×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-10-16  

Hansatones försäkrade sig om segern i Företagsrocken.

Företagsrockens final.

Nu är första Företagsrocken avklarad och överlägsen segrare var Hansatones från Trygg-Hansa.
Det var ett svårt arbete för juryn den här kvällen och det var en öppen fråga ända fram till sista bandet vem som skulle vinna.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
60 Klickbara bilder.

Nu är första Företagsrocken avklarad och överlägsen segrare var Hansatones från Trygg- Hansa.
Det var ett svårt arbete för juryn den här kvällen och det var en öppen fråga ända fram till sista bandet vem som skulle vinna.

Varierad musik i finalen.

Finalen för Företagsrocken visade på ett tydligt sätt vilken musikalisk stad vi har i Örebro. Det var hög klass på alla banden och vi fick under kvällen höra många versioner av AC/DC:s klassiker You Shook Me All Night Long eftersom flera av banden spelade den, men det är så klassiker blir till.
I övrigt så var det stor blandning på musiken även om rocken övervägde. De flesta banden hade valt låtar som publiken skulle kunna sjunga med i och det är en bra taktik för att öka stämningen bland publiken.

Festkänsla från start.

Den här kvällen på Club 700 var det festkänsla från start och det blev snabbt trångt på golvet. Alla banden verkade ha stort publikstöd med sig och några av de som syntes tydligaste var Eductus som alla hade tröjor med texten Eductus Rocks på, alltså bandnamnet.
De hade också gjort vita och orangea pappers prydnader som gick att ha som mössa eller som armband, deras stora plakat var ett av de snyggaste under hela Företagsrocken och alla verkade ha riktigt roligt.
Att alla banden hade stort stöd av publiken är ett plus under Företagsrocken eftersom det används en decibelmätare där de som skriker högst kan kamma hem fler poäng och Kalle Selander som var konferencier hade till finalen plockat fram hörselkåpor när det var dags för decibelmätaren.
Kalle Selander som verkar trivas bäst när det är full fart gjorde ett riktigt bra jobb under kvällen.

Bara bra band.

Efter de första fyra omgångarna av företagsrocken hade alla tvåor en chans att ta sig till final och det var Vulkrök,Trelleborg AB och BSOD, Nethouse som knep de två platserna. De andra som tog sig direkt till final var The Rockers - BNI Svalan, Hansatones - Trygg-Hansa Försäkringar, Eductus Rocks - Eductus AB och AC/SDE - Atlas Copco. Alla banden är bra och det var varierad musik från scenen.
Alla banden hade tänkt på scenframträdandet och lagt ner möda på att få det bra. Musikvalet var varierat från pop till hårdrock och alla sångare gjorde ett riktigt bra jobb under kvällen.

Juryn hade det svårt.

Den här kvällen var det inte lätt att sitta i juryn. Det var en öppen fråga vem som skulle vinna ända till sista bandet och Janne Larsson juryns ordförande och en av arrangörerna sa från scenen att det var väldigt hög klass på alla band men när sista bandet kom ut så blev det självklart vilka som skulle vinna. Om jag ska citera Janne Larsson så var det jätte, jätte, jätte svårt men det var ett band som utmärkte sig extra.
Prisutdelare var Erik Ohlsson från Millencolin som sa att han var imponerad av alla deltagare i Företagsrocken.

Hansatones vann på sitt starka framträdande.

Vinnare blev Hansatones och det var en välförtjänt vinst. Hansatones hade en bra sångerska och de var som helhet snäppet vassare än de andra banden.
Jublet och glädjen slog högt i tak när det blev klart vilka som vann och sångerskan Lotta berättade att det var många från Trygg-Hansa på plats på Club 700 på kvällen allt från höga chefer till vanliga arbetare och många som var där arbetar inte på samma avdelningar så normalt träffas de inte så ofta därför var det roligt att så många kommit.

Företagsrocken fortsätter.

Arrangörerna planerar att komma tillbaka med Företagsrocken nästa år och nu efter den första omgången avklarad ska de sätta sig ner och diskutera vad som fungerade och vad som behöver ändras. Enligt Janne Larsson så är det mest smådetaljer som behöver tittas på, i det hela så fungerade konceptet bra. Den här sista kvällen så kom det ca 500 till Club 700 och det var arrangörerna helt nöjda med, de andra kvällarna hade det varit lite mindre publik men för att vara första året blev det helt godkänt.
Så nu ser vi fram emot nästa år och se vilka företag som kommer tillbaka och vilka nykomlingar som tar chansen att ha roligt med musik.

Placeringar:
Hansatones - Trygg Hansa 112 poäng
Vulkrök - Trelleborg AB 101 poäng
Eductus Rocks - Eductus 100 poäng
AC/SDE - Atlas Copco 98 poäng
The Rockers - BNI Svalan 96 poäng
BSOD - Nethouse 64 poäng


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar