×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-07-29  

Välbesökt Sommarscen på Stortorget.

Sommarscen på Stortorget.

City Örebro arrangerade sommarens andra och sista Sommarscen på Stortorget igår eftermiddag och kväll.
Sommarscen lockade stor publik den här kvällen och kvällens konferencier var i vanlig ordning Kalle Selander.

Förutom musik lockades många besökare till Stortorget för att se när Örebro kommun genom Thomas Esbjörnsson (S)
hyllade Marie Hammarström och Sara Larsson från KIF Örebro för deras insats under fotbolls VM.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
85 Klickbara bilder.

City Örebro arrangerade sommarens andra och sista Sommarscen på Stortorget igår eftermiddag och kväll.
Sommarscen lockade stor publik den här kvällen och kvällens konferencier var i vanlig ordning Kalle Selander.
Förutom musik lockades många besökare till Stortorget för att se när Örebro kommun genom Thomas Esbjörnsson (S) hyllade Marie Hammarström och Sara Larsson från KIF Örebro för deras insats under fotbolls VM.

Oh Boy Sommarscen med blandad musik.
Sommarscen betyder blandad musik både från ungdomar och lite äldre mer etablerade musiker. Den här kvällen inleddes med ungdomar från Örebro kulturskola som under sommaren har spelat på lite olika ställen i Örebro. Ungdomarna var uppdelade i tre olika grupper och alla tre var riktigt bra men den sista fick med sig publiken lite mer när de spelade Peps Perssons gamla hit Oh Boy.

Ett bra band som blivit allt bättre.
Brev Till Kalle är ett nytt band, de bildades i början av året, så har de tagit stora steg framåt sedan vi hörde dem första gången.
Det märks att de har fått möjlighet att stå på scen rätt mycket under sommaren, bandet har fått en säkerhet som gör att de är mycket bättre nu.
Det här är ett band som vi säkert kommer att höra många fler gånger framöver.

Välkommet inslag från Norberg.
MotherMadness från Norberg spelade stonerock eller bergslagsrock om man frågar någon av bandmedlemmarna.
De är inspirerade av banden Queens of the stoneage och Thor. Musiken är hårdrock med lite melodilösare tongångar än den vi normalt hör.
Bandet har precis släppt en EP och de har spelat ihop i fem år ungefär och de har rätt många spelningar. Spelningen i Örebro var lite udda och publiken lite äldre än vad den brukar vara men Mikael Forsström sångaren i bandet var nöjd med spelningen och det här var deras första spelning i Örebro.

Svensk country av Mathias Lilja.

Mathias Lilja spelar svensk country och han är riktigt duktig. Mathias spelade bland annat covers vilket passar bra på Sommarscen. Country är inte så vanligt att höra på Örebros musikscener och Clas Olofsson på steelguitar förhöjde upplevelsen lite till.
Kalle Selander tyckte visst också att Mathias var bra eftersom han sa att det säkert inte var sista gången han spelade på Sommarscen.

Fotboll lockade storpublik.

Om du tittade på Tvärsnytt i går på kvällen såg du säkert att att Marie Hammarström och Sara Larsson hyllades för sina insatser under fotbolls VM "i samband med ett arrangemang på Stortorget".
Bara som en lite upplysning hette arrangemanget Sommarscen på Stortorget och arrangerades av City Örebro.
De som lockade mest publik till Stortorget var utan tvekan Marie Hammarström och Sara Larsson från KIF Örebro.
Fotbollsspelarna kom till Stortorget tillsammans med de andra spelarna i KIF för att bli hyllade för sin insats under fotbolls VM där de var med och tog bronsmedaljen.

Thomas Esbjörnsson (S) representerade Örebro kommun.

Thomas Esbjörnsson (S) representerade Örebro kommun under hyllningen och han talade om att SVT utsåg Örebro till årets idrottsstad 2011. Det här var första året den utmärkelsen delades ut och Thomas Esbjörnsson sa att passande nog var det just Örebro som blev utsedd av SVT och det känns jätte hedrande. Stadens stora stolthet är naturligtvis fotbollslagen på både dam och herrsidan. KIF Örebro är en bra representant för Örebro.

Emma Lund från Janssons Frestelser sjöng KIF låten.

City Örebro hyllade spelarna med varsin blombukett och varsitt presentkort och Kalle Selander pratade lite med Marie Hammarström och Sara Larsson efter hyllningen och en given fråga var vad de skulle använda presentkorten till och Marie Hammarströms svar utlöste många skratt när hon svarade godis.
Hyllningen avslutades med hela KIF Örebro och Emma Lund från Janssons Frestelser sjöng KIF låten.

Armadillo har ett eget sound.

Armadillo var bandet som spelade efter hyllningen till fotbollsspelarna och deras musik fick en hel del av publiken att stanna kvar på Stortorget.
Armadillo spelar musik skriven av sångaren Henning Ejnefjäll och han skriver om lite allt möjligt. Armadillo har ett eget sound och den här kvällen var de riktigt bra.

Bandet med det långa namnet, Midnight Moose and the Masters of the Universe.

Midnight Moose and the Masters of the Universe spelade också och det här var deras bästa spelning som jag har hört.
Sångaren Mattias Bergstedt lät riktigt bra och han har en säkerhet i sig själv när han står på scen som jag inte har sett förut.
Ni som tycker att namnet verkar bekant har helt rätt tidigare kallade de sig Cosmic Monkey and the masters of the Universe men Matthias tyckte inte riktig att det passade så då blev det Midnight Moose istället. Kanske beroende på att Mattias bor ute i skogen.
Efter spelningen så fick de fullt upp med att sälja sin skiva och ungefär tio skivor sålde de på Stortorget och det är bra försäljning.

Bejublad Nejra.

Sist ut var Nejra som som gjorde en bejublad spelning på årets Peace & Love-festival och hon fick väldigt bra skriverier.
På Stortorget visade hon att allt positivt som skrivits varit väl förtjänt och hon hon minst lika bra.
Det var inte riktigt lika stor publik men Nejra kör som om torget är fullpackat. Hennes musik är personlig och hon blandade nya och gamla låtar på ett bra sätt.
Med en skiva i bagaget redan så ska hon till hösten starta arbetet med nummer två så ni som redan har upptäckt den här sångerskan kan se fram emot en ny skiva så småningom och ni som inte har hört henne än ni har missat något.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar