×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-03-31  

Nu växer trädgården på Conventum.

Din Trädgård 2012.

Nu har den årliga trädgårdsmässan startat på Conventum Arena och den som är trädgårdsintresserad kan få sitt lystmäte av växter, verktyg och utsmyckningar.
Din Trädgård har blivit ett årligt evenemang på Conventum och arrangören räknar med 6- 7000 besökare under helgen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
12 Klickbara bilder.

Nu har den årliga trädgårdsmässan startat på Conventum Arena och den som är trädgårdsintresserad kan få sitt lystmäte av växter, verktyg och utsmyckningar.
Din Trädgård har blivit ett årligt evenemang på Conventum och arrangören räknar med 6- 7000 besökare under helgen.

Mycket att titta på.

Din Trädgård handlar mest om växter men det finns en hel del annat också när man börjar titta sig omkring i i lokalen.
Det finns olika typer av fontäner, flera försäljare av olika verktyg, möjlighet att titta på pooler och naturligtvis växter i massor.
Den som gillar att så själv hade ett stort utbud av frön och lökar och sedan fanns det växter i alla möjliga storlekar för den som vill ha färdiga växter att plantera.

En del av besökarna var inne på att det var viktigt att det blev snabba resultat, andra ansåg att frö var enda riktiga alternativet, oavsett vad som väljs var de olika trädgårdsintresserade överens om att det var viktigt att trädgårdarna kändes omvårdade och genomtänkta, en tydlig trend kändes det som var att det inte fick vara för mycket och många olika sorter och att de lite äldre växterna är på väg att få en återrenässans efter några år i skymundan.

Arbetskläder för kvinnor.

She Worker Wear är en rätt nystartad firma som säljer arbetskläder framtagna för kvinnor. Fia Mårdfelt, VD för företaget, berättade att män ofta är mycket duktigare att skaffa sig bra kläder än vad kvinnor är innan de startar med något arbete, kvinnor drar ofta bara på sig ett par gamla jeans när de ska arbeta.
Arbetskläder är framtagna för män och de färger som finns är svart, blå eller grå. Kläderna som She Worker Wear har tagit fram är i samma stil som de traditionsenliga arbetskläderna men i gladare färger och i många fler storlekar.

Blomsmycken.

Bland försäljarna av trädgårdskonst så lade jag märke till Kerstin Nilsson Eskilsson.
Kerstin Nilsson Eskilsson är konstnär och arbetar i bronsplåt och glas.
Blomsmycken sa Kerstin lät som en bättre beskrivning av det hon gör än att kalla det trädgårdskonst.
Kerstin började med sina utsmyckningar eftersom hennes dotter är florist så skulle de ha lite fint hemma att visa upp och sedan så upptäckte Kerstin att det var roligt och fortsatte.
Blandningen av glas och kopparplåt känns lite ovanlig och det är inte stora saker som Kerstin gör utan lite mindre som passar in på de flesta ställen.

Citrusväxter och olivträd.

Bürger Växtgård från Köping var på Din Trädgård för att bland annat visa upp en del av sitt sortiment av olivträd och citrusväxter.
Per Bürger berättade att han märkt ett ökat intresse för medelhavsväxter och kryddväxterna och den naturliga fortsättningen på ett sådant intresse det är citrus och oliv.
Bürger Växtgård har nu själva ordnat med import av citrusväxter och oliv från Toscana och Sicilien för att få den kvalitet och den bredd de vill ha i sitt sortiment.
När det gäller citrusväxter så är det inte bara de vanliga prydnadsväxterna de har tagit hem utan också ätbara som apelsin och citron.

Barrväxter är också en trend som är på väg tillbaka berättade Per Bürger, speciellt dvärgsorterna börjar bli populära igen efter att ha haft en stor nedgång. Bürger Växtgård har nu över 600 namnsorter med barrväxter i sitt sortiment och de har många specialare eftersom det är roligt att jobba med lite udda saker sa Per Bürger.
En växt som drog till sig uppmärksamhet på mässan var persika med röda blommor, normalt har persikoblomster svagt rosa färger men den här är klarare röd.

Besökare ute efter inspiration.

Lisbeth Svensson såg en annons i en trädgårdstidning och den fick henne att åka från Småland upp till Örebro bara för att gå på trädgårdsmässa.
Lisbeth berättade att hon är väldigt intresserad av trädgårdar och mässan var trevlig. Första besöket var bra och Lisbeth gillar att hitta nya växter till trädgården och lite hittade hon.
Efter mässan så skulle Lisbeth och hennes man passa på att gå och titta på Örebro.

En annan besökare var Eivor Dybeck som var där för att få inspiration till sin trädgård och det här var inte Eivors första besök på mässan utan hon har varit där flera gånger.
Eivor berättade för oss att hon försöker inreda sin trädgård som små rum, det är den nya trenden i trädgårdsarbetet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar