×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-12-10  

The Refreshments, A Rock N Roll X-Mas.

The Refreshments och Eva Eastwood A Rock n´ Roll X-Mas.

För nionde året var The Refreshments i Örebro med sin julshow Rock N´ Roll X-mas. Gästartist i år var Eva Eastwood och det lät som en rätt stor del av publiken var i Konserthuset för att höra henne.
The Refreshments behövde bara gå ut på scenen så var publiken med och det blev en riktigt trevlig kväll med rock n roll.


41 Klickbara bilder från kvällen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
41 Klickbara bilder.

För nionde året var The Refreshments i Örebro med sin julshow Rock N´ Roll X-mas. Gästartist i år var Eva Eastwood och det lät som en rätt stor del av publiken var i Konserthuset för att höra henne.
The Refreshments behövde bara gå ut på scenen så var publiken med och det blev en riktigt trevlig kväll med rock n roll.

En julkväll med Rock n´ Roll.

En kväll med Refreshments och Eva Eastwood betyder så mycket rock n´ roll. Nu är det här deras julkonsert och det betyder mycket julsånger av varierad karaktär. Sångaren Joakim Arnell berättade från scen om anledningen att de startade sin egen julturne för nio år sedan var att alla artister som hade julskivor eller konserter körde samma låtar och Joakim sa att det var tråkigt, så han skrev lite egna jul låtar och sedan drog de ut på den första Rock N Roll X-mas turnen. Det visade sig vara ett smart drag och gårdagskvällen såg ett nästan fullsatt Konserthus.

The Refreshments i högform.

När man kom in i konsertsalen på Konserthuset kunde man inte missa att kvällens tema var jul, det var en stor gran och flera paket på scenen och naturligtvis texten Rock n´ Roll X-mas i bakgrunden. Det här bandet är duktiga på att underhålla publiken och de blandar flera olika musikstilar.
Visst kommer det klassiska jullåtar som Blue Christmas och Run Run Rudolf, och en höjdare var Johan Blohms pianosolo.
Jag uppskattar deras egna låtar också allt från den lite lekfulla Santa Lookt A Lot Like Daddy till Christmas Wishes. Bandet var lekfulla den här kvällen, mer än det var förra året, och det syntes på lång väg att de trivdes på scenen.
En nyhet för i år var Christmas Horns som lade till det där lite extra med blåsinstrumenten. Den här upplagan av Rock n´ Roll X-mas var riktigt bra och känslan sitter fortfarande i, ni som gillar The Refreshments ska helt klart passa på om de spelar i närheten av er för de är riktigt bra.

Eva Eastwood har en trogen Örebropublik.

Eva Eastwood var med rätt mycket på scen och en av höjdpunkterna var hennes duett med Johan Blohm. Eva Eastwood passar utmärkt ihop med the Refreshments och det här är tredje gången som hon är gästartist i deras julkonsert, Eva sjunger ett par egna låtar också och att få Lyckost att passa in bland de övriga är duktigt gjort, men Rock N Roll X-mas är inte bara jul det är en rock n roll show också.

Joakim Arnell var nöjd med konserten.

Efter konserten fick vi en kort intervju med Joakim Arnell och han var helt nöjd med spelningen i Örebro.
- Det är alltid bra publik här men den var den ovanligt bra ikväll tyckte jag. Det var lätt jobbat publiken var med från början.

Rock n´ Roll X-mas snart 10 år.

Nästa år är det 10 års jubileum för Rock n´ Roll X-mas och bandet har pratat om att de kanske ska ha en liten tillbakablick på de år som gått.
Tillbakablicken skulle innebära ett flera av deras gästartister skulle få vara med, även om alla inte skulle få plats så vill de ha med rätt många gäster, men hur många som det kan bli har de inte pratat om än. Joakim Arnell har lite svårt att komma på någon artist han skulle vilja ha med så där direkt men efter lite funderande så blir det Sven Zetterberg ven om han varit med två gånger tidigare.

Skivförsäljningen är mycket sämre nu.

Deras nya skiva har sålt efter omständigheterna bra och den har snart sålt guld vilket Joakim är nöjd med. Skivförsäljningen går inte så bra nu och den har halverats på några år eftersom att de flesta har Spotify och lyssnar på musik den vägen.
Vanor håller på att ändras i hur vi konsumerar musik Spotify är stort inom mobiler och sen finns det musik att ladda ner från många ställen på internet, det gör att skivförsäljningen sjunker dramatiskt. Joakim själv har Spotify i sin mobil och han köper inte heller skivor i samma utsträckning som han gjorde tidigare.
- Jämför man med för fem år sedan så skulle man säga att det är katastrofalt.

Eva Eastwood stolt över att vara Örebroare.

Vi fick en kort intervju med Eva Eastwood. Eva Eastwood var helt nöjd med kvällen och hon var stolt över sin hemstad.
- Man kallar ju Örebro för gnällbältet men vi har snart inte mycket att gnälla för. En underbar kväll har det varit.

Eva Eastwood och The Refreshments kommer bra överens.

Det här var tredje året som Eva var med The Refreshments på turné, första året var det Eva och hennes band som var förband åt Refreshments men de andra två gångerna har hon varit med som gäst. Eva och The Refreshments kommer bra överens så när de frågar henne om hon vill följa med så får de ett stort ja till svar om hon kan.

Ny skiva planeras till nästa år.

Eva har också en ny skiva på gång, efter helgerna så ska hon in i studion och spela in och skivan beräknas släppas i april 2012, så det blir nästan exakt ett år mellan hennes skivor. Den här gången kommer det att bli en skiva på Svenska och samma skiva på engelska, ni som föredrar gamla hederliga vinylskivor blir säkert glada att höra att Evas nya skiva kommer på vinyl också. Eva är jätteglad för att skivbolaget satsar så mycket på henne och nu ska hon skiva nya låtar för fulla muggar.

Låtar på löpande band.

Eva Eastwood har lätt för att skriva nya låtar och hon har skrivit musik sedans hon var tonåring och inspirationen kan komma från vart som helst. Evas största inspiration är livet runt henne, både egna upplevelser och andras.
- Det kan vara från en kväll som den här eller människor man möter, tv program, nått man läser. Mycket kommer liksom inifrån tror jag.

Eva har hittat sin egen stil.

När Eva började med musik så hade hon inga planer på att bli artist egentligen, hon gillade bara att skapa musik. Evas egna musiksmak är bred och hon är tacksam för att hon fått chansen att prova på många olika stilar under sin karriär. Nu tror hon att hon har hittat det som är mest rätt för henne och det är 50-tals musiken.
Eva lyssnar på Alice Babs och liknande artister och hon gillar svängig musik. Även om hon har sina förebilder så är hon ändå Eva Eastwood eftersom hon skriver både texter och musik själv.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar