×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-06-22  

Akosia vann Svensktoppen Nästa.

Akosia vann Svensktoppen Nästa.

Svensktoppen Nästa är Sveriges Radios musiktävling där vinnaren får en utmanarplats till Svensktoppen. Tävlingen körs för fjärde gången och i år var det en större publik än det har varit tidigare år.
Vädrets makter var på musikens sida och solen sken större delen av tävlingen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
29 Klickbara bilder.

Svensktoppen Nästa är Sveriges Radios musiktävling där vinnaren får en utmanarplats till Svensktoppen. Tävlingen körs för fjärde gången och i år var det en större publik än det har varit tidigare år.
Vädrets makter var på musikens sida och solen sken större delen av tävlingen.

De lokala P4 kanalerna arrangerar lokala tävlingar över hela landet och sedan väljer en jury ut åtta bidrag som får tävla i en stor final på Liseberg, hittills har inte Örebro tagit sig till finalen men vi hoppas att det går hela vägen i år.

Civilian - Save Me.

Startfältet i år var varierat och först ut var Civilian med Save Me, som handlar om hans kärlek till musiken och hur musiken har hjälpt honom i livet.
Civilian, eller Hannes Lindgren som han egentligen heter visade att han kan sjunga och skriva musik, Save Me är riktigt bra och den har en text där de flesta säkert kan relatera till något i sitt eget liv även om det inte är musik.

Mohlavyr - My Walk.

Mohlavyr börjar göra sig ett namn och hon är ackompanjerad av sina vanliga musiker. Låten My Walk är precis så personlig som hennes texter brukar vara, var det här inte en av hennes bästa dagar och hon når inte riktigt fram.
Mohlavyr är en upplevelse och att bara köra en låt kanske inte riktigt är hennes stil, vi har hört henne tidigare och det ska erkännas att Mohlavyr brukar vara en av våra favoriter, men det brukar ta en eller ett par låtar innan hon riktigt kommer igång och det hann hon dessvärre inte med i Stadsparken igår.

Johan Bylin - Vanilj.

De flesta bidragen var med engelska texter men Johan Bylin spelar svensk pop och influenserna från Per Gessle hörs tydligt.
Johan Bylin har skrivit Vanilj och textmässigt är den bra men han behöver hitta ett lite mer eget sound.

Akosia - Burn Up.

Akosia börjar göra sig ett namn i Örebro och med sin ska-reggae är de lätta att lyssna till.
Sångerskan Emma Ahlbäck har en bra röst och en stark personlighet.
Låten de tävlade med Burn Up handlar om faran med global uppvärmning och Akosia har ofta budskap i sina låtar. De är en stor grupp med nio medlemmar och körtjejerna är riktigt duktiga.

Vi och Hon - Puzzle.

Vi och Hon tog sig till Svensktoppen Nästa genom en annan musiktävling, de var med i Musik Direkt och vann där en plats i Svensktoppen Nästa.
Bandet besår av fem ungsommar som alla går musiklinjen på Risbergska och låten Puzzle handlar om att man måste hitta alla bitar i livets pussel för att man ska må bra.
Rebecka Granrot och Anton Hemström framför låten som en duett och det är också dom som har skrivit Puzzle. Musikaliskt är de lite åt soul hållet och de har en refräng som fastnar.

Hedvig Nettelblad - Aj Aj Aj.

Hedvig Nettelblad tävlade med Aj Aj Aj som hon skrivit själv.
Hedvig har en bra röst och utstrålning när hon står på scen, musiken är pop och medryckande. Hedvig berättade att de två första aj som är i titeln är som vi tänker något som gör ont men det tredje är kinesiska för kärlek. Aj uttalas som vi gör det på kinesiska och Hedvig tyckte att det var passande eftersom sången handlar om kärlek.

Paus med Jasmine Kara och Örebrokören.

Svensktoppen Nästa hade också pausunderhållning och i år var det Jasmine Kara och Örebrokören.
Jasmine Kara fick också sjunga In the Basement som är titellåten på hennes senaste skiva, just nu håller hon på att spela in en ny skiva men när den kommer är inte bestämt än utan hon har en bit kvar tills den är färdig.

Den sittande juryn höll med publiken.

Juryn på Svensktoppen Nästa bestod av Johannes Nilsson, Konserthuset Örebro. Eva Eastwood, sångerska. Marita Johansen, Nerikes Allehanda. Robin Hirse, Studieförbundet vuxenskolan. Markus Boger, Radio Örebro och Linn Ramstierna, sångerska.
Markus Boger chef för P4 Örebro var juryns ordförande och han presenterade vinnaren av både Juryns pris och folkets pris.
Vann gjorde Akosia och de fick både publiken och juryns röster så egentligen vann de två gånger.
Det var en överraskad Emma Ahlbäck som fick ta emot blommor av radioapan som är Sveriges Radios maskot.
Juryns motivering var: "Snyggt, proffsigt, medryckande, internationella toner som kan fungera på den nationella listan."


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar