×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-09-24  

Företagsrocken på Club 700.

Företagsrocken.

Nu har den gamla Korprocken återuppstått med lite uppdaterat upplägg och nya arrangörer.
Det nya namnet är företagsrocken och den här andra kvällen var det fem olika företag som tävlade om en plats i finalen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
44 Klickbara bilder.

Nu har den gamla Korprocken återuppstått med lite uppdaterat upplägg och nya arrangörer.
Det nya namnet är företagsrocken och den här andra kvällen var det fem olika företag som tävlade om en plats i finalen.

Enkelt koncept.

Företagsrocken är helt enkelt vad namnet säger, företag som vill vara med och tävla ställer upp med ett band och sedan finns det en jury på plats som bestämmer vem som vinner.
Den här kvällen var det fem företag med från olika yrkeskategorier, Trelleborg AB - Vulkrök. Consulting AB/Bil o IT - September Maniacs. NCC Roads Asfalt - Bittumen. Trygg-Hansa Försäkringar - Hansatones och EMBA Machinery - E.M.B.A.

Vulkrök satsade på hela hårdrockspaketet.

Banden visade upp en varierad musik kväll men de flesta hade tagit fasta på att det är Företagsrock och hårdrocken dominerade på scenen. Trelleborg AB med sitt band Vulkrök var de som showade mest, de hade klätt ut sig till pudelrockare med långt hår och tajta kläder, det blev en tillbakablick på 1980-talets rock.
Musikmässigt så var det hårdrocken som dominerade deras spelning och de spelade flera gamla hits från främst 1980-talet, D.A.D:s Sleeping My Day Away gjorde de riktigt bra.

EMBA Machinery var rock n´ roll.

Här var det inga speciella scenkläder utan de koncentrerade sig på musiken och att inleda med Devils Right Hand visade i vilken riktning deras musikintresse går åt.
Det roliga med tävlingar är att det kan bli varierad musik och EMBA hade varierat musiken i sitt gig. E.M.B.A. spelade rock n roll, blues och avslutade med poplåten Higher and Higher.

Bittumen från NCC Roads Asfalt blev vår favorit.

De som hade mest scenvana sedan tidigare var Bitumen från NCC, att ha bandmedlemmar som redan håller på med musik är ett plus och att de gillar att spexa märktes direkt de kom ut på scen.
Scenkläderna var arbetsklädet, alltså reflexvästar och arbetarshorts som i alla fall en av dem klippt av så att de var väldigt korta. De varierade också musiken från The Beatles Help till AC/DC Highway To Hell.
Scenvana gör mycket och det har bandet var min favorit, men de tog sig tyvärr inte till finalen.

Consulting AB/Bil o IT ökade tempot efter hand.

September Maniacs startade med en riktig klassiker Knocking On Heavens Door för att sedan öka tempot med de efterföljande låtarna.
Avslutningen med Midnight Oils Beds Are Burning var riktigt bra och de hade en bra blandning på musiken. Som de flesta hade de låtar som publiken kan sjunga med i och det är jämt kul när det är musik man känner igen och som det var längesen man hörde.
September Maniacs var det band som gav mest känsla av nybörjare men de har potential om de vill vara med nästa år igen.

Trygg-Hansa Försäkringar alla försäkringssäljare är inte stela och tråkiga.

Det största bandet var det från Trygg-Hansa, de fick scenen att se liten ut och de var riktigt bra.
Musiken var mer poppig än rockig och de han med många låtar på sina 20 minuter.
Inledningen när sångerskan kom in i väl knäppt kavaj och uppsatt hår var riktigt bra, hon såg ut som bilden de flesta har av de som arbetar med försäkringar, men hon förändrades och blev artist under tiden på scenen.

Hansatones tog hem segern.

Trygg-Hansa Försäkringar var de som tog hem segern den här kvällen och det betyder att de går vidare till finalen den 15 oktober. Lotta Vidström sångerskan i Hansatones berättade efter vinsten att de övat kanske sju gånger och de har fått mycket hjälp av arrangören. Replokalen hade också varit jättebra och det här var jättekul.
Det som hade varit svårast var att välja vilka låtar de skulle spela eftersom alla medlemmarna i bandet har olika musiksmak, det var därför de hade så många låtar för att alla skulle ha något de gillar. Lotta har tidigare varit med i Korprocken och då arbetade hon på Farmek, den tävlingen var rolig och hon har saknat den så nu med Företagsrocken så fick hon chansen igen.
Trygg-Hansa i Örebro har tydligen en väldigt musikalisk personal alla som kan var inte med i Hansatones eftersom en del är blyga,men de var ändå många på scen.

Vad hände med ljuset och ljudet.

Club 700 bukar ha bra kvalitet men den här kvällen var det burkigt ljud och ljuset på scenen försvann i flera omgångar, det är tyvärr sådant som händer och det är alltid lika tråkigt när det blir så.
Rickard Alriksson, konferencier, hade lite problem med att läsa upp resultatlistan på en väldigt mörk scen och det är förståeligt.
Ljudet var burkigt större delen av kvällen och under Hansatones var det svårt att höra sångerskan då hennes röst drunknade i musiken och det är lite synd.
Ljudet under en musiktävling är viktigt och förhoppningsvis kommer det vara lika bra som det brukar på Club 700 till nästa tävling.
I övrigt så var det en trevlig kväll och det var en känsla av företagsfest inne på Club 700, lagen gnabbades på ett vänligt sätt och avslutningen med Tullamore Brothers gav de danssugna en möjlighet att använda golvet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar