×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-09-25  

Rock på Clarion.

Rock på Clarion.

Nu när sommaren är över har Örebro Rock och Bluesförening flyttat in på Clarion igen och en gång i månaden kommer Clarions matsal fyllas med rock och blues musik.
Den här kvällen var det en blandad uppställning på band och det spelades gammal hederlig rock n roll, blues och lite nyare rock/country.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

Nu när sommaren är över har Örebro Rock och Bluesförening flyttat in på Clarion igen och en gång i månaden kommer Clarions matsal fyllas med rock och blues musik.
Den här kvällen var det en blandad uppställning på band och det spelades gammal hederlig rock n roll, blues och lite nyare rock/country.

Stickshift Hendry and the Warbirds.

Först ut den här kvällen var Stickshift Hendry and the Warbirds ett band vi inte har hört tidigare och jag måste säga att jag önskar att vi hade hört dem tidigare eftersom de är riktigt, riktigt bra.
Deras musik är en blandning av covers och mycket de spelar är från 50 - 60-talets rock n´ roll scen.
Elvis är nästan ett måste och jag uppskattar hans tidiga låtar från tiden hos Sun och Stickshift Hendry gjorde bra från sig och även om det kanske inte var de mest spelade låtarna från perioden så kunde stor del av publiken nynna med.
Stickshift Hendry spelar inte bara Elvis covers utan en hel del annat också, i Summertime Blues blev det i det närmaste allsång runt omkring där vi stod och den enda låt som inte passade in riktigt var Beatles I Saw Her Standing There, den bröt mönstret en aning och även om det är 60-tal så är det inte så mycket rock över den.

Bara Rock n´ Roll.

Fredrik Tivemark på sång växte med uppgiften under kvällen.
Början lät lite darrig men när han väl blivit varm i kläderna så verkade han ha lika kul som publiken.
Rösten blev starkare och mer säker och det gjorde att de lät bättre och bättre. Publiken som var på Clarion den här kvällen var mer rock än blues och hade nu Clarion haft ett dansgolv hade det säkert varit fullt. Många försökte dansa på de få öppna ytor som finns men det är inte så enkelt när det är mycket folk i vägen för de som vill dansa.

Rocking Cobra and the Rattlesnakes.

Band nummer två den här kvällen var ett välkänt band i de här sammanhangen och Rocking Cobra and the Rattlesnakes som spelar rätt ofta när Örebro Rock och Bluesförening arrangerar sina kvällar.
Det är förståeligt att de ofta är med för de är riktigt bra och efter den rockabilly musik som inledde kvällen så passade det bra med lite Chicago blues för att lugna ner tempot lite.
Chicago bluesen är lite rockigare än den blues man spelade på andra ställen i USA och Bosse som sjunger gjorde ett riktigt bra jobb under kvällen.
Bosse har en riktigt raspig röst som passar perfekt till bluesen, att de har ett band med stor variation på instrument förhöjer upplevelsen ytterligare.

The Wait.

Sist ut var The Wait som vi nu har lyckats höra tre gånger på kort tid, men alla tre spelningar har varit under väldigt olika förutsättningar.
På Clarion var det en lite äldre publik och om The Wait hade rockat lite mer så hade de säkert fått med sig publiken lite mer än de hade nu.
Musiken är rock/country och deras låtar är lite annorlunda mot det vi brukar höra på Clarion när det är Örebro Rock och Blues som arrangerar.
Nu börjar jag kunna deras låtar och det känns som att de blir säkrare och säkrare på scen för varje gång vi har sett dom, den här kvällen var de precis så bra som jag trodde att de skulle vara även om publiken den här kvällen verkade vara mer intresserade av rockabilly musik.
Den rockigaste låten de körde fick publiken att vakna till men tyvärr blev det enda gången.

Blandade musikstilar inte så lätt alla gånger.

En för- och nackdel med en sådan här kväll är att man inte vet i förväg vilken musik som publiken kommer för ibland vill publiken ha lugn blues och ibland rockigare musik så att de får dansa.
Den här kvällen var det publik som ville dansa och då kanske inte The Wait är riktigt rätt, men bandet har också byggt upp en egen publik och en del av dem kom till Clarion också och nu när det börjar koma in lite nya band hos Örebro Rock och Bluesförening så kan det kanske ta ett tag för deras publik att vänja sig.
Den här kvällen var det 180 besökare på Clarion och arrangörerna var nöjda med antalet, det är jämt svårt att veta hur stor publik det kommer att bli men det här kändes rätt lagom inne på Clarion.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar