×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-02-15  

Nu behöver Operation Mercy fler samhällskontakter.

Nu behöver Operation Mercy fler samhällskontakter.

Operation Mercy är en välgörenhetsorganisation som startade 1991 av en Örebroare, men de är tämligen okända i Örebro och resten av landet.
Det vill Scott Breslin organisationsledare Operation Mercy ändra på nu.

Du kan läsa mer om Operation Mercy på: http://www.mercy.se

Operation Mercy är en välgörenhetsorganisation som startade 1991 av en Örebroare, men de är tämligen okända i Örebro och resten av landet.
Det vill Scott Breslin organisationsledare Operation Mercy ändra på nu.

Lunchmöte på Livin hotell och Vandrarhem.

Ett sätt som Scott Breslin vill göra Operation Mercy känt i Örebro var att delta på en lunch på Livin hotell och vandrarhem.
Susanne Lindholm biträdande hotelldirektör var den som arrangerade lunchen och hon hade bjudit in en del nyckelpersoner från Örebro.

Operation Mercy vill bli en aktiv del i Örebro.

Lunchen innehöll en hel del information om Operation Mercy och en av Scott Breslins tankar med att komma in i samhället mer är att de just nu kan liknas vid ett träd i en kruka, de har växt bra och grenarna breder ut sig men de behöver starkare rötter för att fortsätta växa.
Scott Breslin inledde med att berätta lite om historien bakom Operation Mercy och vilka värderingar de har.

Tre grundvärderingar.

De tre största värderingarna som Operation Mercy bygger på är att återge hopp, bygga upp möjligheter och att stärka samhällen.
Just nu arbetar de i mellanöstern, Norra Afrika och Central Asien. De verkar i tio olika länder just nu, men det blir ändringar hela tiden och Operation Mercy agerar i några av de mest osäkra delarna av världen så läget kan förändras snabbt och de är hör ofta till de organisationer som är på plats snabbt när det händer något ute i världen.

Självhjälp ett starkt kort.

Cameron Willet berättade om några av de projekt som Operation Mercy driver just nu.
Stärka ett samhälle kan man göra på olika sätt och Operation Mercy har bland annat startat upp självhjälpsgrupper.
Självhjälpsgrupper har den fördelen att de efter ett tag blir självgående. Grupperna tar upp olika ämnen och i Afghanistan har de bland annat haft kurser i graviditet och födsel för kvinnor BLISS som står för Birth Life Saving skills.
I Afghanistan så är det vanligt att en av fem kvinnor dör i barnsäng och ett av fyra barn dör innan de fyller ett år, det här ville Operation Mercy ändra på därför började de med kurser så att kvinnorna kan hjälpa varandra och att de vet hur de ska äta och vad som kan vara skadligt under en graviditet.
När männen märkte att kvinnorna klarade graviditeterna bättre och att fler barn överlevde kom de och ville ha egna kurser för att kunna hjälpa sina fruar och systrar.

På flykt undan kriget.

Operation Mercy startades av örebroaren Bertil Engqvist 1991 när han var i Turkiet och såg den våg av flyktingar som kom från Irak under det första Irakkriget till den turkiska gränden och fastnade där eftersom den Turkiet inte ville släppa in dem i landet.
Scott Breslin berättade att Bertil var i Turkiet när flyktingarna började komma till den turkiska gränsen och när han såg deras situation bestämde han sig för att hjälpa till så han ringde till Bolagsverket och ville registrera en humanitär förening och med hjälp av lite övertalning fick han möjlighet att starta upp på en gång om han lovade att skicka in alla papper så snart han kunde.

Operation Mercy i Örebro.

Under lunchen så blev det mycket prat om hur man ska kunna få in Operation Mercy i Örebro och ett av de tydligaste budskapen var att de behöver engagera sig på något sätt i Örebro.
Eftersom Operation Mercy har haft stora framgångar med sina självhjälpsgrupper i andra länder så kanske de kan fungera på något sätt även i Örebro.
Den tanken funderade Cameron Willet på efter lunchen och även om det inte har provats i något västerländskt land ordentligt så kan det kanske gå att anpassa till förhållanden i de mest segregerade områdena i Örebro.
Scott Breslin hade inte funderat på om Operation Mercy ska ha någon verksamhet i Örebro men visst är de öppna för den möjligheten. Scott Breslin vill se att Operation Mercy blir en del av Örebro och att örebroarna känner till organisationen och är stolta över den, hur de ska bli en del av staden vet han inte riktigt men en väg kan vara att ta del av den debatt som finns.

Sverige är en bra bas.

Vi fick en kort intervju med Cameron Willet och Scott Breslin lunchen och Cameron Willet var nöjd med lunchen och sa att han tyckte att de fått ut den information som de ville.
Sverige är en viktig bas när Operation Mercy är ute i världen och arbetar och Sverige har fortfarande ett gott rykte och vi har hållit oss neutrala i politiska frågor hjälper Operation Mercy.
Människor är väldigt välkomnande när de kommer och Sverige har ett gott rykte om att vara neutrala och att hjälpa och föra en dialog med människor istället för att skapa konflikter.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar