×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-11-04  

Johan Johansson med support av Generalerna.

Johan Johansson med support av Generalerna.

Johan Johansson kommer till Örebro, Det får vi inte missa, det måste vi skriva om, med de orden mötte jag Camilla i dörren samma dag som jag fick reda på vad som komma skulle.
Vem fick jag till svar, ja vem, den frågan hade jag aldrig väntat, svaret var ju så självklart, i alla fall för mig.
Nå i vilket fall som helst, under torsdagskvällen spelade Generalerna som förband åt Johan Johansson i Kulturhusets B-Sal.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
6 Klickbara bilder.

Johan Johansson kommer till Örebro, Det får vi inte missa, det måste vi skriva om, med de orden mötte jag Camilla i dörren samma dag som jag fick reda på vad som komma skulle.
Vem fick jag till svar, ja vem, den frågan hade jag aldrig väntat, svaret var ju så självklart, i alla fall för mig.
Nå i vilket fall som helst, under torsdagskvällen spelade Generalerna som förband åt Johan Johansson i Kulturhusets B-Sal.

Det kändes som att publiken satt i hans vardagsrum.

Efter en allmän upprustning och bord med tända värmeljus erbjuder B-salen i Kulturhuset en känsla av närhet som oftast inte går att skapa i en konsertlokal.
Björn Wallgren sa från scenen att det kändes som att publiken satt i hans vardagsrum, och mycket av den känslan finns där, ja av ett vardagsrum alltså.

Björn Wallgren med gitarr.

Först spelade Björn Wallgren ett par låtar och bara Björn och en akustisk gitarr är bra, hans texter är personliga och det är så han verkligen kommer till sin rätt. Björn Wallgren har en personlig stil och jag gillar hans personliga texter men han kan också skriva festmusik på sitt sätt.
Den här spelningen var en av de bästa jag hört med honom och sedan när resten av bandet kom upp på scen så fortsatte de med en lite mer avskalad spelning än vi är vana vid att höra från dem, helt rätt valt för det här tillfället skulle jag vilja säga.

Generalerna är ruskigt bra.

Generalerna med Björn Wallgren i spetsen har ett eget sound och det här lite avskalade funkar riktigt bra, skulle gärna höra fler sådana här spelningar med dom. Stilen gör att man hör texterna bättre och Björn tar inte i lika mycket när han sjunger.
En del av Björns låtar har vi hört flera gånger men inte akustiskt och det här gav mersmak. Den här kvällen var Generalerna förband och de satte stämningen helt rätt för Johan Johansson som var huvudnumret för kvällen.

Punken har inte försvunnit från Johan Johansson.

Johan Johansson har sitt förflutna i punken och KSMB:s musik lever och frodas fortfarande. Johan Johansson inledde kvällen med att berätta att han kallar sig själv för protestsångare för då kan han inte passas in i något direkt fack.
Punken märks fortfarande i Johan Johanssons texter, han är väldigt kritisk till kapitalismen och hur samhället har blivit.
Johan Johansson är duktig på mellansnack och det går inte att missa vad han ogillar med samhället idag.

Gamla låtar, aktuella ämnen.

Många av låtarna han spelade skrev han på 80-talet och han berättade att han har upptäckt att han ofta spelar gamla låtar för att dom är mer aktuella nu än när han skrev dom. Johan Johansson vänder sig mycket mot sköt dig själv och skit i andra mentaliteten som finns i samhället, en av gångerna det blev tyst i B-Salen var när Johan Johansson sa att Stockholm börjar få problem med invandrare till skillnad från andra städer i landet. Det han menade var att Stockholm har blivit en magnet för liberala människor och riktigt själviska människor. Enligt Johan så tar de sig in i Stadshuset och sitter och bestämmer över Stockholm stad och det är något som han inte gillar.

16 år sedan sedan förra skivan.

Efter spelningen fick vi en kort intervju med Johan Johansson och anledningen till att han inte släppt någon skiva på 16 år är att han inte tyckte att han hade något att säga. Johan Johansson sa att han tycker att det kommer så mycket musik och han vill inte drunkna i utbudet, men som samhället ser ut nu så har han mycket att säga. Johan ser också att det verkar vända nu och folk är mer beredda att säga ifrån och inte ta så mycket skit och det gäller i hela världen.
Johan Johansson är väl medveten om att han har försvunnit ur minnet hos många och att han behöver ut och spela för att hitta sin publik igen.

Lusaktigt måleri på plats.

Den här kvällen på Kulturhuset var inte publiken så jättestor men en del hade letat sig dit och det var många som passade på att köpa med sig en skiva på vägen därifrån. Det var inte bara musik under kvällen, Linus Engström var också där och målade en tavla under tiden som det spelades musik.
Linus kallar sig själv för Lusaktigt när han målar och det här var första gången han målade inför publik. Linus sa att han velat prova på den här typen av måleri ett tag men att det var först nu som det blev av, tavlan var redan påbörjad när han kom till Kulturhuset eftersom han inte kan använda sprayfärg där men själva målningen gjorde han på plats och de flesta i publiken var framme och tittade när han arbetade någon gång under kvällen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar