×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-11-05  

The story of Johnny Cash.

The story of Johnny Cash.

På fredagskvällen besökte The Story of Johnny Cash Örebro Konserthus och det var ett nästan fullsatt konserthus som hälsade Ted Åström med varma applåder direkt första tonerna ljöd.
The Story of Johnny Cash är helt enkelt det som titeln säger och det är Ted Åström som gestaltar Johnny Cash på scenen.

17 Klickbara bilder från kvällen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
17 Klickbara bilder.

På fredagskvällen besökte The Story Of Johnny Cash Örebro Konserthus och det var ett nästan fullsatt konserthus som hälsade Ted Åström med varma applåder direkt första tonerna ljöd.
The Story of Johnny Cash är helt enkelt det som titeln säger och det är Ted Åström som gestaltar Johnny Cash på scenen.

Mycket bättre den här gången.

Vi har sett Ted Åström som Johnny Cash en gång tidigare, men då var det lite av ett specialtillfälle och just den gången fungerade showen inte riktigt, det var helt fel tillfälle och helt fel sorts publik under 40+ helt enkelt, då sa vi att vi skulle vilja se den riktiga showen någon gång i en situation där det går att göra den rättvisa, det fick vi möjlighet till under gårdagskvällen och den här gången med ett riktigt band och med Jerry Carlsson som Jerry Lee Lewis, skillnaden var som natt och dag och showen i går kväll kan vi bara säga en sak om, gillar du Johnny Cash och Jerry Lee Lewis kommer du inte att bli besviken, den är bra, riktigt bra.

Johnny Cash och Jerry Lee Lewis på samma scen.

Den här kvällen var också Jerry Lee Lewis Carlsson med på scenen och Johnny Cashs lite mer lågmälda musik kontrasterar bra mot den rock n roll som spelas av Jerry Lee Lewis.
Publiken var fylld av förväntan och det märktes direkt ljuset dämpades och musiken började. När musikerna kommer in på scen så stiger applåderna från publiken och när Ted Åström kommer in så stiger jublet ytterligare.
Konserthuset var inte fullsatt men det lät som om alla stolar var upptagna och det gjorde det under hela kvällen.

Alla stora hits spelades.

Alla Johnny Cashs stora låtar som Folsom Prison Blues, I Walk The Line och Ring Of Fire spelades under kvällen och jag har ofta lätt att glömma att Johnny Cash gjorde så mycket och höll på så länge.
Oftast är det bara några av hans låtar som spelas därför var det kul att få höra dem i kronologisk ordning. Både Jerry Carlsson och Ted Åström ser ut att trivas på scen och de små skämt som kommer från scenen skyller Ted på att de spelade i Göteborg dagen innan.

Johnny Cash mannen i svart.

Ted Åström lyckas bra med att porträttera Johnny Cash på scen och att få följa hans liv via hans musik är rätt lätt eftersom musiken ofta speglade hans egna liv. Jag har lätt att glömma att Johnny Cash höll på så länge, under 50 decennier gav han ut skivor och nu när jag fick höra musiken i kronologisk ordning blev det lätt att höra hans utveckling. Johnny Cash var inte bara en stor låtskrivare och sångare utan han var också skådespelare och var med i flera filmer och tv-serier.

Musik som kommer att leva kvar länge.

Jerry Lee Lewis Carlsson gav lite mer rock n roll till kvällen och jag skulle inte ha något emot en konsert med enbart honom, pianospelet sitter där det ska och sången och utstrålningen finns också.
Jerry ser ut att ha kul på scen och det är också viktigt, den här kvällen visade vilken musik det är Örebroarna vill ha. Det var en blandad publik, allt från tonåringar upp till pensionärer vad jag kunde se och det är det som gör stora artister odödliga, att deras musik håller för flera generationer. Den här kvällen visade att både Johnny Cash och Jerry Lee Lewis kommer att finnas med i musiksammanhang länge till.

Jerry Carlsson träffade publiken.

Jerry Carlsson gick ner i foajén efter föreställningen för att träffa publiken och det blev snabbt trångt vid bordet.
Vi fick en liten pratstund med honom efter att alla andra var klara och han berättade att mottagandet av The Story Of Johnny Cash hade varit bra och på de flesta ställen hade biljettförsäljningen gått bra. En sådan här show tar på krafterna och Jerry är också den som har producerat showen, i nuläget så finns det ingen planerad fortsättning efter den här turnen med 15 spelningar men vem vet vad som händer i framtiden.

På lördagen spelade de i Lindesberg och Jerry erbjöd Örebropubliken att få gå på den föreställningen till rabatterat pris om de ville.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar