×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-28  

Wow - Vilken Helg.

Wow-Vilken Helg.

City Örebro med fler arrangerar under hösten Wow - Vilken Helg på Järntorget.
Igår var det dags för den första och den här första helgen var temat Festival.
Festivaler betyder musik och Björn Wallgren som ordnade banden hade blandat musikstilar rätt ordentligt, det alla hade gemensamt var att de spelat på festivaler under sommaren. Wow vilken helg kommer att arrangeras flera gånger under hösten och det kommer att vara olika teman varje helg.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
60 Klickbara bilder.

City Örebro med fler arrangerar under hösten Wow vilken helg på Järntorget.
Igår var det dags för den första och den här första helgen var temat Festival.
Festivaler betyder musik och Björn Wallgren som ordnade banden hade blandat musikstilar rätt ordentligt, det alla hade gemensamt var att de spelat på festivaler under sommaren. Wow vilken helg kommer att arrangeras flera gånger under hösten och det kommer att vara olika teman varje helg.

Rocktalangerna Brothers Of Another Mother.

Först ut var Kumlabandet Brothers Of Another Mother som spelade på Yeah! Festivalen i början på sommaren. Killarna som spelar hårdrock rockade som vanligt och för varje gång vi hör dom har de blivit bättre. De blandade covers och eget material, men det är deras egna låtar som gör att de sticker ut.
Brothers Of Another Mother har spelat ihop i drygt tre år och allt startade med en sportlovsaktivitet på Studiefrämjandet. Alla som ville var välkomna att prova på att spela och killarna i Brothers Of Another Mother fastnade, vilket var tur. I år vann de juniortävlingen i Talangen så räkna med att vi kommer höra den här gruppen många gånger framöver.

Västeråsbanden Joy Society och The Heroic besökte Örebro.

Joy Society var ett nytt band för oss, vilket inte var så konstigt när de kommer från Västerås. Musiken är poppig och Maximilian Borgström sångaren i bandet sa att det viktiga är att deras musik är äkta.
Det här var deras första besök i Örebro och de fick säkert några nya lyssnare här för de lockade en hel del människor att stanna till på vägen förbi Järntorget.
The Heroic spelar rap med ett lite tyngre ljud och den typen av musik hörs inte så ofta på Örebros musikscenen, bandet kommer från Västerås och gjorde sin första spelning här, men vi kan nog räkna med att det inte var den sista.

Country och Rock n´ roll med The Wait.

The Wait var också första gången vi hörde och det gav mersmak, det är inte så ofta vi hör lokala band spela country/rockmusik. The Vaits musik är medryckande och att höra något som man inte förväntar sig är kul, bandet har funnits i tre år och nu har det börjat lossna så att de har enklare att få spelningar. Själv lyssnar Joakim Dimberg mycket på country och rock n roll och han skulle beskriva deras musik som outlaw rock n roll. The Wait kommer ha flera spelningar framöver så passa på ni som missade dem på Järntorget.

Amerikan på återbesök.

Jim Hanft har vi hört tidigare eftersom han spelade i Örebro två gånger förra året. Först spelade han under Live At Heart och tack vare publikreaktionen kom han tillbaka för en fullsatt spelning på sedan Clarion.
Under Live at Heart missade vi tyvärr honom, men hans konsert på Clarion han vi med och blev imponerade av det vi hörde, samma sak idag Jim Hanft är en singer/songwriter som är verkligt bra och att höra honom på scen säga att Örebro är hans favoritstad i Sverige gör ju inte saken sämre.
Jim kommer från Pennsylvania i USA men bor i Los Angeles och han är en artist som reste till Stockholm för att spela in en skiva, Weddings and Funerals är inspelad i Sverige och än så länge bara släppt i Skandinavien men den kommer att släppas i USA också.
Jim har med sig en sångerska, Samantha Yonack som också är riktigt bra, den här konserten kändes det som att Samantha tog mer plats än på Clarion och det förtjänar hon för hon har en riktigt bra röst.
Samantha berättade att de tyckte att det var roligt att vara tillbaka i Sverige under sommaren för nu var det en mycket bättre stämning och människor verkade vara gladare än när de var här sist.

Stiko Per Larsson var sist ut på scen.

Stiko Per Larsson är en vandrande sångare, vandrande eftersom han normalt går till sina spelningar och han har också en vandrande turne under sommaren. Idag hade han fuskat och åkt tåg till Örebro och sedan skulle han åka bil till en spelning så han är ursäktad för att inte ha promenerat.
Stiko som har spelat in flera album har sin trogna skara av lyssnare och han är duktig som singer/songwriter. Texterna handlar om lite allt möjligt och låten Bröder skrev han till supportrarna för hockeylaget hemma i Leksand.

Synpunkter på Norrcity.

Det var lite mer än musik på Järntorget under dagen, Anne Pettersson Stadsbyggnads Örebro.
Kommun var på plats med en enkät om Norrcity.
Det var många som svarade på enkäten och att stå en varm eftermiddag på stan med saft och kaffe gjorde att många stannade till och sen har de flesta åsikter om Norrcity. Örebro Kommun gjorde samma undersökning för fem år sedan och att de nu gör om den är för att se om Örebroarna fortfarande tycker samma saker.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar