×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-02-19  

Örebro All-Stars på O`Learys.

Örebro All-Stars.

I fredags kväll var det dags för live-musik på O`Learys när Örebro All-Stars, med gästartisterna Sveriges bästa Blås, stod på scenen.
Varmt, trångt, hög stämning och förbaskat bra musik, egentligen behöver jag nog inte skriva mer, fast det känns ju lite kort förstås.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
54 Klickbara bilder.

I fredags kväll var det dags för live-musik på O`Learys när Örebro All-Stars, med gästartisterna Sveriges bästa Blås, stod på scenen.
Varmt, trångt, hög stämning och förbaskat bra musik, egentligen behöver jag nog inte skriva mer, fast det känns ju lite kort förstås.

Välkända musiker från Örebro.

Örebro All-Stars består av musiker som många Örebroare säkert känner igen och har sett i andra sammanhang, Thomas Lassar brukar bland annat spela med Magnus Sjögren, Henrik Hagel är pianist i Boogie Woogies.
Det märktes direkt bandet skulle gå på att de har skaffat sig en egen publik för det blev snabbt trångt framför scenen. O`Learys har sin scen på övervåningen och vägen fram mot scenen var full med människor hela kvällen.

Covers får med sig publiken.

Första setet spelade Örebro All-Stars utan gästerna och de visade direkt att de är ett coverband av hög klass.
Deras sätt att bland alla möjliga stilar är tilltalande och de flesta i publiken hittade säkert någon favoritlåt i låtlistan. Första låten de körde var en ABBA klassiker och på så sätt visade de tydligt hur kvällen skulle bli. Det här bandet är ute för att roa och de vill att publiken ska kunna sjunga med i det de spelar.

Sveriges bästa blås som gäster.

Efter en kort paus så var gästerna Sveriges bästa blås med på scenen och de förhöjde upplevelsen ett snäpp till.
När det blev trombon, saxofon och trumpet i musiken också så blev det ännu bättre, fast jag inte trodde att det skulle vara möjligt.
Örebro All-Stars har fyra sångare och bara det är lite ovanligt, de verkar byta mellan musikstilar hur enkelt som helst och vi som har hört Henke Hagel flera gånger tidigare kände igen en hel del av låtarna från Boogie Woogies.

Bara på O`Learys.

Innan spelningen fick vi en kort intervju med Henrik Hagel och Päron, trummisen och ena pianisten i Örebro All-Stars.
Örebro All-Stars har spelat ihop i ca fyra år men deras historia går mycket längre tillbaka än så. De flesta av dem började spela ihop i Kenneth and the Knutters och Päron fberättade att de fortfarande spelar ihop med att det finns vissa saker som tar energi och sen finns det sånt som ger energi och det här ger energi.
När det är dags att spela kommer alla taggade oavsett om det är att repa eller om det är en spelning på O`Learys.

Hobbymusiker i en klass för sig.

Kenneth and the Knutters har tryckt in pausknappen som Henke sa och det här med Örebro All-Stars är kul, de kallar sig alla för hobbymusiker och de spelar bara på O`Learys, ja inte bara i Örebro, utan på alla restauranger som har det märket, men oftast är de i Örebro.
Det har blivit lite av ett husband och en gång i månaden står de på scenen i Örebro.
Samarbetet med O`Learys har fungera på bästa sätt berättade de när jag pratade med dem och det gör att vi säkert kan räkna med att höra den flera gånger framöver.

Musiker med stor vana.

Vi fick också en pratstund med blåsarna Niclas Bäcklund berättade att två av dem är från Örebro och en kommer från Faluntrakten. Alla tre har spelat länge och tillsammans har de spelat ihop i sex eller sju år.
De spelar allt från klassisk musik till rock och de har spelat med många välkända namn genom åren.
De berättade att det här var första gången de spelade med Örebro All-Stars, men att de är ambitiösa och duktiga musiker så Nicklas Bäcklund såg fram emot att spela med dem, sen är det jämt kul att spela med nya människor sa Niclas.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar