då hade den nya trummisen precis börjat så den fick de tacka nej till.
Den nya trummisen, Henrik Persson, har varit med i ca tre veckor nu och låtarna börjar sätta sig ordentligt.
Om de är redo för spelningar var de inte riktigt säkra på men snart så vill de ut igen nu när allt sitter och de har repat in några nya låtar också.

Liten publik i Örebro och Kumla.

De har varit och spelat i Stockholm flera gånger men har inte haft så lätt att hitta spelningar i Kumla eller Örebro.
Nu hoppas de att det ska bli enklare när de har ett skivbolag som kan hjälpa till.
Publiken här i närområdet är inte så stor men nu när skivan ska släppas över hela världen hoppas killarna på bland annat Tysklands hårdrocksscen, där är hårdrocken fortfarande stor och även om Simon gärna skulle spela i Sydamerika, där finns bästa publiken...

Metallica som förband.

När jag frågade om drömspelning så var det först att få vara förband till Metallica innan basisten kom på att nää Metallica ska vara förband åt oss.
De största som man kan spela med är Metallica och Iron Maiden så har man gjort det så är det lugnt. Annars så skulle en festival av det större slaget också gå bra. Drömmen för bandet är att kunna leva på musiken och inte behöva ha andra jobb.
Nu så har de vanliga jobb också vilket gör att skivinspelningen blir lite utdragen eftersom det mest är på helgerna de kan arbeta med det.

80-talets hårdrock är inspirationen.

Bandet är inspirerade av bland annat Metallica och Judas Priest så musikaliskt är det thrash metall. Simon Hagberg är den som skriver låtarna och inspirationen är det som händer ute i världen. Det här bandet har inte fokus på texter utan det är det musikaliska som är viktigt.
Själva beskriver de sin musik som mycket 80-tal, aggressiv men med mycket melodier och energi.
Själva lyssnar de mycket på Judast Priest, Megadeath, Yngwie Malmsteen och King Diamond så deras egna musik ligger i samma stil. Alla i bandet är på samma linje musikaliskt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar