×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-02-24  

Kulturhusets A-sal nyinvigd.

Klart för musik i A-salen.

Nu är A-salen på Kulturhuset nyinvigd.
A-salen som är den största salen med scen på Kulturhuset har under många år brottats med problem med ljudet, men nu är det ordnat, de har bland annat investerat i ett nytt PA system och satt upp nya ljuddämpande draperier runt salen, så nu är salen klar att använda.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
40 Klickbara bilder.

Nu är A-salen på Kulturhuset nyinvigd.
A-salen som är den största salen med scen på Kulturhuset har under många år brottats med problem med ljudet, men nu är det ordnat, de har bland annat investerat i ett nytt PA system och satt upp nya ljuddämpande draperier runt salen, så nu är salen klar att använda.

Mycket aktivitet i A-salen.

Invigningen leddes av Kalle Selander och det var både invigningstal och musik under kvällen.
I A-salen var det uppdukat med plockmat på ett långt bort och utefter väggarna fick alla verksamheter i huset visa upp vad de gör.
En av många som var där var Sofia Bergström, som berättade om popkollo.
Popkollo är till för tjejer som vill hålla på med musik och deras tanke är att stärka tjejerna så att de tar mer plats på musikscenen.

Invigningstal av Behcet Barsom (KD).

Invigningstalet hölls av Behcet Barsom (KD), ordförande Kultur och Medborgarnämnden.
Behcet berättade att han varit på Kulturhuset några gånger på Syrianska bröllop och ljudet har varit ett problem, nu när ljudet är ordnat hoppas han att salen kommer att användas mycket mer än den gjort tidigare.

Folkets Hus blev Kulturhuset.

Kulturhuset byggdes 1928 som Folkets Hus och det märks att huset är ett gammalt stabilt stenhus, men som Behcet Barsom också sa när huset byggdes var det tänkt för andra aktiviteter och förutsättningarna har ändrats sedan det var Folkets Hus. Föreningen Kulturhuset bildades 2006 och en av de drivande sakerna i Kulturhuset är att lyssna på de som ska vara i huset. De har en bred dialog med ungdomar och det är de duktiga på.
- Det är allt för lätt att tycka att vi dagens vuxna som en gång i tiden varit unga vet vad dagens ungdomar vill. Jag kan säga att ingenting kan vara mer fel. Det är den förståelsen som har gjort Kulturhuset till det det är i dag sa Behcet Barsom.

Kulturhuset vill utvecklas.

Behcet Barsom talade om att det är bra att Kulturhuset vill mer än vad de gör nu. Just nu så är det många aktiviteter som pågår i huset men personalen vill utveckla mer och Behcet Barsom sa att han vill också mer. Kulturhuset kan bli ett nav i Norrcity och det kan bli en bro mellan Örebros olika områden eftersom det ligger centralt.
Kultur är viktigt för alla och på Kulturhuset får ungdomar chans att hålla på med kultur på flera olika sätt, det kan vara musik, måleri eller poesi och det är viktigt att huset fortsätter att utvecklas.

Nöjd verksamhetsledare.

Elin Hector var väldigt nöjd med hur kvällen gick och det var många som kom till invigningen, Elin hade inte gjort sig några förväntningar om hur många som skulle komma men hon var nöjd över att det var så många.
Elin Hector berättade att hon är jättenöjd över att ha kommit så här långt med arbetet i A-Salen och nu gäller det att lyssna in alla ljudbilder eftersom salen är så mångsidig. Om det finns något mer som behöver göras kommer de säkert upptäcka det snabbt.

Kulturhuset sjuder av liv.

Elin Hector berättade att de försöker göra hela huset levande och det är bland annat därför som de har utställningar på väggarna i trapphuset, det har fått trapphuset att bli ett eget rum i huset och inte bara något man passerar förbi. Något Elin berättade att hon skulle vilja förbättra är fasaden, Elin sa att hon skulle vilja att de syntes tydligare och ett sätt att göra det är att hon har bjudit in flera unga konstnärer att använda husets fasad mot Gamla gatan som utställningsvägg.

A-Salen har använts tidigare.

Nu ska det bli enklare att boka A-Salen till olika saker, tidigare har den som ville arrangera i salen fått hyra in tyger och annat för att fixa ljudet. Nu är tanken att allt sånt finns redan på plats så att det blir enklare för arrangörer.
De har redan fått en del förfrågningar och sen är det att A-Salen kan vara till så mycket mer än musik. Festivalen Systerskap som är 8 - 10 mars kommer att använda A-Salen och då kommer det främst att bli teater och samtal i A-Salen.

Blandad musikupplevelse.

Kulturhuset visade sin bredd musikaliskt under invigningen eller vad sägs om att ha Smash Into Pieces, Mohlavyr och Generalerna som musikalisk underhållning under kvällen.
Från Smash Into Pieces hårdrock, till Mohlavyrs egen version av pop, till Generalernas trallvänliga pop så såg kvällen ut och det visar bredden på musik som fungerar i A-Salen.
Ljudet var mycket, mycket bättre än tidigare och det ända som egentligen störde något var ljussättningen som var lite väl låg bitvis, framför allt gällde det under Smash där frontljus stundtals saknades helt av deras spelning, nå det är inget som har med ombyggnaden att göra och jag hoppas att A-Salen kommer att användas mycket mer i framtiden för olika musikupplevelser.

Mohlavyr hälsade gästerna i foajén.

Mohlavyr var den första man såg när man kom upp till A-Salen innan invigningen eftersom hon och hennes band spelade i foajen.
Senare spelade de också från scenen och Mohlavyr var lika sprudlande som vanligt.

Björn Wallgren gillade nya ljudet i A-Salen.

Generalerna spelade också och med Björn Wallgren i spetsen höjde de temperaturen inne i A-Salen.
Björn sa att han var nöjd med spelningen och han som har stått på A-Salens scen flera gånger tidigare sa att den var mycket bättre nu så nu blev han sugen på att arrangera något där igen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar