×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-11-20  

Elvis Forever - A Tribute To The King.

Elvis Forever - A Tribute To The King.

A tribute to the king eller kanske bara The King, det behövs egentligen inte sägas mer för att större delen av världen ska veta vad det handlar om, Elvis.
I lördags kväll kom Henrik Åström och Jack Baymoore till Konserthuset med sin Elvis-show.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
43 Klickbara bilder.

A tribute to the king eller kanske bara The King, det behövs egentligen inte sägas mer för att större delen av världen ska veta vad det handlar om, Elvis.
I lördags kväll kom Henrik Åström och Jack Baymoore till Konserthuset med sin Elvis-show, en hyllning till världens genom tiderna största artist, Elvis Forever - A tribute to the king.

A little less conversation och Walk a mile i my shoes.

Som de flesta som känner mig vet är jag sedan många långa år ett inbitet Elvis-fan som samlat på mig de flesta av hans orginalskivor och bootlegs med alternativ-tagningar som kommit under åren som gått.
På scenen ser vi två bra artister uppbackade av bra musiker och en bra kör. Låtlistan innehåller de flesta lite större hits och en och annan låt som kändes lite överraskande som A little less conversation från filmen live a little, love a little som ju inte var någon direkt jättehit när den kom.
Walk a mile in my shoes var en annan låt som jag inte hade väntat att få höra, kul två bra låtar som kändes lite överraskande i showen.
Nu ska jag inte gå igenom hela låtlistan, lite överraskningar måste jag ju spara till dem som inte sett showen än, och det här är en show jag kan rekommendera dig att gå och se om du får möjligheten, det är en tribute-show, inte en impersonator-show.

Showen är uppdelad i två delar.

under den första delen är det huvudsakligen den tidiga Elvis du år möta där Henrik Åström och Jack Baymoore sjunger låtar från 50-talets mitt och fram till att det var dags för Elvis att rycka in i det militära.
Andra delen ägnas huvudsakligen åt de glittriga Las Vegas-åren då Elvis sjöng lite mer pampiga låtar och sjöng låtar från flera olika genrer av musik.
En av styrkorna med Elvis Presley var att han gjorde så varierad musik och när man får höra musiken så här så blir det ändå tydligare vilken stor röst han hade. Det är inte många sångare som klarar av allt det som Elvis sjöng men Henrik Ågren och Jack Baymoore kompletterar varandra riktigt bra.

Jack Baymoore växte under kvällen.

Jack Baymoore växte med kvällen och han blev bättre och bättre på scenen, inledningen kändes lite osäker men när publiken svarade positivt så slappnade han av och började leka på scen och då kan det inte gå fel.
Jack Baymoore är en showman och det märktes allt eftersom kvällen gick och de musiker som är med på scenen tar också stor plats.
Det är inte så ofta kontrabasisten lockade fram mer en ett leende från publiken och fick många kommentarer under pausen, han var rolig att titta på eftersom han showade på riktigt mycket.

Elvis Forever är ett lagarbete.

Alla musiker och kören på scenen hjälps åt att göra det här till en riktig upplevelse och när musiker och artister har roligt så sprider det sig till publiken.
Att ha en egen kör på scenen förstärker också upplevelsen och att körmedlemmarna är mångsidig är också ett plus.
Det finns vissa nummer som är helt suveräna och How Great Thou Art är en av dem, en låt som dessutom fick delar av publiken att resa sig om applådera efter framförandet, det är inte den enklaste låten att framföra live men jag tycker att Henrik Åberg klarade av den riktigt bra.
Historien bakom den är också bra för hur många vet att How Great Thou Art baseras på en svensk psalm från början.

Nöjd och uppenbart Elvis-kunnig publik.

Det var trevlig stämning hela kvällen och det var många som sjöng med i alla låtarna som framfördes från scen. Efter showen var det rätt många som dröjde sig kvar för att få träffa Jack Baymoore och Henrik Åberg när de kom till foajen för att skriva autografer.
De vi pratade med efter konserten var nöjda och tyckte att det var riktigt bra.
Gerd Holm var nöjd och hennes favoritlåt med Elvis, Moody Blue, var med.
Gerd hade inte så höga förväntningar inför kvällen och hon sa att alla låtar hon räknat med var med.

Henrik Åberg föredrar Elvis 70-talsmusik.

När det tunnat ut vid bordet där de satt och skrev autografer passade vi på att få en kort intervju med Henrik Åberg och Jack Baymoore. Båda två var nöjda med kvällen och Henrik Åberg sa att det brukar vara så här entusiastisk publik. Elvis Forever håller på att åka landet runt och spelar, stoppet i Örebro var ungefär mitt i eftersom de oftast bara kör på helgerna så är det inte så jobbigt att vara ute och spela sa Henrik Åberg. Det som gör Elvis så viktig sa Henrik att det kan bero på att han var med under 50,60 och 70-talet där det hände så mycket med musiken.
- Elvis spelade in en fasligt massa låtar och han rörde sig fritt över olika musikstilar och det är jag tror att det är det som gör honom en aningen unik.

Henrik Åberg upptäckte Elvis tidigt.

Walk A Mile In My Shoes är en av Henriks favoritlåtar med Elvis just nu och de har plockat in den i showen för i år, det är en trevlig låt att ha med. Henrik var bara 3-4 år gammal när han hörde Elvis första gången och Henrik föredrar Elvis 70-talts låtar.
Det är mycket fler instrument och kör och mer arrangemang till låtarna då än vad det var tidigare och det är något som Henrik uppskattar, annars lyssnar han mycket på gospel och det är inte bara Elvis utan lite allt möjligt men han har just nu ingen riktig favorit.

50-talet är Jack Baymoores favoritepok.

Det här är tredje året de är ute med Elvis Forever och de försöker förnya upplägget lite varje gång de ger sig ut. Jack Baymoore är inte ute och sjunger Elvis till vardags så hans fokus ligger på The Bandits och de ska iväg och spela i Las Vegas till våren.
När det gäller Elvis så berättade Jack Baymoore att han tycker att 50-talet var bäst, det var lite mer känsla och skärpa i låtarna då.
Han lyssnar också mycket på 50-tals musik och inte bara Elvis. I den här showen berättade Jack Baymoore att de har försökt att ta de versioner av Elvis låtar som de tycker är bäst. På 70-talet arrangerades en hel del av hans tidiga låtar om och han sjöng dem för att det förväntades kanske inte jämt för att han ville och här i Elvis Forever har de valt ut de arrangemang som de tycker var bäst.
- Där Elvis sjöng låtarna för att han gillade dem.

Det här är tredje året de är ute på vägarna med den här föreställningen och om de fortsätter hålla så här hög klass så kan de säkert klara av flera omgångar till, den som gillar Elvis kommer att gilla den här föreställningen, så enkelt är det.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar