×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-12-07  

Good Morning Blues på jazz-clubbens säsongsavslutning.

Good Morning Blues på jazz-clubbens säsongsavslutning.

På tisdagskvällen hade Örebro Jazz och Blues Club vinteravslutning och i vanlig ordning var det Good Morning Blues som var sista band för säsongen.
Good Morning Blues startade 1967 och i jämförelse med det så är inte fjorton år som avslutningsband så mycket, men det visar att Örebro Jazz och Blues Club har hållit på ett tag de med.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
18 Klickbara bilder.

På tisdagskvällen hade Örebro Jazz och Blues Club vinteravslutning och i vanlig ordning var det Good Morning Blues som var sista band för säsongen.
Good Morning Blues startade 1967 och i jämförelse med det så är inte fjorton år som avslutningsband så mycket, men det visar att Örebro Jazz och Blues Club har hållit på ett tag de med.

Unga musiker som förband.

Örebro Jazz och Blues Club har som tradition ett lokala band som förband och ofta är det unga studerande musiker från Kävesta folkhögskola eller Musikhögskolan vid universitetet. Den här kvällen var det Kulturskolan som var representerad med Blues Art Big Band.
Scenen på Clarion Hotel är liten och ett storband var säkert lite svårt att pussla fram plats till och det var antagligen därför som sångarna inte fick plats på scenen.

Unga musiker som visar att bluesen lever och frodas.

Örebro Blues Big Art Band visar på en start tillväxt av unga musiker som gillar blues och med en stor andel tjejer i bandet gör de också en hel del för att få in kvinnor i den musikaliska sammanhanget.
Bandet är riktigt riktigt bra och vare sig de spelar instrumentala låtar eller har en sångare med så är de bra och det märks att ungdomarna spelar något de gillar. Den här kvällen så var det två vokalister med och Agnas och Tobias var lika bra, min favorit sång var den sista de framförde och en duett kan vara så mycket, men duetter där de båda sångarna berättar olika saker är roliga att lyssna till.

Good Morning Blues med blandade stilar.

Efter en kort paus var det dags för kvällens huvudnummer och Good Morning Blues är värda att vänta en liten stund på.
Good Morning Blues är ett lite ovanligt band dels för att de har hållit ihop så länge, originalet var en trio som sedan har utökats under åren och hittills har det bara varit en medlem i bandet som har slutat och det är nästan ett rekord.
Bandet har också en ovanlig förmåga att röra sig mellan olika musikstilar utan att det blir konstigt och det gör också att deras repertoar blir oförutsägbar.

Stor repertoar och många sångare i samma band.

Deras variation av låtar och sångare gör att de är roliga att lyssna på.
Det är inte så ovanligt med mer än en sångare i ett band men att ha fyra stycken är inte så vanligt när bandet består av sex personer.
Den som sjunger mest är Claes Jansson och han är den som oftast sjunger den äldre musiken, det har bandet har en svag punkt för blues från 50-talet.
Claes Jansson sa från scenen att får de själva bestämma så är det 50-tals musiken de väljer men jämt är det inte de själva som bestämmer och därför har det smugit sig in nyare musik också, jag hade inte räknat med att få höra en Sting låt men Anders Johansson klarade av den riktigt bra.

Välbesökt kväll på Clarion.

Good Morning Blues är omtyckta och det var en rätt stor publik på Clarion för att höra dem. Göran Fröding var en av de som lyssnade och han hade redan hört dem ett par gånger.
Göran gillar både Blues och Jazz och Good Moring Blues blandar båda musikstilarna så det passade Göran bra. Göran brukar inte gå till Örebro Jazz och Blues Club så ofta men ett par gånger om året brukar det bli.
Den här kvällen var det drygt 200 personer som kom till Clarion och den största trängseln var det under förbandet eftersom många föräldrar och släktingar var för att lyssna på ungdomarna, en del stannade kvar för att lyssna på Good Morning Blues också fast då var det inte riktigt lika trångt.
Nu är den här säsongen över för Örebro Jazz och Blues men redan 17 januari 2012 är de tillbaka med vårens program och först ut är Dixie Talks.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar