×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-01-24  

Ny distriktsidrottschef i länet.

Ny distriktsidrottschef i länet.

Örebro Läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Örebro Län får den 1 mars en gemensam distriktsidrottschef.
ÖLIF och SISU genomgår just nu en process där de två ska dela kansli och Charlotta Stenhem är utsedd som den första gemensamma chefen.


© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se

2 Klickbara bilder.

Örebro Läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Örebro Län får den 1 mars en gemensam distriktsidrottschef.
ÖLIF och SISU genomgår just nu en process där de två ska dela kansli och Charlotta Stenhem är utsedd som den första gemensamma chefen.

En lång process.
Processen med att hitta en Idrottschef har pågått under ett och ett halvt år och från början hade de 39 sökande för tjänsten och den som till sist blev utvald var Charlotta Stenhem berättade Raul Björk ordförande ÖLIF.
Charlotta Stenhem har arbetat 17 år inom SISU och har stor vana med idrottsfrågor, när hon nu blir Idrottschef betyder det att Thomas Eklund Distrikts/utbildningschef på SISU och Inge Blomberg Länsidrottschef på ÖLIF slutar då deras respektive uppdrag försvinner.

Två paraplyföreningar ska få gemensamt kansli.
Örebro Läns Idrottsförbund är den organisation som för en dialog mellan idrottens och beslutsfattare.
De är också den organisation som erbjuder support till lokala idrottsföreningar och mycket mer. SISU Idrottsutbildarna är idrottens folkbildningsförbund och det innebär att de har kurser för ledare och föreningar så att alla kan utvecklas i sin egen takt.
De två paraplyföreningarna samarbetar mycket och det är logiskt att det bara finns ett kansli och så blir det alltså från 1 mars i Örebro.
Örebro län är bland de sista områden som gör den här omvandlingen.

Lång erfarenhet inom idrottsvärlden.
Charlotta Stenhem har redan stor erfarenhet av SISU eftersom hon arbetat som verksamhetsledare där och hon har egen idrottsbakgrund eftersom hon spelade bordtennis när hon var yngre, nu så är hon idrottsförälder.
Charlotta Stenhem har arbetat med idrott på flera olika sätt genom åren och det gör att hon kan idrotten, de erfarenheterna tar hon med sig i jobbet som distriktsidrottschef.
- Jag ser ju det här som en jätte privilegierad utmaning att få bli de första distriktsidrottschefen i länet sa Charlotta Stenhem.

Ett naturligt steg för Charlotta Stenhem.
Charlotta Stenhem sa bland annat att just nu känner hon sig redo för nya utmaningar och den här chansen var precis vad hon ville ha för att ta nästa steg i livet. Det finns mycket positivt i att skapa ett gemensamt kansli för SISU och ÖLIF just nu, klimatet är positivt i båda styrelserna och det krävs ett gemensamt och målinriktat arbete framåt.
Det ska snart lanseras ett nytt varumärke Svensk idrott.
- världens bästa. Det varumärke omfattar båda organisationerna. Tanken med ett gemensamt kansli är att organisationerna ska bli effektivare och det blir enklare för både politiker och andra när det finns en person att kontakta, det blir också enklare att arbeta utåt när det bara blir en väg i stället för två att få ut vårat budskap.

Stora utmaningar i trovärdighetsfrågor framöver.
En av de stora utmaningarna som Charlotta Stenhem ser framöver är att bevara idrottens trovärdighet. Nu under sommaren så var det mycket skriverier om pedofili och senast så var det om föräldraansvaret, där har båda paraplyföreningarna ett stort arbeta att lyfta upp de frågorna och Charlotta Stenhem vet att de redan ligger högt upp på agendan när de besöker föreningar, men det är viktigt att de fortsätter att ligga högt och att fortsätta diskutera svåra ämnen.
- Vi måste visa att vi jobbar med frågorna och vi måste ta ett ansvar. SISU Idrottsutbildarna vi har alltid den frågan med oss när vi möter våra föreningar.

Målinriktad ny chef.
Hon har ett stort kontaktnät efter att ha varit med i Handelskammaren i Örebro och där har hon också träffat flera politiker som hon nu kommer att ha mer kontakt med när det gäller idrottspolitiska frågor och det är egentligen den stora nyheten i hennes kommande arbete.
Charlotta Stenhem har även tidigare haft lite att göra med idrottspolitiska frågor men inte så uttalat som hon kommer att ha när hon tillträder tjänsten som Distriktsidrottschef.
Den personliga egenskap som hon tror att hon kommer att ha mest nytta av i sin nya tjänst är att hon är väldigt målinriktad och det räknar hon med att hon kommer att ha nytta av.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar