×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-03-25  

Intim spelning med Will Kimbrough och Brigitte DeMeyer.

Intim spelning med Will Kimbrough och Brigitte DeMeyer.

På lördagskvällen kunde de som ville lyssna på amerikansk musik få sitt lystmäte på Kungsgatan 1 när Anders Damberg hade arrangerat en konsert med Will Kimbrough och Brigitte DeMeyer.
Anders Damberg har förmågan att hitta artister med hög kvalitet och det visade den här spelningen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
5 Klickbara bilder.

På lördagskvällen kunde de som ville lyssna på amerikansk musik få sitt lystmäte på Kungsgatan 1 när Anders Damberg hade arrangerat en konsert med Will Kimbrough och Brigitte DeMeyer.
Anders Damberg har förmågan att hitta artister med hög kvalitet och det visade den här spelningen.

Intim atmosfär.

Kungsgatan 1 på Stallbacken i centrala Örebro är en är liten mysig restaurang, en stor fördel med att ha livemusik är att publiken kommer nära artisterna.
Lördagskvällen visade, som vanligt, att Anders Damberg vet vilka artister som ska bokas, det blev snabbt fullt i lokalen och det gällde att ha köpt biljetter i förväg eller att vara på plats i relativt god tid för att komma in och lyssna på artisterna.
Kungsgatan 1 brukar ha musik två gånger i månaden med ett varierat utbud.

Lysande musiker.

Will Kimbrough har varit i Örebro två gånger tidigare och därför var det en del som kände igen honom, Brigitte DeMeyer gör sitt första besök och fick därför inte lika mycket uppmärksamhet den här gången, men det kommer det säkert bli ändring på om hon kommer tillbaka.
Som gitarrister är båda lysande, Will Kimbrough är rent ut sagt excellent och kvällen bjöd på högklassig americana av bästa märke med en blandning av finstämdhet, rå blues och nej det här är inget jag ska skriva om, det är något du ska gå och höra, det är enda sättet att ge de båda full rättvisa.

Blandad musik.

Båda musikerna har sina rötter fast förankrade i den traditionella amerikanska musiken och trots det så är det stor skillnad. Brigitte DeMeyer är mer influensarad av country och gospel vilket hörs tydligt i vissa av hennes låtar medan Will Kimbrough har mer blues och rock som influenser.
Båda två har stor bredd i det de gör och med Wills gitarr så läggs det på det där lilla extra.

Två bra musiker på samma scen.

Trots att både Will Kimbrough och Brigitte DeMeyer spelar liknande musik så är det stor skillnad, jag uppskattade att de var båda två på scen och blandade repertoaren. De skriver låtar ihop och de låtarna är en blandning av båda.
Will Kimbrough är ett välkänt namn eftersom han har spelat med många stora Amerikanska artister och låtskrivare och här fick han chansen att visa att han själv är en duktig låtskrivare och samtidigt låta Brigitte träffa en helt ny publik.

Brigitte DeMeyers första besök i Sverige.

Det här är Brigitte DeMeyers första besök i Sverige och Norge och hon berättade att hon har gillat upplevelsen så här långt. Hon gillar Sveriges natur och publiken har varit fantastisk och de har verkligen uppskattat musiken berättade hon vidare när jag pratade med henne.
När det gäller sin egen musik berättade hon är hon influensarad av gospel, blues, jazz och amerikans folkmusik.
Americana är vad hennes musik brukar kallas och den går i den lite lugnare jazzigare stilen.

Will Kimbrough van Sverigebesökare.

Första gången Will besökte Sverige var 1996, sedan har det blivit fem besök till.
Han berättade att han också tycker om Sverige att det är ett underbart land fullt med människor som älskar musik, därför är det ett bra land och han kommer tillbaka så ofta han kan.
Will kan vara en av de mest beresta i Sverige eftersom han har spelat på många ställen i landet. Den här turnen så kör han också själv och hittills hade allt gått bra utom mellan Falun och Bjursås där GPS:en inte ville vara med så de fick använda vanlig karta istället.

Började spela för att han verkligen ville spela gitarr.

Will Kimbrough började spela gitarr när han var tolv år gammal för att han verkligen ville och sedan dess har han fortsatt. Influenser när han skriver musik är människor omkring honom till största delen.
Will har arbetat tillsammans med många stora artister och de har alla influerat honom i hans låtskrivande.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar