×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-02-25  

Unga skulptörer intog Järntorget.

Tog det kallt på Järntorget.

Sista dagen på sportlovet kunde de barn som ville försöka sig på att skulptera is på Järntorget.
Arrangör var City Örebro och det blev snabbt fullt runt bordet där isen fanns.
Under fredagen var det inte bara isskulptering som hände på Järntorget utan den som ville kunde bland annat spela innebandy på isen i fontänen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

Is på is.
Sico Dobs och Benny Sörensen hade med sig flera stora isblock som kapades ner till mer passande storlek till de barn som ville prova på isskulptering.

Sista dagen på sportlovet kunde de barn som ville försöka sig på att skulptera is på Järntorget.
Arrangör var City Örebro och det blev snabbt fullt runt bordet där isen fanns.
Under fredagen var det inte bara isskulptering som hände på Järntorget utan den som ville kunde bland annat spela innebandy på isen i fontänen.

Tidiga besökare.

De som var först var Siw Helenius med sina barnbarn Sofi och Emelie. Siw tyckte att det här kunde vara en rolig upplevelse för barnen så därför var de på Järntorget. Sofi arbetade länge och med stor koncentration med sin delfin, att skulptera i is var roligt sa hon och att det blev en delfin berodde på att det tycker hennes mamma om berättade Sofi.
Både Sofie och Emelie hade med sig teckningar på vad de ville skapa i is och det var det inte några andra som hade med vad jag kunde se när vi var där på förmiddagen.

Is som arbete.

Sico Dobs kom både med isen och höll i vägledningen för de unga skulptörerna.
Sico Dobs kommer från Älghornet kanotcenter och isskulptering i Hällefors, han berättade att han har hållit på med isskulptering i fyra år, normalt har de grupper uppe i Hällefors som kommer för att skulptera.
Nu har de precis haft sin isfestival där konstnärer från hela världen kommer och skulpterar i is.
Sico Dobs berättade att han gärna skulle ordna en stor isstaty på Järntorget nästa år, för det skulle kunna bli väldigt trevligt och det tror jag de flesta Örebroare skulle hålla med om.

Många koncentrerade barn.

Det var många barn på plats och provade på och de allra flesta sa att det var kul. Det var inte så många som hade bestämda planer på vad de skulle göra men kreativiteten var det inga fel på.
Det var flera av föräldrarna som också såg ut att vilja prova på men inte så många som verkade göra det.
Magnus och Adam Bergman hade åkt in från Garphyttan för att skulptera i is. Pappa Magnus hade lite svårt att låta bli isen så när jag pratade med honom stod han och tänkte göra en fåtölj i is, Adam, han hade inte bestämt sig för vad han skulle göra än.

City Örebro arrangerade dagen.

Stina Storm, VD City Örebro berättade att sådana här aktiviteter är något som City Örebro anser är viktiga för att locka människor till centrala Örebro.
Att ha en prova på dag med isskulpturer för barn var resultatet av att de som driver företaget hörde av sig och det lät som en kul ide.
Det är viktigt att locka tillbaka människor till centrala Örebro och det är en fråga som City Örebro arbetar mycket med.
Ett problem med Järntorget är att de aldrig vet när det finns is på isbanan, men nu var det is och den här aktiviteten ville de ha just under sportlovet och det var viktigt att aktiviteten inte kostade något för att alla barn skulle ha möjlighet att vara med.

Det finns mycket planer framöver.

Stina Storm berättade att de har många planer just nu men om de går att förverkliga vet hon inte i dagsläget.
En plan är att ha en streetmarket på gamla gatan och Järntorget men sen är det hur det ska administreras och skötas som är den stora frågan.
- Även om jag har en väldigt bra personal så jobbar de inte gratis.
Det är vårt dilemma alla vill att det ska hända saker, men problemet är att man tycker nånstans att City Örebro kan ju lösa det där sa Stina Storm.

Många hjälpte till under dagen.

City Örebro hade flera stycken på plats för att hjälpa till under dagen, Björn Wallgren var den som hade ordnat lite fler aktiviteter tillsammans med isskulpturerna så han var där och tittade så att allt fungerade. Frida Brome, Joachim Gartz och David Storm var också på Järntorget för att hjälpa till om det behövdes.
När den första ruschen var över så tog de korgar med pepparkakor och begav sig upp på stan för att locka fler barn till Järntorget.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar