×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-02-10  

Mohlavyr är tillbaka med både skiva och konstutställning.

Vernisage av Mohlavyr.

Mohlavyr är nu tillbaka i Örebro med en helt ny skiva och en konstutställning. Konstutställningen är på Kulturhuset och vernissage var det den nionde februari.
Mohlavyr arbetade med utställningen in i det sista men hon han bli klar i tid, den här första öppningskvällen gjorde hon också en kortare akustisk spelning bland sina konstverk.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
10 Klickbara bilder.

Mohlavyr är nu tillbaka i Örebro med en helt ny skiva och en konstutställning. Konstutställningen är på Kulturhuset och vernissage var det den nionde februari.
Mohlavyr arbetade med utställningen in i det sista men hon han bli klar i tid, den här första öppningskvällen gjorde hon också en kortare akustisk spelning bland sina konstverk.

Berlin staden som aldrig sover.

Mohlavyr har tillbringat en del av sin tid fram till att skivan släpptes i Berlin och tanken var att hon skulle få det enklare att måla och koncentrera sig på sin konst inför utställningen.
Berlin var en omtumlande upplevelse och det är en stad utan söndagar, det händer jämt något där. I Berlin var det en intensiv och kreativ period vilket Mohlavyr sa att hon tyckte var bra, annars hade nog inte utställningen blivit av.
- I Berlin är det väldigt mycket att man vågar satsa på sin grej och det är mycket mer accepterat och folk peppar varandra.

Musiken är viktigast.

Konst är stort med Mohlavyr men det är musiken som är nummer ett. Nu när hennes första skiva är klar så har hon siktet inställt på att släppa en EP snart, hur snart det blir beror på hur snabb Mohlavyr är på att skriva texter. Mohlavyr funderar på att skriva fler texter på svenska nu men hon sa att hon är lite orolig för att hon ska bli mer kräsen med det färdiga resultatet.
De närmsta framtidsplanerna är att spela mycket och att fortsätta bygga upp sin publik, det är musiken som är det roligaste och hennes konst kretsar runt hennes sånger. Mohlavyr har nu med skivsläpp och utställning haft mycket att stå i och hon saknar låtskrivandet så det är det hon vill ägna sig åt framöver.

Mohlavyr har flera olika konstintressen.

När det gäller den konstnärliga biten så sneglar hon lite mot film. Musikvideos har Mohlavyr redan arbetat med och det är något hon tänker fortsätta med också. Film skulle vara det ideala för henne eftersom det innebär både bild och ljud, men Mohlavyr sa också att hon då behöver lära sig ofantligt mycket som hon idag inte kan för att kunna ge sig in i filmskapandets värld.
Mohlavyr samarbetar med många olika människor och hon sa att samarbetet ger henne väldigt mycket, ska man göra allt själv så tar det mycket längre tid och tid är något Mohlavyr skulle vilja ha mer av ändå.

Konstutställning med olika uttryck.

Mohlavyrs konstutställning är precis som hennes musik lite spretande, men det fungerar. Fiskarna i trädet finns på plats även om trädet har krympt till en lite större gren.
Det finns tavlor, arbeten i papier mache och en möjlighet att sitta ner i soffan och titta på musikvideos eller ta en cykeltur och försöka trampa så snabbt att Mohlavyr låter som hon ska. Cykeln som finns inne på utställningen är kopplad till en bandspelare och när cykeln används så sjunger Mohlavyr från bandet men det var tydligen inte det enklaste att hitta rätt hastighet att trampa på.

Liten publik första vernissagen.

Mohlavyrs första vernissage lockade inte en jättepublik men en del örebroare tog sig till Kulturhuset för att titta. Ineke Brummer van Hardeveld var en av dem. Ineke hade fått en inbjudan från en väninna över facebook till Mohlavyrs utställning och det hon verkligen gillade var helheten.
Ineke som själv arbetar med konst sa att det finns inte många som vågar visa sig på flera sätt, ofta specialiserar man sig men det har inte Mohlavyr gjort.
- Art is music and music is art och allt har hamnat hos henne sa Ineke bland annat om Mohlavyr.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar