×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-03-11  

Superb klubbspelning för Hammerfall.

Superb klubbspelning för Hammerfall.

Under fredagskvällen spelade Hammerfall och Kumlabandet Evil Conspiracy på Club 700 i Örebro.
Örebro är en rockstad, det märktes tydligt, lika tydligt var att Hammerfall har många fans, jag lyckades inte se en enda låt utan att huvuddelen av publiken sjöng med redan från de första tonerna.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
59 Klickbara bilder.

Under fredagskvällen spelade Hammerfall och Kumlabandet Evil Conspiracy på Club 700 i Örebro.
Örebro är en rockstad, det märktes tydligt, lika tydligt var att Hammerfall har många fans, jag lyckades inte se en enda låt utan att huvuddelen av publiken sjöng med redan från de första tonerna.

En konspiration att räkna med framöver.

Evil Conspiracy inledde kvällen och de satte ribban högt och fick med sig publiken redan vid mitten av första låten, bandet har precis blivit klara med sin skiva och det här var ett passande sätt för dem att nå ut till en större publik.
Evil Conspiracy tillhör de band som går ut på scen och bara kör en riktigt bra hårdrock utan en massa extra specialeffekter, jag gillar det, det handlar uteslutande om bra musik med dem på scen.

15 år sedan första skivan.

Hammerfall har gett sig ut på en klubbturne för att fira att det gått femton år sedan första plattan släpptes och att de lyckats behålla stor del av den tidiga publiken märktes för direkt publiken såg att Hammerfall var på väg ut på scen så blev det tryck framåt när många lämnade baren för att komma in framför scenen och helt plötsligt kändes det som att Club 700 fick en mycket större publik och när jublet steg mot taket så är det mäktigt.
Nu var det inte bara de gamla som kom, en relativt stor del var betydligt yngre och Hammerfall har lyckats med konststycket att både behålla sin tidiga publik och skaffa nya betydligt yngre fans under tiden som gått, när Hammerfall kom ut på scenen, jubel, applåder, lycka.

Nostalgisk hårdrockskväll.

De som har följt bandet sedan de började fick här en riktigt nostalgisk kväll där de spelade många låtar från sin första skiva Glory To The Brave.
Men det var också en kväll med de bästa låtarna från Hammerfall och Let The Hammer Fall blir något som inte kan beskrivas när bandet har publiken med sig.
Hammerfall behövde inte arbeta för att få med sig publiken och trots att rummet inne på Club 700 var uppdelat så lät det rätt högt även från barens område när Hammerfall vill höra publiken och det var många av låtarna som publiken sjöng med i.

Hammerfall som det ska vara.

Jag har hört Hammerfall tidigare men de lämnade då inte ett lika stort avtryck som de gjorde den här kvällen där klubbkänslan var total.
Att ett så stort band som normalt spelar på stora arenor väljer att ge sig ut på en klubb turne för att de vill träffa sin publik känns ovant, men jag skulle kunna räkna upp en hel del band som jag önskar tog efter.
En spelning i en mindre lokal är något helt annat än en stor arena, den här kvällen var det kommunikation mellan bandet och publiken på ett annat plan.
Anledningen till den här turnen var ju att komma närmre sin publik och det tyckte jag att det kändes som de lyckades med.
Sångaren Joacim Cans verkade trivas utmärkt med att få direkt respons på det han sa och att han kunde se publiken eftersom det var ofta ljuset låg på publiken och inte bara på bandet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar